"האישיות הבולטת בהיי-טק הישראלי: שמעון פרס"
"פרס מילא מגוון רחב של תפקידים ציבוריים שבאמצעותם שם את הטכנולוגיה הישראלית על המפה", ציין גלעד רבינוביץ', יועץ בכיר לחברה למשק ולכלכלה של השלטון המקומי ולשעבר מנכ"ל מפלגת העבודה
מהו ההישג הבולט ביותר של ההיי-טק הישראלי?
"הישגה של התעשייה הטכנולוגית הישראלית הוא בעצם העובדה שישראל נחשבת למדינה טכנולוגית מהמתקדמת בעולם, בטח יחסית לגודלה. זה בא לידי ביטוי החל מהטכנולוגיה שמפותחת בארץ ומשווקת לכל העולם, מרכזי הפיתוח של החברות הגלובליות שממוקמים בארץ, אחוז הסטודנטים במקצועות הטכנולוגיים והעובדה שאנחנו ידועים בעולם כחלוצים באימוץ טכנולוגיות חדשות. החדירה המהירה לכאן של השימוש בסלולר היא דוגמה מצוינת לכך".
מיהי האישיות הבולטת ביותר בהיי-טק הישראלי?
"האישיות הבולטת ביותר בהיי-טק הישראלי, שהשיגה הישגים, קידמה את התחום בארץ ודאגה לקדמו בעולם היא, ללא כל צל של ספק, שמעון פרס.
זהו האדם שהניח את היסודות לתעשיות הצבאיות בארץ, שמהוות, במידה רבה, את ערש ההיי-טק הישראלי; שדחף את ההיי-טק עוד לפני שקראו לו היי-טק; שקישר את התעשייה הטכנולוגית הישראלית למדינות העולם האחרות; שהביא את ההשקעות הזרות הראשונות לארץ; שהיה שגריר הטכנולוגיה הישראלית ברחבי תבל; ושדאג להזכיר בכל נאום שלו את היכולות הטכנולוגיות שמפותחות בארץ. פרס מילא מגוון רחב של תפקידים ציבוריים שבאמצעותם שם את הטכנולוגיה הישראלית על המפה".
מה כדאי לשפר בענף?
"ענף ההיי-טק בישראל צמא לכוח אדם מקצועי נוסף. כוח אדם זה נמצא לפתחנו וכל שצריך זה להכניסו למעגל. בראש ובראשונה, מדובר ב-'מבוגרים', בני 45+, שנתקלים בקשיים במציאת מקומות עבודה – בשל בורות וחוסר הבנה של מערכות הגיוס בחלק מהחברות. דווקא לאוכלוסייה זו יתרון גדול בשילוב בחברות טכנולוגיות – הניסיון, הבשלות והיציבות הופכים את בניה לאטרקטיביים.
שני מגזרים נוספים שמהווים פוטנציאל כוח אדם גדול ואיכותי שעדיין רחוק ממיצוי הם המגזרים החרדי והערבי.
אני משוכנע שעם יותר פתיחות מחשבתית ובהשקעה מינימלית אנחנו יכולים לתת מענה משמעותי לדרישה לכוח אדם מקצועי בענף ההיי-טק בארץ".
תגובות
(0)