"היעד: לפעול בסביבה מרובת עננים"

"חל שינוי בתודעה של המנמ"ר ובתפיסה שלו את הענן: אנחנו רואים מגמות טכנולוגיות בארגונים, שאותן לא ראינו בעבר", אמר אילן ינובסקי, אסטרטג פתרונות עסקיים ב-VMware

אילן ינובסקי, מנהל פתרונות ראשי לאזור EMEA ב-VMware. צילום: ניב קנטור

"ארגונים מבינים שענן אחד לא יענה לצרכיהם. לעתים, חלק מהאפליקציות צריכות להישאר בדטה סנטר הפנימי ולעתים, חלק מהאפליקציות נמצאות על ענן אחד וחלקן על ענן שני. היעד של מנמ"ר, בכל מגזר עסקי שהוא, הינו לדעת לפעול בסביבה חוצת עננים ומרובת עננים", כך אמר אילן ינובסקי, אסטרטג פתרונות עסקיים ב-VMware.

ינובסקי דיבר בכנס בכירים שערך הסניף הישראלי של ענקית הווירטואליזציה. הכנס, בהפקת אנשים ומחשבים, התקיים היום (ב') באולם האירועים דופלקס בהרצליה.

לדבריו, "חל שינוי בתודעה של המנמ"ר ובתפיסה שלו את הענן. בעבר היו מחסומים, לא רק טכנולוגיים, אלא בעיקר פסיכולוגיים, בגישה של המנמ"רים לגבי מחשוב הענן. כיום אנחנו רואים מגמות טכנולוגיות בארגונים, שאותן לא ראינו בעבר. אנחנו מוצאים ארגונים, גדולים כקטנים, שכבר לא שוקלים, אלא מוציאים את נכסי ה-IT שלהם לענן הציבורי. הענן הפך לנושא שכיח בשיח הטכנולוגי".

עוד אמר ינובסקי כי "ארגונים נדרשים לחדשנות, משום שהיא זו שתביא אותם למצב של בידול ולהשגת יתרון תחרותי. ארגונים נדרשים להטמיע את החדשנות לרוחב ולאורך כל מערכי התפעול והייצור שלהם. הטכנולוגיה כבר לא נמצאת רק בעולם ההיי-טק, אלא בכל מקום, וככזו – היא מעצבת מחדש את האופן בו כל ארגון וארגון פועל".

"ארגונים נדרשים לפעול בסביבות משתנות, עם יכולת העברת יישומים ונתונים מהדטה סנטר הפרטי אל הענן, ומענן אחד למשנהו", הוסיף. "הם נדרשים למעין גשר שיספק להם יכולת זו. האתגר המרכזי הניצב בפני ארגונים הוא בניית אסטרטגיה מרובת ענן, שבמסגרתה חלק ממערך המחשוב הארגוני וחלק מהיישומים נמצאים על גבי ענן ציבורי א', חלקם על גבי ענן ציבורי ב' וחלקם נותר בדטה סנטר הפנימי. המעבר בין העננים השונים חייב להיעשות בצורה מאובטחת".

אלי שקד, מנכ''ל VMware ישראל. צילום: ניב קנטור

אלי שקד, מנכ"ל VMware ישראל. צילום: ניב קנטור

"עולם ה-IT השתנה אף הוא וכיום הוא מקושר לענן, לאפליקציות ולצריכה שלהן", סיכם ינובסקי. "כל עולמות הענן – הפרטי, הציבורי וההיברידי – תופסים תאוצה. בשכבה זו, אנחנו מעניקים לארגונים את חופש הבחירה, כך שהם יהיו אלה שיחליטו לעבוד בעננים השונים ולעבור ביניהם. הם רוצים, ויכולים, לא להיות כבולים בענן, ביום אחד להיות בזה של יבמ (IBM) וביום שלמחרת – בזה של AWS. הטכנולוגיות של VMware יודעות להוציא את הנתונים והאפליקציות מענן לענן, ומהענן לדטה סנטר ובחזרה, ולוודא שהתווך מאובטח לכל דרכו".

"ארגונים נדרשים ליותר גמישות במערכי ה-IT"

אלי שקד, מנכ"ל VMware ישראל, אמר כי "אנחנו מסייעים ללקוחות פנימיים וחיצוניים להנגיש את האפליקציות לעולם הענני. בשכבה נוספת, אנחנו עוזרים לטפל בהיבט הצריכה של האפליקציות, כך שניתן יהיה להגיע אליהן מעל כל תשתית ומכל רכיב מחשוב".

"ארגונים נדרשים ליותר גמישות במערכי ה-IT שלהם, תוך מתן מענה לאתגרים בעולם קיבולת ועומסי המחשוב, על מנת לקבל יכולות תפעוליות ועסקיות, כפי שנדרש כיום. התשובה לאתגרים הללו היא במתן יכולת לארגונים לפעול ולהריץ את תשתיות ה-IT על גבי כל ענן", הסביר.

לדבריו, "הענן הפך למיינסטרים. יותר ויותר אנחנו מוצאים את עצמנו בדיונים אסטרטגיים עם אנשי ה-IT בארגונים בנושא המעבר לענן. שמנו לנו למטרה לסייע לארגונים להגר אליו בצורה מאובטחת וקלה, עם אספקת יכולות לפיתוח אג'ילי. החוזקה הטכנולוגיות שאנחנו מציעים מאפשרת לארגונים להגיע בצורה בטוחה לעולמות התוכן הטכנולוגי החדשים. רק בדרך זו, הארגונים יוכלו להיות חדשניים וימשיכו להיות רלוונטיים ללקוחות שלהם – הפנימיים והחיצוניים".

"חברנו לספקיות ענן הגדולות", סיים שקד, "כי תפיסת הענן ההיברידי היא זו שתשלוט בארגונים בשנים הקרובות. היא תהיה תשתית המחשוב השכיחה – בארגוני אנטרפרייז, בסטארט-אפים ובבתי תוכנה".

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים