"האתגר של העיר החכמה: ניהול נכון של הנכסים והמידע מהתושבים"

"רשויות משקיעות הון עתק בתשתיות נפרדות שאין קשר ביניהן ויכולת השליטה של מקבלי ההחלטות על הנעשה בתשתיות אלה מוגבלת", אמר נועם מעוז, מנכ"ל הסטארט-אפ City Shob

נועם מעוז, מנכ"ל הסטארט-אפ City Shob. צילום: פלי הנמר

"אחד האתגרים הבולטים של תפיסת העיר החכמה הוא ניהול חכם ונכון של הנכסים שלה. רשויות משקיעות הון עתק בתשתיות נפרדות שאין קשר ביניהן ויכולת השליטה של מקבלי ההחלטות על הנעשה בתשתיות אלה מוגבלת", כך אמר נועם מעוז, מנכ"ל הסטארט-אפ City Shob.

החברה עוסקת במתן פתרונות לניהול חכם של נכסי העיר, המבוסס על אנליטיקה חכמה ואפליקציות שונות, שמאפשרות לקבל תמונת מצב אחודה על הנעשה בה.

לפני שהקים, יחד עם שותפים, את City Shob, ניהל מעוז במשך יותר משש שנים את תחום הפתרונות לעיר החכמה ב-Logic IT, שעוסקת באינטגרציה בתחום המחשוב הארגוני. לאחר הקמת City Shob רכשה זו מ-Logic IT את המוצר שמטפל בניהול הנכסים, ואנשיה הוסיפו עליו רכיבי פיתוח חכמים. כיום, מספקת החברה פתרונות חכמים לניהול נכסי הערים ברחבי העולם.

לדברי מעוז, הגרעין הקשה של ניהול הנכסים הוא עיבוד וניתוח המידע הרב שזורם מכל אחת מהתשתיות העירוניות. "נכון הוא שלרשויות יש כלים לניהול הדטה, וזה חשוב, אבל האתגר הוא רמת האנליטיקה שיכולה לתת חיווי מידי על מה שקורה", אמר. "אנחנו מספקים את הכלים שיודעים לחבר בין כל מערכות ה-BI שקיימות בתשתיות של העיר ולייצר תמונת מצב אחודה, שמתקבלת במערכות השו"ב העירוניות. במקביל, אפשר לחבר לפתרון שלנו אפליקציות עירוניות, שהאזרחים יכולים לדווח באמצעותן לעירייה על כל תקלה ואירוע חריג. זה מידע חשוב ביותר, שגם עליו אנחנו מבצעים אנליטיקה חכמה, ומציגים אותו ויזואלית, בפורמטים שונים".

פרויקט במקסיקו

בכנס ובתערוכת הערים החכמות Smart City, שנערכו באחרונה בברצלונה, חשפה City Shob את אחד הפרויקטים הגדולים שלה – בעיר גוודלחרה שבמקסיקו. החברה הקימה בה, יחד עם שותף מקומי, מרכז בקרה תפעולי שמחובר ל-6,000 מצלמות ול-2,500 חיישנים שמפוזרים ברחבי העיר. מרכז ההפעלה – שהוא, למעשה, מרכז בקרה – יכול לעקוב ולשלוט בזמן אמת על כל אירוע שיש בעיר, בין אם פגיעה או תקלה בתשתיות, או מעקב אחרי אירועים ואנשים. המערכת מציגה מידע אנליטי בצורה ויזואלית, כולל וידיאו בזמן אמת, ומחוברת גם למערכות של המשטרה המקומית, מה שמסייע בהגברת הביטחון האישי של תושבי העיר – נושא קריטי בעיר זו.

"זהו אחד מפרויקטי הדגל שלנו, ואנחנו מצפים לסיים לרשת ולחבר את כל המוקדים בחודשים הקרובים. בתוך שנה, מערכות השו"ב של גוודלחרה יהיו מסוגלות לנהל בצורה חכמה את המידע שמגיע מהמצלמות ומהחיישנים, כולל אודות אירועים חריגים, למשל תנועה לא שגרתית מסביב לבית ספר או כל פעילות אחרת", אמר מעוז.

City Shob מונה 13 עובדים ובעקבות הפרויקט במקסיקו היא מקווה להטמיע את המוצר שלה גם ברשויות מקומיות בישראל. "מדובר במוצר בשל, שפותח במשך שנים ושעד כה הושקעו בו שמונה מיליון דולר, והוא מתאים לשוק הישראלי", ציין.

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים