"העתיד של הענף ושל החברה הישראלית תלוי במעבר לפריפריה"
"יש פוטנציאל עצום צפונית לרעננה ודרומית לבת ים, יש ציבורים שלמים בישראל שמגדלים ילדים מוכשרים שהיי-טק עבורם הוא בגדר שמועה רחוקה", אמר אבי ורשבסקי, מנכ"ל MindCET, בפרויקט ראש השנה של אנשים ומחשבים
איך היית מסכם את השנה בהיי-טק הישראלי?
"בתחום האדטק, ראינו השנה קפיצה משמעותית בהיצע. המיזמים בשלים יותר, עם חדשנות טכנולוגית ועם הבנה טובה יותר של הזירה שבה הם מנסים לפעול.
במבט על מגמות רחבות יותר, נראה שההבטחה המעורפלת מלפני שלוש או ארבע שנים לפריצה של האינטרנט של הדברים מתחילה להתממש . המפגש שבין בינה מלאכותית ועצמים מחוברים בעולם הפיזי נוכח גם בתמונה שמתהווה בהשקעות ובאקזיטים של הסטארט-אפים הישראליים – מהחולצה החכמה של HealthWatch ומ-Somatix, שמנטר תנועות ידיים לצרכים רפואיים, דרך רחפני המשלוחים של Flytrex וכלה ב-IQP, שמאפשר לפתח אינטרנט של הדברים ללא קוד וב-iguazio, שמאפשר לנהל באופן חכם נתונים בין השאר של מוצרי אינטרנט של הדברים. המגוון שהחברות האלה מציגות מעיד על זירה חיה ובועטת, שמפסיקה להיות עתידנית והופכת לחלק מהיום יום שלנו".
את מי אתה בוחר כאיש השנה בהיי-טק בישראל?
"את יואל חשין, שמוביל באופן מושכל מודל מרתק של השקעות אימפקט הלכה למעשה, ובנה מערך מרתק של פעילויות על הרצף שבין הקהילה להשקעה, תחת המותג 2B. המודל של חשין נותן צבע חשוב למארג הגופים הפועלים בעולם ההשקעות הישראלי:.
מה אתה מאחל לענף לשנה הבאה?
"כגוף שחלק ניכר מהפעילות שלו קורה בירוחם, אני מאחל לענף בשנה הבאה להתרחב לפריפריה הגיאוגרפית והחברתית של ישראל. יש פוטנציאל עצום צפונית לרעננה ודרומית לבת ים, יש ציבורים שלמים בישראל שמגדלים ילדים מוכשרים שהיי-טק עבורם הוא בגדר שמועה רחוקה. קשה לחולל את השינוי הזה, אבל העתיד של הענף ושל החברה הישראלית תלוי בו".
תגובות
(0)