למרות שהכל כבר היה אמור להיות מוכן – זה עדיין לא כאן
תאגיד השידור בהקמה, כאן, אולי עדיין סולל את מסלולו הטלוויזיוני, אך בינתיים כבר שחרר אפליקציה שמאפשרת גישה לערוצי הרדיו שנמצאים תחת שליטתו
חודשים וחצי, אולי קצת יותר, חלפו עברו מאז שהחל מה שנקרא "תאגיד השידור בהקמה" – ועכשיו פשוט "כאן" – את שידוריו.
לפי אנשי התאגיד עצמו, התחלת השידורים בפועל סימנה עבורם מעבר ממצב של "הקמה" למצב של "הרצה". אני לא יודע באיזה מצב הם מרגישים היום, ואני יכול לשער שהם עדיין מדברים על הרצה וזאת בכלל בלי לבדוק לאיזה אחוזי צפייה והשמעה זוכים הענפים השונים של התאגיד, אבל בדרך הם כבר שחררו אפליקציה שמאפשרת גישה לערוצי הרדיו שנמצאים תחת שליטתם.
אלו ערוצים? 88, רשת ב' ורשת ג', תרבות, מורשת, קול המוסיקה וגם שני רוצים בערבית (פרסי ומקאן) וערוץ אחד ברוסית (רק"ע). כל הערוצים מסומנים בלוגו החדש של החברה, וכן, גם המילה הרצה. המטרה של האפליקציה היא לאפשר גישה לכל ערוצי הרדיו ב-FM דרך נגן מדיה שמייתר את חיבור האוזניות במכשירים שדורשים זאת בכדי לשמור רדיו.
זהו את הזמר
באפליקציה, ששודרגה לאחרונה לגרסה 1.5 באנדרואיד ול-1.6 ב-iOS, אין כמעט מקום לטעות. יש בתפריט הראשי שתי אפשרויות בחירה בלבד בעיקרון: רדיו ופלייליסטים (ברור, לא רשימות השמעה – למה לדבר עברית?).
תחת רדיו מוצגים כל תחנות הרדיו שברשימה לעיל ולחיצה על השם פשוט מתחילה להשמיע את אותם השידורים של אותה תחנה, בשידור חי ובזמן אמת ובלי לדעת בכלל למה מקשיבים. כלומר אפשר לבדוק במקומות אחרים למה מקשיבים, ואולי אם אתם מכורים לתחנה כזו או אחרת אתם מכירים את לוח השידורים, אבל אם לא, אז לא. פשוט תקשיבו.
מעבר לכך שאיכות השידורים בהחלט טובה, אפשר להאזין להם גם ברקע בזמן שמשתמשים באפליקציות אחרות, ואפשר להשהות את השמעת התחנה, וכן לחזור ולהשמיע אותה, דרך תפריט ההתראות של הטלפון.
מעבר לרשימת התחנות, יש עוד כמה "שידורים" לפי נושאים. אפשר למצוא מעין מערך שידורים שמבוסס על כותרים כמו "שיא הרגש", "ים תיכון" או פשוט "להיטים". יש גם ערוץ "קלאסי". בסך הכל יש עוד שבע מעין תחנות כאלה, ולהבדיל מהתחנות "הרגילות", במקרה הזה אפשר לפחות לראות את שם השיר הנוכחי שמושמע וגם את שם השיר הבא. אבל רק בתוך האפליקציה. משום מה לא טרחו בחברה להציג את השמות הללו – לפחות של השיר הנוכחי – בנגן המדיה המוזכר לעיל – זה שממוקם בתפריט ההתראות.
לאן נעלמו השירים?
זוכרים את האפשרות להשמעת פלייליסטים? ובכן מדובר ברשימות השמעה שמחולקות ל-11 ערוצים שונים, כולל אחד מוזר משהו בשם "המדריך למתחיל", וכולל אחד שמבוסס על "אומנים".
כל קטגוריה כזו מכילה כמות נאה למדי של פלייליסטים שמוגדרים תת נושאים. כך, לדוגמה, תחת "מוזיקה ישראלית" אפשר למצוא רשימה של "בלדות רוק 90 ישראלי" או "להקות צבאיות" למי שזה עושה לו את זה, כל אחד מהנושאים.
מדובר ברשימות שירים ביוטיוב (YouTube) כשהסרטונים "לכודים" בתוף הגוף של אפליקציית כאן – כלומר, אין יציאה לאפליקציית יוטיוב.
אפשר לדלג בין השירים קדימה ואחורה, וקשה מאוד כמובן להתחמק מהרבה מאוד פרסומות שמופיעות בין השירים, והאיכות סבירה, אבל הדרך היחידה להקשיב לרשימות הללו היא להישאר באפליקציה. השירים לא ממשיכים להתנגן ברגע שיוצאים מהפלייליסט.
אפשר להבין מדוע בכאן רוצים אפליקציה בה אפשר לשמוע את ערוצי הרדיו שלה. אין הגיוני מזה. אבל מדוע הם צריכים להציע רשימות שירים ותחנות רדיו מיוחדות לפי נושאים? בשביל פרסומות? ואיפה אפשרות להקשיב לחומרים מוקלטים ולתוכניות מסוימות שמורות?
כך או כך, האפליקציה עדיין נראית בינתיים די בוסרית, למרות שכאמור היא כבר נמצאת זמן מה שם בחוץ, אבל אם אתם מחפשים מקור שמספק האזנה קלה לתחנות הרדיו המסוימות הללו, וכן למוזיקה שוטפת, אז הנה – יש לכם עוד אחד.
תגובות
(0)