מה בוער – האקתון מיוחד בנגב לחיפוש פתרונות לטרור העפיפונים
שדות הדרום עולים באש וחממת SouthUp - שהוקמה מתוך חזון שחברות סטארט-אפ יכולות לייצר שינוי אמיתי במרחב הגאוגרפי של עוטף עזה, בין היתר באמצעות צמיחה כלכלית - מריצה ביום ו' הקרוב האקתון לטכס פתרונות למצב המתסכל
ביום ו' הקרוב יערך בקיבוץ ניר עם שבנגב האקאתון מיוחד, שמטרתו חיפוש אחר רעיונות לפיתוח פתרונות שיסייעו להילחם בטרור העפיפונים הגורם לשרפות ולנזקים בכל ישובי עוטף עזה.
את הרעיון הגה אלון אלשייך ואת החממה יזמה עמותת SouthUp, שהוקמה לפני שלוש שנים, קצת אחרי צוק איתן, במטרה להפוך את הנגב למרכז של חדשנות והיי-טק, ושבראשה עומד שחר בלקין.
"הרעיון של ההאקתון הוא לעשות סיעור מוחות של מומחים ממגוון תחומים, ולגבש ביחד רעיונות מקוריים כיצד ניתן למזער את הנזקים מהטרור שאנו חווים אותו כעת", אומר בלקין. "לא יכול להיות ש-150 איש, יישבו יום שלם ויחשבו על פתרונות ולא יעלו על רעיון, שיסייע להפסיק את שרפת השדות שלנו", כך לדברי בלקין, שהוא עצמו תושב קיבוץ ברור חייל.
"אנחנו מדינה שמצאה פתרונות למנהרות, לטילים לטרור הרבה יותר מורכב, לא יתכן שלא נדע להתמודד עם דבר כל כך פשוט ששמו עפיפון", אומר בלקין.
סיעור מוחות של מומחים
הוא מציין בסיפוק את ההיענות הרבה שיש לאירוע וקורא לכל מי שיכול להגיע אליו ביום ו'. בין המאשרים יש מומחים מתחום החקלאות, מהנדסים מגופים ביטחוניים, מומחי מזג אוויר, וכמובן – כאלו שיכולים לתת פתרונות טכנולוגים שמסייעים לאתר את העפיפונים, לזהות כיווני רוח ועוד.
"המשתתפים יחולקו לקבוצות ויעבדו ביחד, זו לא תחרות", מסביר בלקין, "בסוף היום נגבש רעיונות ונגיש אותם למי שצריך, מתוך תקווה שיוכלו ליישם את זה במהירות".
"אנחנו לא חושבים שצה"ל או גורמים אחרים לא חושבים על פתרונות במסגרות השונות, אבל המסגרת שאנו מציעים, שילוב ביחד של מומחים מתחומי דעת שונים, היא ייחודית ולא קיימת במסגרות הקיימות, ולכן אני אופטימי ומאמין שנמצא", אומר בלקין, תוך כדי שהוא מדגיש שההאקתון פתוח לכל החברות והיזמים מכל רחבי הארץ, ולא רק מאזור הדרום.
חממת SouthUp ממומנת מתרומות של אנשי עסקים, קיבוצי הנגב, ותורמים יהודים מסן דייגו. החברות שפועלות בה נהנות ממענק גדול משמעותית של רשות החדשנות, לעומת מענקים אחרים. בלקין אומר שכיום יש כבר 9 חברות בוגרות, שעברו את השלבים הראשונים, והן ממשיכות לפעול ובקרוב יעברו למתקן החדש של החממה שהוקם בקיבוץ ניר עם.
בלקין מציין כי החברות שמתקבלות לחממה מתחייבות על שני דברים: להישאר באזור הנגב חמש שנים לפחות, וכן כל חברה תורמת שעה אחת בשבוע לטובת תלמידים באזור הנגב.
כדורים פורחים שחבל קשור בניהם
אתם מכירים את הפייפר שעובר בים...והוא גורר אחריו פרסומת ארוכה באורך של אוטובוס מתנפנף עם פרסומת. אז ככה....הרחפן יתרומם עמ מוט קל משקל וחזק. באורך של מטר.או יותר לפי מה שיחליטו מבצעית וטכנית. ויהיה תפוס במין רשת שנראית כמו של שולחן טניס. אבל כמובן אפשר לעשות אותה ענקית כמו אורך וגובה של אוטובוס. והיא תטייל בשמים כמו שמיכה ענקית ותעשה רונדלים בכיף שהזנב נשרך אחריה כמו זנב דרקון.. רעיון לשם. הרשת הענקית הזאת לא אמורה להיות כבדה...היא יכולה להיות עשויה מחוטי ניילון דקים שאפילו אפשר לחבר מלא כרסים קטנים כמו של דיגים,,,קשורים ומפוזרים על כל הרשת....הכרסים הם בשפיל הבלונים שיצמדו אל השטיח המשתולל בכיף בקווים ישרים וחוצה את דרכם של כל המרחפים,,,ואף יכול ללכוד הרבה במעגלים. .ועוד יתרון שהרשת יכולה להיות ענקית ולא כבדה....איך?.. היא לא צריכה להיות צפופה כאילו תופסת סרדינים.... היא יכולה להיות משבצות בגודל בלטה גדולה....זה מספיק בשביל טיירה או רחפן שלהם....מה גם שבהתקלותם בשטיח המעופף זה מספיק בשביל שיסתבכו במעופם ויפלו... ובקשר לסלסלות גחלים....כמו שהרחפן מצויד בלייזר...כך אפשר להתקין לו מטף כיבוי עם חומר דחוס של זריקת קצף....ואז גם מכבים אותו כשהוא באויר.....וזה חוסך ריצות של הכבאים.. המוטות שירכיבו את מסגרת הרשת יכולה להיות עשויה מחומר עץ של טיסנים.... ואפשר לחשוב על רעיון של סוג החוט של הרשת....כך שאם יתקל רחפן עזתי....אז הוא יסתבך בחוטים והם יהיו מספיק נוחים להיתלש....כך הוא יפול...ומקסימום ייפעם חור ברשת...אבל לא יפריע יותר מזה כי יפול. וה
הרעיון של ציפורי הבזים יפה ולא שלי! אני מסתובב הרבה על גבול עזה ובעיקר ליד קיבוץ ארז. עוסק ומאתר תקלות בכבלי חשמל למחייתי. ורואה הרבה בלונים ועפיפונים. הרעיון שלי: להשתמש במל"ט בעל מוטת כנף של כ 4 מטר על גבו תהייה מצלמה המשדרת תמונה למפעיל שעל הקרקע. לקצוות שתי הכנפיים יחובר חוט חזק וקל משקל באורך כולל של 20 ועד 30 מטר (יוחלט לאחר ניסוי). החוט הקשור לשתי כנפיים ייצור לולאה שתהייה נמוכה מגובה המל"ט. הלולאה הזאת תגרר אחרי המל"ט באורך של כמחצית אורך החוט אך נמוכה מהמל"ט בכ 2 מטר. המפעיל על הקרקע צריך להגיע במהירות לעפיפון או הבלון ולעבור מעליו ב 1 ועד 4 מטר. הבלון או העפיפון יתפס בלולאה ומפעיל המל"ט ינחית את המל"ט במקום בטוח הקרוב למפעיל. הבלון ישוחרר והמל"ט יעלה שוב לסיבוב נוסף
ברגע שמפריחים עפיפון מעבר לגבול, עולה הליקופטר ,שבבטנו גליל רשת מתכת דקה מאוד המחולק לפיסות ,דמה נייר טואלט . הליקופטר מוריד רשת ברוחב מתאים ,לוכד את העפיפון ומנתק את ריבוע הרשת והעפיפון לאדמה .רצוי ברצועה. ושוב החתיכה הבאה יורדת נעה לכיוון העפיפון לוכדת אותו ומנתקים,(כל הזכויות לרעיון שלנו)
כמי שהעיף "טיירות" בשנות ה-40 כל עפיפון לא יתרומם באם יפגעו בכדור במרכזו במקום חיבור הקנים. זה יקרה גם במידה ויפגעו בכדור רובה באחד הקנים. יש לנו צלפים טובים שינסו זאת. במידה ופוגעים מיד בזמן העליה לשיוט העפיפון יכול לפגוע גם במעיפים אותו. בהצלחה
יש לי רעיון מכיוון שונה לחלוטין. לתקוף את משגרי העפופונים והבלונים. להסיע לאורך הגדר בו נמצאים המשגרים, משאיות עם זרנוקי מים חזקים, הכוללים צבע וריח דוחה שלא יורד בכביסה וברחצה. זה יבריח את כל מי שיהיה בטווח הזרנוקים, וגם יפיל את העפיפונים והבלונים שנמצאים בטווח שלהם, ואם יש ביניהם עפיפון שכבר בוער, הוא יכבה מייד. כמה משאיות האלה שאינן סטטיות, שנוסעות הלוך חזור באזור, יבריחו את כולם, במיוחד את הילדים. הם יחשבו שוב אם לחזור למקום ולקבל "מקלחת" רטובה, צבעונית ומסריחה. והעיקר, זה לא הורג. אם זה עובד בהפגנות של חרדים, זה יעבוד גם לאורך הגדר. במיוחד עם ילדים. לא צריך המצאה, לא צריך זמן ליישום, וגם לא יקר במיוחד.
רעיון מקורי וטבעי נגד עפיפונים ובלוני תבערה: שימוש בבזי ציד ! ישנם בזים המאולפים לציד ארנבות, גדיים ותיישים של מיני חיות בר. ניתן לדעתי בקלות לבצעה "המרה" של בז מאולף לחוג בשמיים ולאתר עפיפונים או בלונים, לעוט עליהם בטפריהם החדים וליירתם לקרקע לשטח מוגדר מראש, כביש גדר המערכת למשל. ניתן לראות מופעים של בזי ציד בשלל אתרים באירופה וידוע ששבטי בדואים ואחרים באסיה ממומחים בנושא. אמור מעתה יחידת עוקץ של הבזים... https://he.wikipedia.org/wiki/%D7%91%D7%96%D7%99%D7%99%D7%A8%D7%95%D7%AA
לייזר לא ישרוף חור בבלון? ואפילו ידליק עפיפון לפני שיגורו?
I would suggest the use of drones or quadcopters equipped with cameras, range finders or proximity sensors and fire throwers. Once the incendiary kites or balloons are located the drone closes up to a predetermined distance, directs its fire thrower nozzle to the kite or balloon emits and ignites a jet of flammable liquid or gas for a short duration.
אני פליט הייטק מתא זמני בידי הנני מהנדס אלקטרוניקה וטכנאי אלק' יוצא חיל האוויר מוכן ל התתנדב לפרויקט אנא פנו אלי ב מייל
1 כבל נגרר ע"י מלט או מטוס שיקרע את חבלי העפיפונים 2 הטלת מיכלים המכילים חומרי כיבוי או מים. ,כולל פצצות נפלם ממולאות מים ,או אם אפשר כל שיגור אחר של מטען כיבוי אש. שיגור או הטלה על מקום פעילות ההכנה של גורמי ההצתה. גם זה לא אמצעי מלחמתי ,לא נשק .אמצעי הגנה בלבד.
יש להפעיל רחפני שוקו הנושאים שקיות בואשות לא רק נגד התפרעויות אלא גם על עפיפונים ובלונים: המאגרים והמחסנים, ההובלה שלהם, החוליות המטפלות בהם וכל הסביבה שלהם. זה יכול לחסוך ירי שבינתיים נרתעים מלהפעיל. זה גם יספק נושא חדש לגינוי באו"מ ברוב של 120.
כשהייתי ילד בב"ש בשנות ה 50, יוצאי הודו העיפו עפיפונים וידעו לשלוט ולכוון אפיפון ולהביאו לקירבת אפיפון אחר כדי להפילו בחיתוך החוט המחבר, להתללף על החוט ולמשוך האפיפון למחזיק בקצהו. למה לא תנסו זאת?
רעיון החממה מצוין - אני מאמין שככה נותנים תשובה הולמת וחכמה למצב אני אגיע עם רעיון - ששלחתי אגב גם למשרד הביטחון מקווה שהיישום יהיה מהיר - כי המרחק מרעיון לביצוע מהיר תלוי באנשי מקצוע מכל מיני תחומים
כדי להירשם לאקטון - לינק הרשמה:https://top.scenaric.com/deck/TXse8kpSZ1 האקטון יתקיים בבית הספר שער הנגב ביום ו' 22/6 בשעה 8:30 עד 16:00
אפשר להרשם כאן https://top.scenaric.com/deck/TXse8kpSZ1 יום ו׳ בין 08:30 עד אחר הצהריים, קריית חינוך שער הנגב. פרטים נוספים בלינק למעלה נשמח לראותכם , אלון
כל הכבוד על היוזמה! אפשר קצת פרטים - באיזה שעות זה יתקיים? איך נרשמים?
מעוניין להגיע להאקתון ביום ו