כדי שלא יאבד – אפליקציות מיוחדות על השואה

חשיבות לימוד השואה אינה מוטלת בספק והטכנולוגיות מספקות לנו כלים רבים יותר כדי לאפשר למשימה הזו להתבצע ● צביקה קצבורג מסמן מספר אפליקציות איכותיות במיוחד

70 קולות מהשואה - בסלולר

מספרם של האנשים ששרדו את השואה הולך ומתמעט. 70 שנים חלפו מאז הסתיימה מלחמת העולם השנייה ומה שמתרחש בשיח הישראלי רק מוכיח עד כמה חשוב לדבר ולספר על השואה, עד כמה חשוב להעלות שוב ושוב את סיפורי הזוועה האלה – כדי שנבין, כדי שננסה ללמוד, כדי שלא נשכח אף פעם.

עידן הדיגיטל והמובייל מספק לנו הזדמנות מצוינת להנציח את שאירע, ובתוכו האפליקציות. בחרתי שלו אפליקציות שמסייעות ללמוד ולהיזכר היטב במה שאירע.

אחת מהן היא זיכרונות, שנכתבה על ידי עמית סבן. האפליקציה משתמשת בסרטונים, טקסטים כתובים, תמונות ומוזיקה כדי לחשוף את מי שמתקין אותה לסיפורים מהשואה ומסביבה. ניתן למצוא בה גם סרט ארוך למדי על עלייתו של היטלר לשלטון ועל השנאה שהוא רחש ליהודים כמעט מאז יומו הראשון כילד – שנאה שהלכה והתפתחה בחפירות של מלחמת העולם הראשונה וכשישב בכלא, עד שצמחה לכדי מסע ההשמדה.

להורדה מ-Google Play לחצו כאן.

Shadows of Shoah, שמיועדת ל-iOS, מציגה לאזרחי כל העולם, באמצעות המובייל, תערוכה קבועה שהוקמה ומוצגת פיזית בניו-זילנד. התערוכה מחברת את המבקרים, באמצעות צילומים ייחודיים, מוזיקה וטקסטים, אל העדויות של ניצולי השואה, במטרה לבנות מאגר שיהווה עדות לים הזוועות בהן השתמשו הנאצים כדי לנסות ולהכחיד את העם היהודי – מאגר שיספק עדויות חותכות נגד כל מי שמנסה להכחיש את השואה. מטרה נוספת של האפליקציה היא לעמוד מול השנאה האנושית שמתעוררת בכל פעם מחדש.

להורדה מ-AppStore לחצו כאן.

האפליקציה 70 קולות, שהושקה לא מזמן, היא פרויקט מיוחד שמוגש למתעניינים באינטרנט ובמובייל, ולא בין כתליו של מוזיאון, אם כי הגישה שלהם דומה. המיזם של קרן הנאמנות ללימוד השואה מבריטניה, תחת כותרת המשנה "קורבנות, עבריינים ועומדים מהצד", חוקר היבטים שונים של השואה באמצעות שירים, יומנים ומסמכים שנכתבו על ידי קורבנות, נאצים, עושי דבריהם ואלה שבחרו להעלים עין ולא להתערב בהשמדה.

באמצעות החיבור הזה מקווה הקרן להציג תמונה מקיפה ככל האפשר של אחת התקופות החשוכות ביותר בהיסטוריה האנושית בכלל ושל העם היהודי בפרט. באתר ובאפליקציה עולים כמעט בכל יום חומרים חדשים, עם דגש על יום השואה הישראלי והימים שקודמים לו, והיישומון אף מציע פודקסטים. כך, לדוגמה, בימים האחרונים הועלו לאתר סיפורים אודות מה שנעשה ברגן בלזן, אחד ממחנות ההשמדה הגדולים.

להורדה מ-Google Play לחצו כאן.
להורדה מ-AppStore לחצו כאן.
להורדה מאמזון לחצו כאן.

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים