"האתגר הגדול ביותר: לחדש כל הזמן"
"יש למצוא שווקים שלא היינו בהם עד היום, כמו אפריקה, ולהמשיך לפתח רעיונות טכנולוגיים שפותרים בעיות ברורות", אמרה קרין מאיר-רובינשטין, מנכ"לית IATI - ארגון הגג של תעשיות ההיי-טק ומדעי החיים - בפרויקט ראש השנה של אנשים ומחשבים
איך היית מסכמת את השנה בהיי-טק הישראלי?
"אנחנו מסכמים שנה חזקה בתעשיות ההיי-טק ומדעי החיים, עם נתוני שיא בתחום האקזיטים וההשקעות. ראינו השנה אקזיטים גדולים ומרשימים במיוחד, כמו של מובילאיי (Mobileye), פלאריום ונוירודרם.
בנוסף לרכישת מובילאיי, שעליה כבר דובר רבות, אני מציינת את האקזיט של נוירודרם, שהחלה את דרכה בחממת אופקים היי-טק לפני כ-14 שנים ובאחרונה נרכשה על ידי מיצובישי (Mitsubishi) תמורת יותר ממיליארד דולר".
את מי את בוחרת כאנשי השנה בהיי-טק בישראל?
"אנשי השנה שלי הם מנהלי מרכזי המו"פ של החברות הרב לאומיות בישראל. ראשית, צריך לזכור שהם אחראים להעסקת רוב העובדים בתעשייה ולמחצית מההשקעה במו"פ בישראל. בנוסף, מרכזי הפיתוח של החברות הרב לאומיות אחראים לידע רב שמצטבר בתעשייה בנושאי יזמות וניהול גלובלי, ובל נשכח את התרומה שלהם לציבור הרחב באמצעות אינספור יוזמות בתחומי החינוך, החברה, איכות הסביבה והקהילה.
בשנה החולפת המשכנו, ב-IATI, בשיתוף עם משרדי הממשלה בקידום המהלך שהבשיל להפחתת מס החברות, בתגובה ל-BEPS האירופי. אני מאמינה שהפחתת המס תסייע למשוך לישראל פעילות מו"פ של חברות טכנולוגיה. כבר השנה הספקנו לראות הרחבה של מרכזי פיתוח קיימים, כמו זה של ג'נרל מוטורס (GM), ובקרוב מתוכננים להיפתח מרכזי פיתוח של Booking.com, איירבוס (Airbus), מדטרוניק, Klik ולנובו (Lenovo). בנוסף, בתחום הרכב האוטונומי – ענקיות כמו דיימלר (Daimler), פולקסווגן (Volkswagen), מרצדס (Mercedes) ו-SAIC הסינית כבר פתחו מרכזים.
ההצלחה של מרכזי המו"פ והעומדים בראשם תורמת לאקו-סיסטם במגוון עצום של דרכים, כך שבמידה רבה – ההצלחה שלהם היא ההצלחה של כולנו".
מה את מאחלת לענף לשנה הבאה?
"אתגרים רבים לפנינו ולקראת השנה החדשה אני מאחלת לענף ההיי-טק שיחדיו נעמוד בכל האתגרים הללו בהצלחה.
האתגר הגדול ביותר הוא להמשיך להוביל טכנולוגית, עם היזמים הכי חזקים, ולחדש כל הזמן. יש למצוא שווקים חדשים, שלא היינו בהם עד היום, כמו אפריקה, ולהמשיך לפתח רעיונות טכנולוגיים שפותרים בעיות ברורות.
הרבה מדינות מעורבות כיום בחדשנות ואסור לנו לשקוט על השמרים, אולם לצד התחרות אני מאמינה בפיתוח שיתופי פעולה עם מדינות רבות ככל שניתן, על מנת להחליף ידע ומידע ולא להיות מבודדים.
בתחום ההון האנושי, ניצב בפנינו עדיין אתגר של מחסור במהנדסים. האתגר הוא להתחיל בחינוך הטכנולוגי בגילאים הצעירים יותר.
כמו כן, יש צורך בהגברת ההשקעות במגזר הטכנולוגיה, בפרט השקעות של הגופים המוסדיים הישראליים, שמנהלים יותר מטריליון שקלים. הגדלת ההשקעות תביא לזינוק בתעשיית החדשנות בארץ.
אני אופטימית מטבעי ומאמינה שהשנה הקרובה תאיר פניה לתעשייה – בעיקר הודות לעבודה הקשה שמשקיעים כל האנשים הטובים שמרכיבים את האקו-סיסטם בישראל".
תגובות
(0)