שבוע המודעות לאבטחת הסייבר מגיע השנה גם לישראל

CSAW, שנוסד לפני 14 שנה, התרחב השנה גם לארץ הקודש: אוניברסיטת בן-גוריון בנגב תהיה אחד מחמשת המרכזים המארחים את תחרות הדגל של האירוע: "תפוס את הדגל"

הילד לא גאון מחשבים. אילוסטרציה: alphaspirit/BigStock

אירוע אבטחת הסייבר הגדול בעולם, שהוא בהובלת סטודנטים, מגיע השנה לישראל. שבוע המודעות לאבטחת הסייבר (CSAW), שנוסד לפני 14 שנה – התרחב השנה גם לארץ הקודש: אוניברסיטת בן-גוריון בנגב שבבאר-שבע תהיה אחד מחמשת המרכזים המארחים את תחרות הדגל של האירוע: "תפוס את הדגל" (CTF).

את CSAW ישראל מארגנים המחלקה להנדסת מערכות תוכנה ומידע באוניברסיטת בן-גוריון בנגב, יחד עם מרכז המצוינות לאבטחת סייבר (CCoE) של יבמ (IBM) ישראל. האירוע פתוח להרשמה לשלב המוקדמות, שייערך ב-6-5 בספטמבר 2017. גמר תחרות "תפוס את הדגל" בישראל ייערך ב-17-16 בנובמבר 2017 בקמפוס האוניברסיטה בבאר-שבע.

בשנה שעברה זכו אירועי שבוע המודעות לאבטחת הסייבר להתרחבות עולמית. ב-2016 הצטרף בית הספר להנדסה "טנדון" של אוניברסיטת ניו-יורק לאוניברסיטת ניו-יורק באבו-דאבי ולמכון ההודי לטכנולוגיה בקאנפור (IIT-Kanpur) על מנת להרחיב את CSAW גם מחוץ לברוקלין, ניו-יורק.

בראשונה נערכו בו זמנית שלבי הגמר לסטודנטים מהמזרח התיכון, מצפון אפריקה ומהודו. מוקדם יותר השנה, בית הספר "אסיסר" של מכון גרנובל לטכנולוגיה, השוכן בוולנסיה, צרפת, הפך למרכז האירופי של CSAW. נוסף על כך, CSAW בצפון אמריקה התרחב לקנדה ולמקסיקו.

ישראל – מובילה בתחום אבטחת הסייבר

"השקה של מרכז CSAW חדש באוניברסיטת בן-גוריון בנגב משקפת את רוח החדשנות המשותפת ליבמ ולאוניברסיטה", אמר ד"ר ירון וולפסטל, מנהל מרכז המצוינות של הענק הכחול באוניברסיטה. "שיתוף פעולה זה לבש צורות רבות בעבר, כמו מחקר משותף על שיטות מחשוב קוגניטיביות לאבטחת סייבר והשתתפות של אנליסטים מהמרכז הלאומי להתמודדות עם איומי סייבר של יבמ בתוכניות לימוד של האוניברסיטה".

לדבריו, "קיום תחרות 'תפוס את הדגל' המקומית בבאר-שבע הופך את השותפות שלנו למשפיעה אף יותר על ביסוסה של מדינת ישראל כמובילה בתחום אבטחת הסייבר".

בשנה שעברה, שלבי התחרות המוקדמים עימתו יותר מ-10,000 סטודנטים – מתלמידי תיכון ועד לדוקטורנטים – מול מתחרים מרחבי העולם. התחרויות מאתגרות את הידע שלהם בכל היבטי אבטחת המידע, מבדיקה והגנה נגד חדירה לחומרה ולתוכנה – ועד לזיהוי פלילי דיגיטלי ומדיניות ממשלתית.

בקמפוסים האזוריים של CSAW יעבדו הסטודנטים מקצוענים מומחים, שימלאו את תפקיד השופטים. המתמודדים ישמעו ממומחים על סוגיות חדשות, יפגשו מגייסים הלהוטים למלא את המחסור הצפוי של 1.5 מיליון מומחים לאבטחת סייבר עד שנת 2020, ויתמודדו בתחרות קשה מול צוותים מבתי ספר אחרים.

"כיוון שלמידע אין גבולות והגבולות הלאומיים אינם מפריעים לתוקפים כלל, הרי שאבטחת מידע היא אכן סוגיה עולמית", אמר ראמש קארי, מרצה להנדסת חשמל ומחשבים בטנדון וחבר סגל מוביל ב-CSAW.

"שיתוף הפעולה הוא הכרחי: מי שמגן על הפרטיות שלנו ועל המוסדות שלנו חייב לחצות גבולות ולפעול מחוץ לאזור שלו. אתגר מרכזי יהיה לפתח יכולת אבטחת מידע חדשה, שתמלא את הדרישה הזו. התרחבות CSAW לישראל ולארבעה מרכזים עולמיים אחרים היא הכרה בתפקיד החשוב שיש לתחרויות כובע לבן בפיתוח היכולות האלה ברחבי העולם".

תגובות

(1)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

  1. אבי

    בשנים האחרונות יש ירידה מתמשכת בהרשמה לאוניברסיטת בן גוריון. האוניברסיטאות במרכז והטכניון תמיד היו אטרקטיביים יותר. והתחרות עם המכללות במרכז השאירו את בן גוריון מאחור. בן גוריון ניסו בצעד הזוי לייבא סטודנטים מסין במקום הסטודנטים שלא נרשמים אבל גם הסינים שבאים לארץ מעדיפים את המרכז. כתוצאה מהירידה בסף הקבלה צמח טרנד חדש באוניברסיטת בן גוריון סטודנטים מוציאים פטורים והקלות על סמך הכרה כמוכרים כקשיי למידה. המרכז נשאר מוביל והמכללות המתפתחות במרכז דחפו את הפריפריה הדרומית בלי הרשמה מספקת. העתיד של ההייטק הוא באוניברסיטאות במרכז בירושלים ובטכניון אולי גם מהמכללות המובילות במרכז שמתפתחות יפה ותופסות מקום נכבד בהשכלה הגבוהה בארץ. סטודנטים שרוצים להשאר מאחורה מקומם בבן גוריון. משם הם לא ימריאו לשום מקום.

אירועים קרובים