Samsung DeX Pad: המגשר העסקי בין כל העולמות
בצער רב, כיום אנחנו עובדים מכל מקום ובכל מקום - מתחילים בנקודה אחת וממשיכים באחרת ● על כן אין כמו עמדות עגינה כדי לעזור לנו להתאקלם מכיסא אחד למשנהו ● היום תכירו את זו הקיימת עבור טלפוני Galaxy S8 ומעלה
פעם, ואולי קצת קשה להיזכר, היינו מגיעים למשרד, מניחים את המחשב הנייד בצד, מדליקים את המחשב השולחני, ואז מתחילים לעבוד. הייתה מעין הפרדה ברורה בין המחשב הזה שלוקחים החוצה כשיוצאים מהמשרד, לבין המחשב שבו מבצעים בדרך כלל את רוב העבודה. אבל עם הזמן, ועוד הרבה לפני שכבר הפך לגיטימי לחלוטין לוותר על מחשב נייח בכלל, היו אלו תחנות העגינה שאפשרו להמשיך גם במשרד להשתמש עם מחשב נייד עם מקלדת, עכבר ומסך שהרבה יותר נוחים לעבודה.
כיום השאלה דומה מאוד, אבל במקום מחשב בכלל יש כבר הרבה אנשים שחושבים על הטלפון החכם שלהם. במצבו הנוכחי הוא אמנם אינו מאפשר לבצע עבודה של ממש בדרכים, כי בכל זאת המסך קטן – אבל יש בהחלט דברים שאפשר להתחיל מחוץ למשרד ואז להמשיך אותם בהרחבה כשיושבים בנוח מול שולחן עם מקום למסך גדול וגומר.
איכות המעבדים וכמות הזיכרון שיש כיום בטלפונים, בהחלט מספקת לצרכי כתיבת מסמכים, טיפול בדואר ואפילו הכנת מצגות. למעשה, מכיוון שהרבה מאוד מהפעילות הארגונית מתנהלת כיום דרך דפדפן, מבחינת עוצמה – השאלה האם טלפון מספק, כבר מזמן לא קיימת. זו עובדה.
דרוש אביר
עם זאת, הגביע הקדוש המסוים עדיין מחפש אביר שבאמת ימצא אותו. היו ויש ניסיונות, וכנראה שאחד מאלו שאפשר לומר עליו שהוא הכי קרוב לזה, אם כי באופן שמוגבל למכשירי החברה בלבד, הוא הפתרון שמציעה סמסונג (Samsung). הדור השני שלו, DeX Pad, הוצג יחד עם מכשירי הדגל החדשים שלה Galaxy S9 ואחיו S9 Plus אבל הוא מתאים לשימוש גם עם מכשירי ה-Galaxy S8 השונים וכן עם Note 8.
השינוי המהותי ביותר בתחנת העגינה הנוכחית לעומת הקודמת, הוא שהתושבת דורשת שמכשיר ישולב בה באופן אופקי ולא אנכי. הסיבה לכך היא שכעת ניתן להשתמש במסך של הטלפון כמו במשטח שליטה במחשב נייד. אבל, בדיוק כמו במקרה של "האח הגדול", אם אפשר לחבר עכבר – בשביל מה להשתמש במשטח שליטה? ההצבה של המכשיר על הגב גם מונעת את הגישה אל חיישן טביעות האצבע של המכשיר ובעצם משאיר לשימוש רק את המצלמה הקדמית, אבל כשהמכשיר שוכב לו על הגב, זה בכל מקרה לא ממש שימושי לצורך ביצוע שיחות VoIP.
DeX Pad מגיע עם שני מחברי USB 2.0 מהדור הקודם, עם מחבר HDMI לחיבור המסך ועם חיבור USB-C שמשמש את הספק וגם הופך בדרך את התחנה גם למטען, כי החיבור למכשיר מבוצע דרך מחבר ה-USB-C שבקצה התחתון שלו, והוא גם מאפשר טעינה מהירה יחסית של הטלפון.
ההגדרה הראשונית של התחנה מבוצעת בלי הטלפון ואפשר לחבר אותה למסכים ברזולוציה של 1,600×900 פיקסלים, 1,920×1,080 פיקסלים או 2,560×1,440 פיקסלים, רזולוציות שנתמכות בידי המכשירים שיכולים להתחבר לעריסה. לאחר ההגדרה, בעת שמחברים את הטלפון, צריכים לאשר את המעבר לשולחן העבודה השולחני, כשבאותו רגע המסך של הטלפון כמוזכר לעיל מספיק לתפקד כמסך טלפון והופך למשטח שליטה.
להרגיש בבית ומיד
שולחן העבודה של ה-DeX Pad קל ונוח לשימוש. הוא מביא אל השולחן, תרתי משמע, אלמנטים שמוכרים היטב למשתמשי Windows וכל זאת מבלי לשכוח לרגע שמדובר בכל זאת בסביבת עבודה שמבוססת על אנדרואיד, ובעצם על Linux. גם משתמשי Chrome OS כנראה ירגישו מיד בבית, אבל אי אפשר לטעות ב-"העתקה" של שורת המשימות מ-Windows, החל בכפתור שלחיצה עליו מציגה את כל האפליקציות במכשיר, בדיוק כמו בטלפון, דרך תצוגת כל החלונות/יישומים הפתוחים ועד שורת מצב ארוכה שכוללת את כל מה אפשר לצפות לו, כולל צלמיות קישוריות וכן גישה מהירה להתראות.
מכיוון שמדובר במערכת הפעלה שולחנית היא כוללת גם תמיכה בלחיצה על כפתור העכבר הימני להצגת תפריט רגיש להקשר, גרירה של עצמים מחלון לחלון במנהל הקבצים עם לחיצה ארוכה על כפתור העכבר השמאלי, וגם תמיכה בקיצורי מקלדת מוגדרים ומוכרים כמו Ctrl + C לצורך ביצוע העתקה של תוכן מסומן.
העבודה חלקה, אין הרגשה של עומס גם כשפותחים כמה וכמה יישומים זה לצד זה, ועד מהרה מגלים שאכן היתרון הגדול של המערכת השולחנית הוא האפשרות באמת לעבוד עם הטלפון בסביבה עסקית, ולא להסתפק רק בכמה מילים מהירות או בשיחת רגשונים בווטסאפ (WhatsApp). אפשר לכתוב ובנוחות טקסטים, לערוך אפילו תמונות ברמה מסוימת, וכמובן גם לקיים שיחות טלפון בלי שבכלל צריך לזכור שהטלפון הוא למעשה זה שמביא את כוח העיבוד.
נשחק גם חיינו תלויים בכך
DeX Pad גם מאפשר טוב יותר להתמודד בארגונים עם תופעת ה-BYOD מכיוון שהוא מציע שולחנות עבודה וירטואליים ואפליקציות תומכות של אמזון (Amazon), סיטריקס (Citrix) ו-VMware. יש גם גישה לכלים לניהול מרחוק באמצעות ה-API של Knox שמאפשרים למנהלנים לשנות לדוגמה את רזולוציית המסך, לבטל אפליקציות, להוסיף יצורי דרך ועוד.
הבעיה היחידה שיש עמה עדיין בעיה היא שלא מעט אפליקציות צד שלישי לא מסתדרות עם המסך הגדול שמוצע בעקבות החיבור ל-DeX Pad. לא מעט מהן פשוט מוצגות בממשק שתואם לחלוטין למה שיש לטלפון להציע, מה שבפועל מתבטא בחלונות מוגבלים בגודלם, וזה חבל, בעיקר כשמשחקים. כן, ברור שמסך גדול גם מושך לשחק באיזשהו שלב.
אם אתם משתמשי Samsung S8 ומעלה, DeX Pad בהחלט יכולה לשמש אתכם כתחנת עגינה למכשיר שלכם, ואולי בעצם להגדיל את התמורה שאתם מקבלים ממנו. המחיר שלה הוא כ-385 שקלים.
תגובות
(0)