כיצד הופכים את המשרדים לחכמים?

מה הופך אותם לחכמים? האם יש הבדל בין בניין חכם לבניין ירוק? ואיך מטמיעים אינטרנט של הדברים במקום העבודה? יקי שאלתיאל, מנהל פיתוח עסקי טרנספורמציה באגף הייעוץ של HPE ישראל, עונה על שאלות אלה ואחרות שקשורות למעבר משרדים

יקי שאלתיאל, מנהל פיתוח עסקי טרנספורמציה באגף הייעוץ של HPE ישראל. צילום: ניב קנטור

הבתים הפרטיים הופכים להיות יותר ויותר חכמים, עם יישומים ופיתוחים מותאמים רבים. זאת מגמה ידועה, שכבר דובר עליה לא מעט. אבל מה עם המשרדים? כיצד הם הופכים לחכמים – ומה עושה אותם לכאלה?

שאלות אלה ואחרות עלו בדבריו של יקי שאלתיאל, מנהל פיתוח עסקי טרנספורמציה באגף הייעוץ של HPE ישראל. שאלתיאל דיבר בכנס Moving IT Offices של אנשים ומחשבים, שנערך אתמול (ג') במרכז האירועים LAGO בראשון לציון, בהשתתפות מאות מומחים ואנשי מקצוע. הנחה את הכנס גידי רחמים, יועץ טכנולוגי בכיר.

לדברי שאלתיאל, "מה שהופך בניין לחכם הוא שילוב טוב של מערכות. אם השילוב לא ייעשה בכלל, או לא ייעשה בצורה יעילה, הבניין לא יהיה באמת חכם".

צילום ועריכת וידיאו: יוסי ציפקיס.

במסגרת הרצאתו הוא העלה כמה שאלות, בהן: האם יש הבדל בין בניין חכם לבניין ירוק? "יש חפיפה מסוימת ביניהם", השיב. "פתרונות האנרגיה הירוקה יכולים להיות חכמים ולהוביל לחיסכון רב וליעילות, אבל זה לא בהכרח קורה. בניין ירוק יכול להיות ירוק וטיפש ובניין חכם יכול להיות חכם ומלוכלך, אבל גם ההיפך".

עוד עמד שאלתיאל על הקשר שבין משרד חכם לאינטרנט של הדברים. הקשר החזק של האינטרנט של הדברים לבית החכם הוא דבר ידוע, אבל איך הוא מתקשר למקום העבודה? "ב-2020, לכל בן אדם יהיו כ-30 חיישנים סביבו וניתן להשתמש בהם לתועלת הארגונית", אמר. "איך עושים זאת? אין לכך תשובה חד משמעית, השמים הם הגבול. כך או כך, צריך לעשות משהו עם המידע שנצבר במשרד החכם. ארגון צריך שתהיה לו מערכת שיודעת ללעוס ולבלוע או לירוק את כל המידע".

בהמשך הוא ציין את הפתרונות ש-HPE מציעה בתחום. "יש לנו עולם שלם של פתרונות למעבר משרדים ובניית אינטרנט של הדברים", אמר שאלתיאל. "כך, לדוגמה, 120 קמפוסים של מיקרוסופט (Microsoft) בעולם עברו לפתרון האלחוט שלנו, ארובה. בנוסף, אנחנו מעבירים ארגונים סדנאות שמלמדות כיצד לעשות בצורה נכונה את המעבר לדיגיטל, לאינטרנט של הדברים, איך מבצעים את השינויים ומה צריכים לעשות כדי להגיע למצב שבו פרויקט מעבר המשרדים נותן את הערך המקסימלי".

יורם בלומנטל, מנכ"ל משותף באינטר ישראל. צילום: ניב קנטור

יורם בלומנטל, מנכ"ל משותף באינטר ישראל. צילום: ניב קנטור

"תפיסת העולם של HPE היא: פישוט של ההיברידיות של ה-IT, ליצור את הדור הבא של הניסיון הדיגיטלי הארגוני", סיכם שאלתיאל.

עסקות מוקדמות למעבר משרדים

יורם בלומנטל, מנכ"ל משותף באינטר ישראל, דיבר על מספר עסקות מתניעות פרויקטים, או עסקות מוקדמות, למעבר משרדים – של פישר בכר חן, PWC, הרצוג פוקס נאמן, יבמ (IBM) ומלאנוקס, וציין כי מרבית העסקות האלה הביאו לחסכונות תפעוליים וכספיים.

הוא ציין כי "עולם העסקות המוקדמות הוא עולם בפני עצמו ואין בינו לבין מה שקורה בשוק המשרדים קשר". בנוסף, הוא אמר ש-"אין בשוק המשרדים בעיה של היצע, אלא הוא נפגע מהתעשייה – למשל, בתקופת משבר הדוט.קום, שהביא לקריסה גם בו. כרגע, התעשייה הזאת צומחת בטירוף".

רעות מזרחי, מנהלת פרויקטי מעבר משרדים בטאבולה. צילום: ניב קנטור

רעות מזרחי, מנהלת פרויקטי מעבר משרדים בטאבולה. צילום: ניב קנטור

בלומנטל אמר כי "המשרדים והמרכזים הלוגיסטיים של העתיד ייראו מעבר לכל דמיון". כדוגמה הוא הביא את אמזון (Amazon), שמחליפה עובדים במרכזים הלוגיסטיים שלה ברובוטים.

"האם יום המעבר הוא סיוט או חלום?"

דוברת נוספת באירוע הייתה רעות מזרחי, מנהלת פרויקטי מעבר משרדים בטאבולה (Taboola). היא סיפרה שעד כה, היא ניהלה שבעה פרויקטים כאלה במשרדי החברה ברחבי העולם.

"האם יום המעבר הוא סיוט או חלום?", שאלה. "איך הופכים אותו ליום חלום? עושים זאת על ידי בחירה נכונה של ספקים; עבודה טובה מול הצוותים השונים – כמו אדריכל, מנהל פרויקט וחברת ניהול IT; תכנון נכון של המעבר – תאריכים, הכרת המבנה החדש ונהלי הבניין; והובלה יעילה של המשרד".

לסיכום אמרה מזרחי כי "המטרה היא שהעובדים לא ירגישו את המעבר".

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים