"מחשבים מבוססים מעבדי ARM ייכנסו בקרוב לתחום הדטה סנטר"
"המחשבים מרובי ליבות העיבוד יכולים לבצע עיבוד מקבילי בצריכת חשמל נמוכה ובעלות טובה יותר", אמר תומר גרדי, מנהל המכירות האזורי של קוויום
אנחנו נמצאים בעידן של שינוי בדטה סנטרים המסורתיים. מה בדיוק קורה?
"קורים דברים רבים בעולם זה, וראוי להדגיש את הכניסה של המחשבים מבוססי מעבדי ARM לתחום הדטה סנטר, אותה נראה בקרוב. המחשבים מרובי ליבות העיבוד יכולים לבצע עיבוד מקבילי בצריכת חשמל נמוכה ובעלות טובה יותר. מעבר למערכות, ARM יכולה להבטיח עלות בעלות כוללת נמוכה יותר וגם, לא פחות חשוב, שיפור בביצועים לצד חסכון בהוצאות – מה שכמובן יבוא לידי ביטוי בהחזר השקעה מהיר יותר. אנחנו נמצאים בתקופה של שינויים בדטה-סנטר המסורתי, וקוויום נמצאת בחזית הטכנולוגית המובילה את התהליך הזה".
איפה אתם נכנסים לתמונה?
"קוויום (Cavium) היא חברה שמתמחה בייצור מעבדים מרובי ליבות לשלל תרחישים ושימושים בדטה סנטר. המטרה היא לאפשר ללקוחות לבנות יישומים על הטכנולוגיות של ARM. אחת הדוגמאות הבולטות לכך היא HPE, שרק באחרונה השיקה שרת חדש המבוסס על מעבד בשם ThunderX-2 – שרת המיועד לעבודות אנליטיקה, טיפול מתקדם ב-Big Data, המשתמשת בכמות זיכרון גדולה במיוחד.
תכנון וייצור המעבד עצמו הם רק השלב הראשון בייצור המערכת. לא פחות חשובה היא העבודה מול האקו-סיסטם שלנו. אנחנו חייבים להבטיח תאימות מלאה עם מערכות מובילות, כדוגמת הפצות לינוקס (Linux), תוכנות הידור ותוכנות לבדיקות בסיסי נתונים, כולל תאימות מלאה למערכות הפעלה בענן.
הפריצה הגדולה של המעבדים היוצאים מקווי הייצור שלנו תהיה בזכות שרתים המיועדים להרצת מערכות הפעלה בענן. החברות שמייצרות את השרתים האלה הן למעשה חברות תוכנה שיכולות לבצע את ההתאמות למעבדי ARM, וליהנות מעבודה המקבילית ומריבוי הליבות בעבודה מול ריבוי משתמשים, תוך מניעת בזבוז משאבים ואספקת יכולות תפעול מהירות יותר עבור תרחישים מורכבים, כמו גם שילוב רכיבי מפתח נוספים, בהם רשת שעובדת במהירות של 25 עד 100 ג'יגה-ביט לשנייה".
פרט לגבי הרשת המהירה שלכם?
"זהו המרכיבים החשובים באקו-סיסטם של הפתרונות שלנו, והוא מפותח במרכז הפיתוח שלנו ברמת גן. מדובר בתקשורת בפרוטוקולי RDMA שנקראים RoCE ו-iWARP. אנחנו החברה היחידה שמציעה פתרונות שתומכים בשני הפרוטוקולים בו זמנית.
היתרון של המערכת היא שיפור משמעותי במערכים והתפתחות בפעילות ברשת תוך דילוג על שלבים מסורתיים. זה כולל יכולות גישה לזיכרון מרחוק כדי לצמצם העתקה ללא צורך של נתונים לזיכרון המקומי, וכתוצאה מכך גם משפר מאוד את ביצועי המערכת הכלליים. השימוש בפרוטוקולים אלה יביא לשינוי גם במערכי האחסון. הדור הבא שלהם יאפשר גישה לכונני זיכרון ב-NVMe".
ומה לגבי כרטיסי רשת חכמים, SmartNIC, שכוללים מעבד בכרטיס עצמו, שמבוסס על טכנולוגיית ARM?
"מעבדים אלה יכולים לאפשר לחברות להריץ אפליקציות כבר על כרטיס הרשת עצמו, עוד לפני הכניסה לשרת. מדובר ביישומים כמו אבטחת מידע ו-וירטואליזציה. כרטיס רשת מעין זה מאפשר להוריד עומסים מהמעבד הראשי של השרת, ועל ידי כך ניתן ליצור חסכון משמעותי במשאבים בכוח העיבוד, שבזכות החיסכון הזה יופנו לאנליטיקה, לאחסון ולכל מצוקת כוח מחשוב אפשרית אחרת. מעבירים מטלות לכרטיס הרשת ולא סתם כרטיסים חכמים נחשבים לאחד הלהיטים של קוויום.
בדומה לזה, יש לנו מאיצים המיועדים באופן ספציפי להורדת עומסים בתחום אבטחת המידע, משפחת ה-Nitrox, שמציעה האצת פעילות בכרטיסים שיושבים בחריצי PCIe ומצמצמים מאוד את הגישה למעבדים הראשיים".
תגובות
(0)