"נדרש לספק למשתמשים כלים ומידע מסונכרן"

מוריס קסנר, סמנכ''ל מערכות מידע בלאומית שירותי בריאות, ורויטל בן ישי, מנהלת מוקד השירות והמכירות של תדיראן, מספרים על פרויקטי הטמעת מערכות של סאפ שבוצעו בחברות אלה

מוריס קסנר, סמנכ"ל מערכות מידע בלאומית שירותי בריאות.

"הייתה לנו מערכת ERP שמיצתה את עצמה לאחר 30 שנים – והיא התאפיינה בחוסר גמישות. נדרשנו למערכת המספקת כלים ומידע מסונכרן לטובת מקבלי ההחלטות, מערכת שתיתן מענה לרגולציות בעולם הבריאות, עם פונקציונליות עשירה, תוך איחוד תהליכים בין המטה והמחוזות, וטיפול בהיבטי מלאי, תקציב, פיננסים ככלל ולוגיסטיקה", כך אמר מוריס קסנר, סמנכ"ל מערכות מידע בלאומית שירותי בריאות.

קסנר דיבר במליאה המרכזית ב-ISUG 2018, הכנס הארצי השנתי של משתמשי סאפ (SAP) בישראל. הכנס, בהפקת אנשים ומחשבים, נערך אתמול (ד') באולם האירועים LAGO בראשון לציון, בהשתתפות יותר מ-1,200 לקוחות החברה בישראל ושותפיה העסקיים. את המליאה המרכזית הנחה הקומיקאי דודו ארז.

בדבריו תיאר קסנר בפני משתתפי הכנס פרויקט שערכו אנשי ה-IT שלו, יחד עם אנשי מלם תים, להטמעת מערכת ERP של סאפ בלאומית שירותי בריאות. הפרויקט נמשך 16 חודשים והסתיים בתחילת השנה, בהיקף כספי של מיליוני שקלים. המערכת שהוטמעה היא SAP S/4HANA.

ללאומית שירותי בריאות, אמר, יש 715 אלף לקוחות, והיא פועלת ב-250 סניפים ו-131 בתי מרקחת ברחבי הארץ. הקופה עובדת מול אלפי ספקים ומחזורה השנתי עומד על חמישה מיליארד שקלים.

במסגרת הפרויקט הוטמעו בלאומית מודולים לניהול תהליכי רכש ומלאי, תהליכים פיננסיים, בקרה ותקציב, אחזקה ועוד. כן נעשה פיתוח משותף של עשרות ממשקים מול מערכות תפעוליות שונות, רובם בסביבת AS400 ומערכות חיצוניות שונות. עוד בוצע תת פרויקט של הסבת נתונים בהיקפים גדולים. הפרויקט כלל הקמת תשתיות חומרה ואפליקציה, אשר תומכות בפתרון – בחוות השרתים של מלם תים. בנוסף, בוצעה הדרכה של כ-1,700 עובדים בפריסה ארצית, אותה הובילה ג'ון ברייס הדרכה מקבוצת מטריקס.

לדברי קסנר, "הצבנו בפנינו מטרה להתקדם לדור הבא של המערכות הארגוניות, לרבות מערכת לוגיסטית ופיננסית מתקדמת. זאת, לטובת שיפור השירות המנהלי שלנו".

הפרויקט, אמר, "שיפר את היכולת של אנשי לאומית לתכנן ולנהל את המערך הכלכלי והלוגיסטי של הקופה. המערכת מאפשרת מחשוב ובקרה של התהליכים. בנינו 'אמת אחת' חוצת ארגון בכל רגע נתון, עם יכולות לקבלת דו"חות עשירים, הכוללים אנליטיקה מתקדמת ושיפור עתידי של יכולת העבודה במובייל".

"קיבלנו מערכת מתקדמת, גמישה, בעלת זמני תגובה טובים וממשק משתמש נוח וקל, עם יכולת הפקת נתונים קלה וטובה, ויכולת לאשר מסמכי רכש במובייל", סיכם קסנר. "לצד הצורך לספק שירות רפואי יעיל, אנחנו נדרשים להיות מאוזנים תפעולית ויעילים. אנחנו רק בתחילת המהפכה ובעתיד ננצל עוד יכולות של המערכת".

הטמעת מערכת CRM מבוססת סאפ בתדיראן

רויטל בן ישי, מנהלת מוקד השירות והמכירות של תדיראן, הציגה את פרויקט הטמעת מערכת ה-CRM מבוססת סאפ במוקד, שנעשתה על ידי וואליו פלוס.

לדברי בן ישי, "יצאנו לתהליך חוצה ארגון. המערכת עוזרת לנציג שירות הלקוחות לראות תמונת לקוח מלאה, בעת השיחה עמו. בלחיצת כפתור, יש לנציג את היכולת לראות מגוון נתונים אודות הלקוח – איזה מזגן יש ברשותו, כמה פעמים הוא התקשר למוקד שירות הלקוחות, האם מדובר בלקוח 'מורכב', האם היו קריאות חוזרות ועוד".

רויטל בן ישי, מנהלת מוקד השירות והמכירות של תדיראן. צילום: ניב קנטור

רויטל בן ישי, מנהלת מוקד השירות והמכירות של תדיראן. צילום: ניב קנטור

"המערכת", ציינה, "מאפשרת לשלב בינה לבין מערכות IT אחרות בתדיראן – ולעשות זאת באופן מקוון בזמן אמת. כך, ניתן לראות אם ניתן להקפיץ, במידת הצורך, טכנאי על המקום, הנציג יכול למנוע פתיחת קריאת שירות ועוד".

"הטמעת המערכת שיפרה משמעותית את זמני ההמתנה של הלקוחות ועל כך אני, כמנהלת המוקד, נמדדת. היו לי המון משאלות לב מהמערכת, ורובן מומשו לשביעות רצוני. יש לי כיום כלי ניטור ניהולי שמאפשר לי לראות את מצב המוקד בכל רגע נתון, על בסיס נתוני אמת", סיכמה בן ישי.

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים