21 שנים להסכם השלום המשמעותי ביותר של עולם ההיי-טק
מיקרוסופט ואפל מתחרות גם כיום, אבל עד 1997 הקרב ביניהן היה ממש "עקוב מדם" ● בשלב מסוים, שתי האגדות - ביל גייטס וסטיב ג'ובס - החליטו לשים לו סוף
1997
אם מיקרוסופט ואפל הצליחו לעשות שלום, אולי זה יעבוד גם אצלנו? אחרי שנים רבות של יריבות, עקיצות תקשורתיות ומלחמות משפטיות, הסכימו שתי החברות ב-6 באוגוסט 1997 על הפסקת אש ביניהן.
באירוע Macworld Expo, שהתקיים בבוסטון באותו התאריך, הופיע ביל גייטס, מייסד מיקרוסופט והמנכ"ל שלה באותה העת, על מסך התצוגה הענק והודיע על "ברית שלום" של חמש שנים בין החברות, שסימנה את הרגיעה במלחמה ביניהן וסיימה את הקרב המשפטי שהן ניהלו זו נגד זו.
העיתוי לא היה מקרי: אפל הייתה "על הקרשים", כמו שאומרים, ולסטיב ג'ובס, המייסד ומי שניהל באותה העת את אפל, כנראה לא היה מה להפסיד, כך שלעשות שלום עם האויב הגדול היה מבחינתו שאלה של חיים או מוות. מנגד, גם גייטס רק הרוויח מההסכם, שהכניס את מיקרוסופט למחשבי ה-Mac.
לפי ההסכם, מיקרוסופט התחייבה להמשיך לפתח את חבילת Office למחשבי Mac במהלך חמש השנים הבאות, אפל התחייבה להטמיע את דפדפן אינטרנט אקספלורר כברירת המחדל במחשבים אלה, שתי החברות התחייבו לשיתוף פעולה בנוגע לתאימות ג'אווה ומיקרוסופט השקיעה 150 מיליון דולר במניות של אפל. החלקים החשובים ביותר היו הסכמה על רישוי צולב של כל הפטנטים, לצד פטנטים חדשים, במהלך חמש השנים שלאחר החתימה עליה, ביטול סדרת התביעות על הפרת זכויות של אפל נגד מיקרוסופט ותשלום שתיתן הענקית מרדמונד למתחרתה מקופרטינו, בסכום לא ידוע.
בקהילת הטכנולוגיה היו שהעריכו שהסכום הזה היה הסדר פשרה סודי על תביעות הפרת הפטנטים של אפל נגד מיקרוסופט, ושהוא עמד על בין חצי מיליארד לשני מיליארד דולר. יש אף כאלה שסברו שההסדר הזה הציל את אפל במידה רבה, והעניק לה ולג'ובס את טווח הנשימה שהייתה זקוקה לו כדי לאפשר למנכ"ל האגדתי להמציא את החברה מחדש ולהפוך אותה לחברה בעלת ערך השוק הגבוה ביותר בעולם.
1858
לאחר ארבעה ניסיונות כושלים, הצליחה Cyrus West Field ב-4 באוגוסט 1858 להשלים בהצלחה את הנחת כבל הטלגרף הטרנס אטלנטי הראשון. בערך חודשיים לאחר שהחלו עבודות הבנייה, היה הקו פעיל רק במשך חודש.
מכל מקום, הקו הזה הוכיח את ישימות התקשורת הטרנס אטלנטית, ול-Cyrus West Field לקח עוד שמונה שנים כדי לגייס הון נוסף ולהשלים את הנחת קו הטלגרף הראשון ב-1866.
1971
ב-31 ביולי 1971 זכה האסטרונאוט דייוויד סקוט להיות האדם הראשון שנהג על אדמת הירח. במסגרת משימת אפולו 15, הוטס לירח הרכב המופעל בסוללות, שכונה בשם Moon buggy, וסקוט שוטט עמו על כוכב הלכת. הרכב יכול היה לשאת אדם אחד או שניים, את הציוד שלהם ואף דגימות מהירח.
רכב מעין זה שימש בשלוש משימות הירח האחרונות של נאס"א – אפולו 15, 16 ו-17, ומאז הוא ומזכרות נוספות שוכנים על הירח, כאות וכעדות לבני האנוש שהיו שם. בקרוב תתווסף להם החללית הישראלית הראשונה שתשולח לירח. היא צפויה לנחות על הכוכב בעוד כחצי שנה ולהישאר על אדמתו לדורות הבאים.
תגובות
(0)