מידענות עסקית ללא גבולות

סיפור יפה על קורס שמכשיר אנשים על הרצף האוטיסטי למקצוע זה, שמבוקש גם בעידן הגוגל

דניאל קפלן, ממסיימי התכנית בבית איזי שפירא. צילום: יח"צ

אם יצא לכם בעתיד הקרוב להשתמש בשירותי הרכבת התחתית של לונדון, כדאי שתדעו שהתשתיות שלה לא ממש בטוחות ושמספר התאונות בה גדול יותר מזה שיש במקבילה בניו-יורק. עם זאת, התאונות באנדרגראונד בבירה הבריטית מסתיימות לרוב ללא הרוגים.

את המידע הזה, כמו פרטים נוספים על החברות הגדולות בעולם שבונות תשתיות לרכבת תחתית, ניתן למצוא בעבודת גמר שעשה דניאל קפלן מחדרה, במסגרת קורס ייחודי של מידענות עסקית, שנערך במכון טראמפ (אין קשר לנשיא ארצות הברית) – זרוע ההדרכה וההכשרה המקצועית של בית איזי שפירא שברעננה.

קפלן הוא אחד משבעה סטודנטים שסיימו את הקורס הייחודי הזה, כאשר המשותף לכל משתתפיו הוא שהם על הרצף האוטיסטי בתפקוד גבוה (מה שנהוג היה לכנות פעם אספרגר), ונמצאו מתאימים ללמוד ולעבוד במקצוע הזה, שמבוקש בארגונים רבים בארץ.

יצוין כי קפלן בן ה-25 הוא יליד אוקראינה, שעלה לארץ לפני 17 שנים עם הוריו. הוא מעיד על עצמו כמי שגולש שעות רבות ברשת, ואוהב לחפש ולחקור נושאים שונים.

אביטל ינובסקי, מנהלת התכנית בבית איזי שפירא. צילום: ניב קנטור

אביטל ינובסקי, מומחית בגיוון בתעסוקה, מלווה להשמה בתכנית ההכשרה של מכון טראמפ בבית איזי שפירא, ומנהלת התכנית. צילום: ניב קנטור

עד להגעתו לקורס התפרנס קפלן מעבודתו כמחסנאי בחברה לציוד משרדי, והוא פעיל במיזם שנועד לאתר מקומות עבודה לאנשים כמוהו. באמצעות עובדת שיקום במוסד לביטוח לאומי, הוא הגיע לקורס בבית איזי שפירא, במסגרת מיזם שנקרא נתיב נגיש לתעסוקה. המיזם הוקם בשותפות עם אורטל שמלץ, בעלת חברה לניהול ידע, אביטל ינובסקי, מומחית בגיוון בתעסוקה, ומכון טראמפ שבבית איזי שפירא. "אחד הדברים המייחדים את הקורס", אמרה ינובסקי, "הוא שהוא לא רק מכשיר את האנשים למקצוע זה, אלא גם מלווה אותם ומסייע להם להיקלט במקומות העבודה – אתגר מורכב בשוק התעסוקה הישראלי".

"אני עוסקת שנים רבות בשילוב של אנשים עם מוגבלות בתפקידים מקצועיים כעצמאית", סיפרה ינובסקי. "מזה כמה שנים יש לי שיתוף פעולה עם בית איזי שפירא ברעננה, שם אני מסייעת להכשיר אנשים למקצועות שונים. אני אחראית על ההכנה לעולם העבודה ועל השמות, ומלווה אותם ואת המעסיקים כדי להגדיל את סיכוייהם להצליח במקום העבודה".

היא ציינה כי "יש שיפור ופתיחות מצד המעסיקים להעסיק אנשים עם מוגבלות, אבל עדיין נדרשות פעולות תמיכה וליווי – הן למעסיקים והן לאלה שהם קולטים".

"אמנם, יש הרבה טכנולוגיות שמשמשות לאיסוף מידע ועיבודו, אבל יחד עם זאת, ישנם עדיין צרכי מידע שנדרשים כדי לענות עליהם, כתמיכה לתהליכים אוטומטיים ולעתים בנוסף אליהם. בוגרי ההכשרה משתלבים בתחומים אלה", הסבירה ינובסקי את הרציונל שעומד מאחורי הכשרת מידענים דווקא בעידן הגוגל (Google).

סטודנטים בעלי מוטיבציה

את כל התחום המקצועי בקורס מובילה ומרכזת שמלץ. היא ציינה כי "המחזור שסיים באחרונה כלל שבעה סטודנטים רציניים, אינטליגנטים במיוחד ובעלי מוטיבציה גבוהה להשתלב בשוק התעסוקה המקצועי, בהתאם לכישוריהם".

אורטל שמלץ. צילום: יח"צ בית איזי שפירא

אורטל שמלץ, בעלת חברת אורטל ניהול ידע ופיתוח הדרכה. צילום: יח"צ בית איזי שפירא

שמלץ אמרה ש-"ההכשרה היא בהיקף של 180 שעות וכוללת למידת איתור צרכי ידע ובניית אסטרטגיה לאיתור ידע, היכרות עם כלי חיפוש ברשת, שימוש בחיפוש בוליאני והגשת פרויקטי גמר מרתקים שונים".

"הקורס שיפר את יכולות החיפוש שלי", העיד קפלן. "נחשפתי לנושאים שלא הכרתי". זמן קצר לפני סיום הקורס הוא הגיע לראיון באחת מחברות ההשמה הגדולות בארץ, שמיישמת שיטות גיוס עדכניות, המבוססות על מידענות חכמה. הוא התבשר שבחברה התרשמו ממנו ויש סיכוי טוב שיתקבל לעבודה.

טליה אלג'ם, רכזת תכניות לימודים וקורסים בבית איזי שפירא. צילום: יח"צ

טליה אלג'ם, רכזת תכניות לימודים וקורסים בבית איזי שפירא. צילום: יח"צ

טליה אלג'ם, רכזת תכניות לימודים וקורסים בבית איזי שפירא, ציינה שבמהלך 25 שנות קיומו של מכון טראמפ, 18 אלף איש, ביניהם אנשים עם מוגבלות, הורים ואנשי מקצוע, כבר לקחו חלק בקורסים ובימי עיון שונים שהוא קיים. "המיזם של נתיב נגיש לתעסוקה, שהכשיר שני מחזורים של מידענות עסקית, הוא ייחודי ביותר ועד כה זכה להצלחה", אמרה.

השורה התחתונה: שילוב אנשים עם מוגבלות במעגל התעסוקה והחברה הוא תעודת כבוד לא רק לאלה שמסייעים להם להשתלב, כמו הצוות הנהדר בבית איזי שפירא, אלא גם לאלה שמעסיקים אותם. מי שעשה את הצעד הזה לא מצטער ואף שואל את עצמו: איך לא עשיתי זאת עד כה?

אם בארגון שלכם דרושים אנשים חרוצים, אינטליגנטים, חיות רשת, אל תהססו לפנות לאביטל ינובסקי.

אפליקציה ליצירת משחק קוביות לילדים

הכשרת כוח אדם היא רק אחת משלל הפעילויות שנעשות בבית איזי שפירא. בין היתר, פועל בו מרכז טכנולוגי, שמפתח פתרונות ורעיונות בעזרת אנשי מקצוע עבור אנשים עם מוגבלות. אחד מהם, שפותח ממש באחרונה, הוא אפליקציה שתאפשר גם לילדים עם מוגבלות ליצור קוביות משחק המותאמות אישית ולהטיל אותן בלחיצה פשוטה על מסך המכשיר.

צוות המרכז נעזר במתנדבים ממרכז הפיתוח של סאפ (SAP) בישראל. האפליקציה הזו היא חלק מסדרה של אפליקציות שפיתחו יחד שני הארגונים למען ילדים עם מוגבלות. בימים אלה מחפשים בבית איזי שפירא חברה שמפתחת ומפיצה משחקי מחשב, כדי לשלב את האפליקציות במשחקים שלה.

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים