מדוע נתבעות שלוש מיצרניות שבבי הזיכרון הגדולות בשוק?
מדובר בתביעה ייצוגית שהוגשה לבית המשפט המחוזי בצפון קליפורניה ● סמסונג, מיקרון והייניקס נתבעות בטענה כי תיאמו עמדות כדי לגרום לעליית מחירי זיכרונות ה-DRAM המיועדים למחשבים
סמסונג (Samsung), מיקרון (Micron) והייניקס (Hynix), שלוש מיצרניות שבבי הזיכרון הגדולות בשוק, נתבעות בטענה כי תיאמו עמדות כדי לגרום לעליית מחירי זיכרונות ה-DRAM המיועדים למחשבים.
מדובר בתביעה ייצוגית שהוגשה לבית המשפט המחוזי בצפון קליפורניה. בין השאר נטען בה שמדובר בתיאום פעולות שהובילו לקפיצה משמעותית ביותר בתקופה שבין הרבעון הראשון של 2016 לרבעון השלישי של 2017.
ממכתב התביעה, שהוגש בידי משרד עורכי הדין האגנס ברמן (Hagnes Berman), עולה לכאורה שמחירי זיכרון DRAM בנפח של 4 ג'יגה-בייט עלו באותה תקופה ב-130% – וזאת כאמור בעקבות פעולות תיאום שבוצעו בין שלוש החברות ששולטות לפי התביעה, ב-96% משוק ה-DRAM. התיאום הזה הוביל להגבלת הייצור של הזיכרונות, ומכיוון שכך עלו מחירי הביקוש של הזיכרונות, ובתקופה בה כמות הזיכרון המשולבת במחשבים הלכה וגדלה.
לטענת התובעים, ההחלטה התקבלה באופן כמעט מקביל במהלך 2016 וזאת כדי לעצור את הלחצים על השוק, ואת הירידה שחלה באותה עת של רכיבי DRAM.
"מה שחשפנו בשוק ה-DRAM הוא פעולה קלאסית שעוברת על חוקי ההגבלים העסקיים, סכמת קביעת מחירים בה מספר קטן של איגודים מחזיק בנתח הארי של השוק. במקום לשחק לפני הכללים, סמסונג, מיקרון והייניקס בחרו לאחוז את הצרכנים באחיזת חנק ולסחוט את השוק כדי לרשום רווח נוסף", אמר סטיב ברמן, מנהל שותף במשרד האגנס ברמן.
חברת עורכי הדין קוראת לכל תושב אמריקני שרכש מחשב בתקופה שבין ה-1 ביולי 2016 ל-1 בפברואר 2018 להצטרף לכתב התביעה, ולא משנה מחשב של איזו יצרנית הם רכשו.
ככל הידוע הנתבעות עדיין לא הגישו כתב הגנה.
תגובות
(0)