סטודנט פיתח "ינשוף וירטואלי" לבדיקת רמת השכרות בדם
"הינשוף הווירטואלי", שמותקן על מכשירים חכמים, מאפשר את בדיקת רמת האלכוהול בדם בדיוק כמו הינשוף המשטרתי הרגיל - כך טוענים באוניברסיטת בן גוריון
"ינשוף וירטואלי" שפותח על ידי סטודנט לתואר שני באוניברסיטת בן גוריון יכול לקבוע אם בעליו עבר את הגבול המותר לשתיית אלכוהול, ברמת דיוק זהה לזו של הינשוף המשטרתי – כך טוענים באוניברסיטה.
הפיתוח של הסטודנט, בן נשיא, הופך כל סמארטפון או אביזר חכם אחר, באמצעות תוכנה, ל-"ינשוף וירטואלי" למדידת רמת האלכוהול בדם. המערכת מתעדת באופן חד פעמי את צורת ההליכה של האדם בדרכו לבר ולאחר מכן את צורת ההליכה בדרכו חזרה, במטרה לקבוע את רמת השכרות שלו. התוכנה שפיתח נשיא משתמשת בחיישנים שקיימים במכשירים חכמים, כמו סמארטפונים, צמידי כושר, שעונים חכמים ומשקפיים חכמים, באמצעות מדידת שינויים בצורת ההליכה, המעידים על רמת האלכוהול בדמו של המשתמש.
לדברי נשיא, "האלכוהול משפיע בבירור על צורת ההליכה באופן הניתן לגילוי באמצעות החיישנים המובנים במכשירים שכולנו נושאים עלינו כל הזמן. המערכת יכולה לזהות אפילו כמויות מזעריות של אלכוהול באמצעות שימוש בחיישנים המובנים הקיימים במכשיר ובאלגוריתמים של למידה חישובית".
הסטודנט והמנחים שלו, פרופ' יובל אלוביץ' ופרופ' ליאור רוקח מהמחלקה להנדסת מערכות תוכנה ומידע באוניברסיטת בן גוריון, פיתחו את המערכת בעזרת נתונים שנאספו מ-30 נבדקים שונים (60% גברים ו-40% נשים). אלה השתמשו במהלך המחקר במשקפי גוגל (Google), שעון LG-G, צמיד חכם של מיקרוסופט (Microsoft) וטלפון חכם Galaxy S4 של סמסונג (Samsung). התוצאות התבססו על שתי דוגמאות הליכה שונות של כל נבדק בשלושה ברים שונים בתל אביב, במהלך חמישה לילות. התוצאות אומתו מול מכשיר ינשוף תקין של המשטרה והתגלה שהמערכת זיהתה נכונה את כל האנשים השיכורים שזיהה מכשיר הינשוף.
אמנם, הניסוי נערך על אנשים שהשתמשו בכל ארבעת המכשירים, אך נשיא טוען שהמערכת עובדת באופן מדויק ביותר בהתבסס על שניים מהם ביחד (שעון חכם וטלפון חכם מספיקים).
לדבריו, התוכנה שפותחה עוד לא שולבה באפליקציה ייעודית והחוקרים שוקלים לעשות זאת בתלות בהיבטים משפטיים.
תגובות
(0)