יישומים מחוללי מהפכה בעולם הפיננסי
המגזר הפיננסי ישתנה עם האבולוציה של היישומים, בין אם בשל הסתגלות לשיטות עבודה שמשיגות יעילות גבוהה יותר, או על ידי צרכנים שיבקשו להבין ולנהל טוב יותר את ענייני הכספים שלהם
העולם הפיננסי משתנה. לקוחות דורשים לצרוך שירותים בקלות רבה יותר. מאידך, המוסדות הפיננסיים נמצאים תחת לחץ לשפר את השירותים שלהם באמצעות טכנולוגיה חדשה. הניווט בנוף הופך מורכב יותר, בעוד חברות סטארט-אפ מאיימות על השחקנים הגדולים בשוק עם גישות חדשניות.
הגורמים שמעצבים את השינויים הללו הם ללא ספק היישומים. המגזר הפיננסי ישתנה עם האבולוציה של היישומים, בין אם בשל הסתגלות לשיטות עבודה שמשיגות יעילות גבוהה יותר או על ידי צרכנים שיבקשו להבין ולנהל טוב יותר את ענייני הכספים שלהם.
F5 פרסמה לאחרונה דו"ח בשם "עתיד היישומים" (The Future of the Apps) שבוצע על ידי Foresight Factory. הדו"ח חושף כמה תובנות מרתקות, מגמות ותחזיות אשר ישפיעו על קהילות וחברות בעשור הקרוב בעקבות עלייתן של טכנולוגיות חדשות.
הממצאים כוללים מגמות חשובות שישפיעו על התעשייה הפיננסית ובאופן מיוחד על השימוש בבלוקצ'יין (blockchain). הדו"ח שופך אור על המקומות בהם יש צורך בנקיטת פעולה על מנת לאפשר קפיטליזציה של הזדמנויות ולהימנע מאזורים בהם קיים איום מתגבר.
שירותים פיננסיים קוגניטיביים
בשוק הצרכני ישנו עניין רב בשירותים מותאמים אישית, בעלי יכולות חיזוי. הדבר נכון בעיקר כשמדובר בצרכנים מדור ה-Y10: כמעט שישה מתוך עשרה (58%) מסכימים כי יהיו מעוניינים בשירותים שמאפשרים חיזוי של המצב הפיננסי העתידי שלהם, בהתבסס על נתונים עכשוויים דוגמת ביצועים מקצועיים והוצאות.
יישומים קוגניטיביים ומחשוב קוגניטיבי באופן כללי נמצאים גם הם תחת בחינה בתחום הפיננסי על מנת למצוא פתרונות חדשים עם עלייתה של הכלכלה הדיגיטלית.
לדוגמה, בנקים רבים כיום שוקלים שימוש ב-AI על מנת להתמודד עם איומי סייבר ולנקוט באמצעים עוד לפני שמתקפות מתבצעות. יחד עם זאת, מומחים מסוימים טוענים כי המשמעות העיקרית היא בכך שהדבר יאפשר לאנשים לעשות החלטות טובות יותר בתוך עשור.
רשתות חדשות – בלוקצ'יין
נכון להיום, בלוקצ'יין ידועה בעיקר כטכנולוגיה העומדת מאחורי מטבע הביטקוין, שההבנה הגדולה ביותר בו היא במגזר הפיננסי. יחד עם זאת, האבולוציה של הטכנולוגיה מרחיבה את השימוש בו ויוצרת דה-צנטרליזציה בשוק, דבר שהופך אותה בעיני רבים לטכנולוגיה המשבשת הגדולה ביותר בכלכלה הדיגיטלית עד היום.
יוזמות חכמות מאפשרות לתורמים לממן עסקים קטנים בקניה באמצעות מטבע דיגיטלי. זהו תוצר חזונה של 4G Capital, המאפשר לעסקים קטנים להשיג אשראי ולגדול באפריקה. מאידך, OpenBazaar מאיים לבצע דה-צנטרליזציה ל-eBay – "מוכרים" מורידים ומתקינים תוכנות במחשב שלהם, שמאפשרות להם לתקשר ישירות עם קונים ומוכרים פוטנציאליים. בעולמות אלו, באופן טבעי, מטבע הביטקוין נמצא בשימוש.
עדיין יש לטכנולוגיית הבלוקצ'יין מגבלות. אנליסטים מ-ODI (ר"ת Open Data Institute) ציינו חסמים פוטנציאליים רבים, דוגמת יכולת פעולה הדדית של מחשבים, פרטיות והצורך למצוא מידע בתוך הבלוקצ'יין.
יחד עם זאת, ככל שהמודעות וההבנה לטכנולוגיה החדשה גדלה, צרכנים ייהנו מהאפשרות להעביר את הכוח לידיהם על מנת לשלוט במידע. ארגונים פיננסיים צריכים להיות מוכנים להשפעה הפוטנציאלית שתהיה לשחקנים חדשים בשוק ולציפיות משתנות מצרכנים בנוגע לשירותים שיציעו להם.
תגובה לשינויים משמעותיים בשוק
הדבר הבטוח הוא שקיים לחץ הולך וגובר על ארגונים ומפתחים להישאר רלוונטיים. הדרישות משתנות במהירות הבזק והדאגות בנוגע לאבטחת מידע עדיין גועשות. מאזן הכוחות משתנה ויוצא מידיהם של עסקים, דבר שיוצר הזדמנויות חדשות לאלו שמסוגלים לספק יישומים במהירות, עם פונקציונאליות ניתנת להתאמה ובטיחות גבוהה.
בהתבסס על שיחות רבות שערכנו על מנהלים בתחום הפיננסי, חברות רבות רק מתחילות לקצור את היתרונות של היישומים ועדיין מודאגות בנוגע להשלכות האבטחה שעשויות להופיע בשל התקדמות מהירה מידי. יחד עם זאת, חשוב כי ארגונים ימשיכו לבחון טכנולוגיות חדשות בזמן בו הן חודרות לשוק, ויפתחו אסטרטגיות בתחומי DevOps ,IT, אבטחה וניהול הצוותים.
במבט קדימה, גישה לסטים הולכים וגדולים של מידע והיכולת לעבד ולנהל אותו מקומית, יאפשרו לצרכנים להפוך לשומרי הסף של המידע שלהם. הצורך בשקיפות גבוהה יותר, בשילוב עם מודלים עסקיים חדשים המבוססים על בלוקצ'יין, יוביל יותר ויותר אנשים לקרוא לתעשייה הפיננסית לשמור על המידע ולשפר את אבטחת היישומים על מנת לשמור על אמון הצרכן.
הכותבת הינה מנהלת פעילות ישראל, יוון וקפריסין ב-F5.
תגובות
(0)