15 שנות מצוינות והצטיינות

אירוע IT Awards של אנשים ומחשבים הוא הזדמנות להוקיר את החברות והאנשים שמאחורי הפרויקטים הגדולים והמצטיינים של עולם המחשוב ● בשנת ה-70 למדינה, הוא גם ממחיש את התרומה של ההיי-טק לכלכלה ולמדינה

מדליה למצוינות. אילוסטרציה: BigStock

טקס הכתרת מצטייני המחשוב של אנשים ומחשבים, IT Awards, נערך אתמול (א') בפעם ה-15 ברציפות. התחרות הראשונה התקיימה ב-2003 – ימי פוסט משבר הדוט.קום, שהתאפיינו במצב רוח ירוד ואפילו דכאוני בקרב אנשי הענף ובכלל במדינה. חיפשנו, באנשים ומחשבים, משהו שיגרום לאנשים להרים את המורל, אירוע שיעודד אותם להצטיין כדי לקבל אות הוקרה, ולהעלות מעט חיוך על פניהם. כך נולדה תחרות מצטייני המחשוב.

מהיום הראשון, התחרות נוהלה בשקיפות מלאה, על ידי צוות של כמה עשרות שופטים בלתי תלויים, כולם בעלי ניסיון רב. מספר הפרויקטים שהגישו הארגונים גדל בכל שנה באופן קבוע והשנה הוגשו לתחרות יותר מ-300 פרויקטים על ידי יותר מ-50 ארגונים. מאז תחילת התחרות הוגשו פרויקטים רבים מארגונים בינוניים וגדולים, שמייצגים את כל המגזרים במשק: ביטחון, ממשלה, הצלת חיים, רשויות מקומיות, כלכלה ופיננסים, קמעונות, היי-טק וטכנולוגיה, ועוד.

בתחרות השנה היו 10 קטגוריות שונות, כאשר הגדולות והפופולריות שבהן היו שיפור תהליכים עסקיים, דיגיטל וחדשנות, ופרויקטים מבוססי רובוטיקה, המייצגים את הטרנד ההולך ומתחזק של בינה מלאכותית. לא נפקד מקומן של הקטגוריות המסורתיות: ענן, תשתיות ומערכות ליבה.

איך בוחרים את המצטיינים?

מיומה הראשון, התחרות כוללת שלושה שלבים, שקופים וברורים. השלב הראשון הוא שלב המצגות, שאותן רואים וקוראים 40 שופטים – כל אחד בנפרד. משם עולים לשלב השני, של הראיונות האישיים, שאליהם מוזמנים נציגי הארגונים כדי לשכנע את צוותי השיפוט מדוע הם ראויים לפרס. הארגונים והפרויקטים שקיבלו את הציונים המשוקללים הגבוהים ביותר משני שלבי השיפוט עולים לשלב השלישי – אירוע הסיום, שכאמור התקיים אתמול והשתתפו בו כמה עשרות נציגי הארגונים הזוכים.

לא פעם אנחנו נשאלים כיצד ארגון אחד מגיש מספר רב של פרויקטים. התשובה פשוטה: בארגונים גדולים, פעילות ה-IT משולבת כמעט בכל מחלקה או אגף. כל אחד מהם מבצע עשרות פרויקטים בשנה, ואין מניעה שיוגשו פרויקטים שונים מאותו ארגון. בסופו של דבר, אותו פרויקט מתחרה בקטגוריה שלו ולא מול פרויקטים אחרים בארגון.

הארגון שמגיש את המספר הרב ביותר של פרויקטים זוכה בתואר אלוף האלופים. השנה היה זה בנק דיסקונט, שאנשיו, על מחלקותיהם השונות, הגישו לא פחות מ-17 פרויקטים, ו-11 מהם הגיעו לשלב הסופי וקיבלו אותות. הפרויקטים האלה משקפים את הפעילות של הבנק, המצוי בתנופה אמיתית, לקדם את האסטרטגיה העסקית שלו בתחום הבנקאות הדיגיטלית. אסטרטגיה זו תלויה קודם כל במערכות מחשוב ומידע ומייצרת חוויית לקוח בעזרת אפליקציות חדשות לצד שיפור השירות לקהל המסורתי – זה שעדיין זקוק לסניף, לפקיד האישי שמכיר אותו ויודע לשרתו הכי טוב.

בהלימה שאינה מקרית, קיבל מנמ"ר הבנק, לוי הלוי, את פרס מנמ"ר השנה, בטקס שנערך על ידי אנשים ומחשבים לפני כשלושה שבועות בהרצליה. כך היה גם במספר ארגונים נוספים, שפרויקטים שביצעו קיבלו את האותות היום והמנמ"ר שלהם – השנה או בשנה שעברה. כאלה הם פרויקט שמונה הספרות של משרד התחבורה, מחשוב בתי הדין הרבניים, שדרוג מערכות המחשוב, השליטה והבקרה של הרשות הארצית לכבאות, ופרויקטי מחשוב של בנק ירושלים ושל Cal, שהמנמ"ריות שלהם קיבלו השנה את פרס המנמ"ר המצטיין.

IT בסיוע לייצור טילים

השנה בלטה במיוחד השתתפותה של תע"ש בתחרות. הארגון זכה בפרויקט BI ששיקף את השינוי הארגוני הגדול שעברה חברה ביטחונית זו בעשור האחרון.

תא"ל (מיל') אלי רייטר, ראש חטיבת האש בתע"ש, שפתח את הכנס, הציג למאות הנוכחים באולם את הקשר הישיר בין IT לייצור טילים ארוכי טווח, שמצטיינים בדיוק רב ביותר – כזה שמושג על ידי מערכות תוכנה, שו"ב וניטור חכמות שמפותחות בארגון. באגף התקשוב בצה"ל נהגו לומר בעבר, כשבמטה הכללי לא ממש הבינו את חשיבות התקשוב, כי ה-IT אינו רק מסך מחשב אלא הוא גם יורה. כיום, התקשוב הוא שחקן חשוב ביותר בשדה הקרב הדיגיטלי, ולראייה ניתן לביא את ודגם הטילים החדש שרייטר הציג בכנס.

בריאות וערים חכמות

בכל תחרות מסוג זה, פרויקטים בתחום הבריאות מושכים תשומת לב. ארגוני הבריאות משקיעים מאמצים רבים בפיתוח יישומים שמחזקים את היכולת של הרפואה המקוונת, מגבירים את יכולת האבחון של מחלות ומניעתן, ובחלק מהמקרים מצילים חיים.

כמו כן, בלטה במיוחד השתתפותן השנה של רשויות מקומיות – גדולות וקטנות. תחום העיר החכמה הצליח להניע את מחלקות ה-IT ברשויות לתכנן פרויקטים מצטיינים, שמשרתים את הליבה של העיר החכמה – שיפור השירות לתושב.

תודה גם לשותפים הספקים

טקס מצטייני המחשוב הוא גם חגן של החברות הספקיות שעובדות עם הענף. הן אמנם לא רשאיות להגיש מועמדות, אבל פסיפס הלקוחות שעלו לבמה וקיבלו פרס על פרויקטים שבוצעו בשיתוף אתן הוא ללא ספק מקור לגאווה ושמחה. המארג הזה של מצטיינים, לקוחות וספקים יצר את האווירה המיוחדת.

השורה התחתונה: טקס מצטייני המחשוב השנתי מסמל את התרומה הייחודית של ענף ההיי-טק לכלכלה, לחברה ולמשק בכלל, בפרט בשנת ה-70 למדינה. פעם בשנה אנחנו אומרים תודה ולהתראות בהצטיינות הבאה, שלעולם לא נגמרת.

תגובות

(1)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

  1. יפעת

    איפה רואים את רשימת הזוכים המלאה?

אירועים קרובים