כשהתמונות עוברות דירה – גם אותן אפשר לסלק בדרך הקלה
אם תהיתם עם עצמכם מדוע יש לכם עדיין צורך בהעברת תמונות למחשב - ובקלות - אז הנה לכם מראה מול הפרצוף: אתם מפחדים עדיין מהענן, אתם חולי סדר בקטע קרייזי, ואם יש דבר שאתם עסוקים בו - זה לערוך את עצמכם למוות ● כעת, פקחו עיניים וקראו מה יש לנו לומר לכם
הדרך בה מיקרוסופט (Microsoft) מתגמשת כדי לחבר בין מערכת ההפעלה השולחנית שלה, Windows 10, לבין שוק הטלפוניה שבו היא שחקנית משנית במקרה הטוב, צריכה לזכות לסוג מסוים של הערכה. בהיבט הזה מיקרוסופט היא פשוט יצרנית תוכנה מהשורה שמנסה להציע אפליקציות לסביבה של המתחרה הגדולה – כבר יותר ממנה אפילו – גוגל (Google). רק שכמובן יש לה מטרה – והיא שלפחות בקצה של המחשבים היא עדיין תהיה זו שתשלוט במערכות שמניעות את המערכות.
ויש לה גם יתרון – הגודל והיכולת שלה לאפשר לעובדים בחברה ליצור אפליקציות "משלהם" כפרויקטים כאלה או אחרים במסגרת Microsoft Garage, מסגרת שמשחררת את המושכות ומאפשרת לעובדי החברה לתפקד בתוכה כמעין סוג של חברות הזנק קטנות, רק בלי הקטע של החברות – רק עם ההזנק.
ומדי פעם יוצאים מהגאראג' הזה, שלבטח קיבל את שמו ממוסכי הרכב הביתיים – בהם הרבה מאוד מיזמים התחילו את דרכם – וגם כמה להקות רוק, אבל זה במגזינים אחרים, גם כמה דברים מעניינים, מיוחדים ואפילו שמישים.
אחד מהם, שהושק לאחרונה, הוא אפליקציה בשם Photos Companion שמדגישה בשמה המלא שהיא הגיעה מהפרויקט (Photos Companion, a Microsoft Garage project) וגם מוסיפה בדרך שמדובר בפרויקט בעבודה.
אפליקציה הזו מתייחסת לאחד ההיבטים שחשובים לבעלי טלפונים שמעמיסים על מכשיר האנדרואיד שלהם עשרות, מאות ואפילו אלפי תמונות: איך להעביר אותן בקלות למחשב.
למה להעביר למחשב?
למה להעביר למחשב? אחסון מקומי לדוגמה, עבור מי שלא ממש אוהב לשמור את כל מה שיש לו לשמור בענן – שעדיין עבור רבים נראה משהו קצת מרוחק ולא כל כך ברור. שנית, עדיין יותר קל למיין ולעשות סדר בתמונות כשעובדים על מסך שגדול, במקרה הרע, פי שניים ויותר מגודלו של מסך טלפון. ויש גם דבר נוסף: עבור אלו שאוהבים להתעסק עם התמונות בתוכנות עריכה – למחשב יש יותר כוח ויותר יכולות, וכן גם במקרה הזה יותר שטח נדל"ן בכדי לבצע עריכות תמונה מהירות ואיכותיות.
Photos Companion מתחברת, באופן די מובן וגם לפי השם, עם אפליקציית Photos (תמונות) של Windows 10. ולמעשה, כפי שכבר מבינים, היא לא ממש עובדת לבד. כדי שניתן יהיה לבצע את העברת התמונות לכונן במחשב צריכים למעשה להפעיל לפני כן את האפליקציה במחשב, וכן לדאוג שהמחשב והטלפון יהיו מחוברים לאותה רשת Wi-Fi – וכן, אם המחשב מחובר עם כבל למודם/נתב שאליו מתחבר הטלפון באופן אלחוטי – זה גם בסדר.
אבל בפעם הראשונה לא מספיק להפעיל את האפליקציה במחשב. צריך קודם להיכנס להגדרות שלה ולהפעיל את האפשרות שמוגדרת משום מה כ-"תצוגה מקדימה" (יש לגלול כמעט עד סוף ההגדרות כדי למצוא את המתג). אם היא לא קיימת יש לעדכן את האפליקציה מהחנות של מיקרוסופט, ובכל מקרה לאחר מכן יש לאתחל אותה.
לאחר מכן, וכאן זה יכול קצת לעייף בפעם הראשונה, לוחצים על הכפתור "ייבוא" בתפריט העליון ובוחרים באפשרות החדשה "ממכשיר נייד דרך W-iFi". בחירת האפשרות הזו פותחת מיד חלון שבו מוצג קוד QR. זהו, כאן סיימנו את החלק של המחשב.
בטלפון פשוט לוחצים על הכפתור Send Photos, מכוונים אל קוד ה-QR שעל המסך, יוצרים את הצימוד ובמסך הבא פשוט בוחרים את התמונות בטלפון שרוצים להעלות. זהו. זמן קצר לאחר מכן התמונות כבר שמורות בבטחה בבטן הכונן. למעשה, די התרשמתי מהמהירות שזה מתבצע.
את תהליך הצימוד הזה באמצעות קוד ה-QR יש לבצע בכל פעם שרוצים להעביר תמונות ששמורות בטלפון אל המחשב. למרות שזה אולי קצת נשמע הטרחה, זה מבוצע מהר ובקלות, והסיבה היא פשוטה וזה כמובן לוודא שמתחברים למחשב שאליו רוצים להתחבר כדי לבצע את העברת התמונות.
צבא התמונות
החיסרון היחיד הוא שהתמונות נשמרות בתיקייה במחשב שמכונה Imported from Photos Companion. אין שליטה על זה, אבל בתצוגה בתוך "תמונות" – התמונות מסתדרות במיון בהתאם לאתרים בהן צולמו בפועל.
כמובן שיש אפליקציות כלליות יותר לחיבור בין המחשב לטלפון אנדרואיד, אבל מי שמסתפק בהעברת תמונות ואין לו בעיה שזה יעשה דרך "תמונות" שגם כך מותקנת במחשב Windows 10, אז הוא ימצא ב-Photos Companion חברה מהירה ויעילה.
להורדה מ-Google Play לחצו כאן.
תגובות
(0)