בואו לגלות: עד כמה אתם דומים להורים שלכם?
אפליקציית "הסיכוי שבסיכון" של האגודה למלחמה בסרטן מבקשת להעלות את המודעות לחשיבות הבירור האם יש לכם נטייה תורשתית לחלות
למטען הגנטי שהעבירו לנו ההורים יש משקל לא מבוטל על חיינו: הוא משפיע על תכונות האופי והכישורים שלנו, קובע את המראה החיצוני ובמידה מסוימת משפיע גם על בריאותנו. כך, למשל, החומר התורשתי שקיבלנו מההורים עלול להגביר את הסיכון שלנו לחלות בסוגים שונים של סרטן.
קיימים כיום מגוון אמצעים להפחתת הסיכון לחלות במחלות הללו ולגילוי מוקדם שלהן בקרב אלה שנמצאים בסיכון לחלות בהן על רקע תורשתי. לכן, הדבר החשוב ביותר הוא קודם כל לברר האם קיימת במשפחה נטייה תורשתית למחלות אלה. ניתן לעשות זאת באמצעות שאלון קצר, ועל פי התשובות ידע רופא המשפחה לומר אם יש צורך בבירור נוסף על ידי ייעוץ גנטי.
במטרה להעלות את המודעות לחשיבות בירור הנטייה התורשתית למחלות אלה, ולרגל יום הסרטן הבינלאומי, שחל היום (ד'), השיקה האגודה למלחמה בסרטן אפליקציה בשם "הסיכוי שבסיכון". היא פותחה על ידי צוות הדיגיטל של גיתם BBDO וחברת מונולית, באדיבות קרן NCF. האפליקציה מזמינה את המשתמשים להעלות תמונת פנים שלהם ותמונת פנים של קרוב משפחה מדרגה ראשונה, ואז היא מחברת אותן לכדי תמונה אחת, שמציגה את הדמיון הפיזי בינם לבני משפחתם.
מטרת הפעילות היא להעביר את המסר שכפי שאנחנו יורשים מהורינו תווי פנים, כך אנחנו עלולים לרשת מהם סיכון מוגבר למחלה, בבחינת "לכו תדעו מה הגנטיקה תעביר". האפליקציה מאפשרת לשתף את התמונה המשולבת בפייסבוק (Facebook) ומפנה את הגולשים לשאלון בירור נטייה גנטית למחלה, שנמצא באתר האגודה למלחמה בסרטן.
לדברי מירי זיו, מנכ"לית האגודה למלחמה בסרטן, "מעבר להיותה מסקרנת ומעניקה הזדמנות לראות קווי דמיון משפחתיים, אפליקציית 'הסיכוי שבסיכון' נועדה להפנות לשאלון אינטרנטי שמאפשר להעריך את מידת הסיכון לחלות בסרטן השד ו/או השחלה, ואת הצורך בייעוץ גנטי. אם קיים גורם תורשתי למחלה הוא אמנם גורם סיכון, אך גילויו מעניק סיכוי למניעת מחלות סרטן נוספות בנבדקת ובבני משפחתה".
בעלי מכשירי אנדרואיד (Android) יכולים להוריד את האפליקציה כאן ובעלי מכשירי iOS יכולים לעשות זאת כאן.
תגובות
(0)