התשובה של אליסון ל-HANA: אורקל נכנסת לעידן ה-In-Memory עם שורה של הכרזות חדשות
מנכ"ל ומייסד אורקל, לארי אליסון, חשף לפני שעות אחדות את הטכנולוגיה החדשה שפיתחה החברה עבור גרסה 12c של בסיס הנתונים שלה, והציג שתי מכונות חדשות מתוצרתה ● "אנחנו מסוגלים היום לספק תוצאות שמתקבלות במהירות המחשבה. זה אומר שהתשובות מתקבלות מהר יותר משאנחנו יכולים לחשוב על השאלות. זה מדהים", אמר אליסון על בימת כנס הענק
אורקל (Oracle) נכנסת לעידן בסיסי הנתונים ב-In-Memory – כך הכריז אמש (א') לארי אליסון, מנכ"ל ומייסד אורקל. אליסון חשף את הטכנולוגיה החדשה שפיתחה החברה עבור גרסה 12c של בסיס הנתונים שלה, והציג שתי מכונות חדשות שפיתחה. הוא הדגיש, כי טכנולוגיית ה-In-Memory החדשה של אורקל מאפשרת לעבד שאילתות פי 100 מהר יותר, וטרנזקציות – פי שניים מהר יותר.
אליסון אמר את הדברים לפני שעות אחדות, במליאת הפתיחה של כנס הענק השנתי של החברה, Oracle Open World 2013. הכנס, שנערך כמדי שנה בסן פרנסיסקו, משך אליו לא פחות מ-60 אלף משתתפים – כ-20% יותר מאשר ב-2012. הטכנולוגיה החדשה שהציג אליסון תתחרה ישירות ב-HANA – פלטפורמת ה-In-Memory של סאפ (SAP), ששמה, כצפוי, לא הוזכר על הבמה.
"כשמחליטים להעלות מידע לזיכרון, עושים זאת במטרה להאיץ את המערכת ולשפר את הביצועים", הסביר אליסון על הבמה. "כשהתחלנו לפתח את הטכנולוגיה הזו, הצבנו לעצמנו שורה של מטרות. אחת מהן היתה לבצע שאילתות מהירות הרבה יותר – לפחות פי 100 מהירות יותר. מדובר בתוצאות שמתקבלות במהירות המחשבה. זה אומר שהתשובות מתקבלות מהר יותר משאנחנו יכולים לחשוב על השאלות. זה מדהים".
צילום ועריכת וידיאו: אור יעקב
אולם, הוסיף אליסון, "בזמן שאנחנו הופכים את השאילתות למהירות יותר, צריך להיזהר שלא לפגוע בטרנזקציות ובביצועים של הטרנזקציות. גם פה אני שמח לדווח שהצלחנו, ואפילו יותר מזה: לא רק שלא פגענו בביצועים של הטרנזקציות, אלא שאף מצאנו דרך להכפיל אותם".
"כשבונים היום בסיס נתונים", הוא הסביר, "מאחסנים את המידע בו בשורות. כשאתה מבצע טרנזקציה, אתה משנה את השורה. הפורמט הזה, שקיים מאז המצאת בסיס הנתונים הרלציוני, נועד לאפשר לשרת לפעול מהר מאוד כשהוא מעבד כמה שורות. בשנים האחרונות, חוקרים ומרצים החלו להציעו פורמט חלופי: במקום לאחסן את המידע בשורות, לאחסן אותו בעמודות. הרעיון הוא ליצור עיבוד שאילתות מהיר יותר".
"לנו יש רעיון טוב יותר", קבע מנכ"ל ומייסד אורקל: "לאחסן את המידע בשני הפורמטים במקביל, גם בשורות וגם בעמודות, ובאותה הזדמנות מכניסים הכל לזיכרון. כשאתה מעדכן מידע בפורמט אחד, אתה מעדכן מיד את המידע גם בפורמט השני. השילוב הזה, כך גילינו, מאפשר את קבלת המהירות האדירה הזו – של עיבוד שאילתות מהיר פי 100".
"איך הטרנזקציות מתבצעות באופן מהיר יותר בזמן שעליהן לעדכן שני פורמטים במקביל?", שאל אליסון והשיב: "לפני פורמט העמודות, כשהיינו יוצרים טבלה, היה עלינו להחליט איזה עמודות אנחנו עומדים ליצור. למעשה הגדרנו טבלה והחלטנו מראש מה לאנדקס בה. במקביל, יצרנו עמודות נוספות שאותן רצינו לאנדקס עבור החלק האנליטי. היום אנחנו אומרים: בואו נזרוק את האינדקסים האנליטיים ונחליף אותם בעמודות In-Memory. המטרה של האינדקסים האנליטיים מלכתחילה היתה להריץ שאילתות אנליטיות באופן מהיר יותר, אבל כבר לא צריך את זה, כי אנחנו יודעים להריץ שאילתות באופן מהיר פי 100. היום אנחנו מעדכנים את האינדקסים שאנחנו צריכים לעדכן – וזהו".
אליסון הוסיף, כי טכנולוגיית ה-In-Memory החדשה של אורקל לא דורשת שינויים בקוד: "כל מה שעובד היום, יעבוד גם עם אפשרות ה-In-Memory החדשה", קבע. "הכל רץ בלי שינוי אחד באפליקציה. האופציה עובדת גם עם כל האפשרויות הקיימות של 12c. מפעילים את יכולת ה-In-Memory החדש – וזהו".
"לא כל בסיס הנתונים חייב לשבת בזיכרון", אמר מייסד ומנכ"ל אורקל. "אפשר להחליט שרק המידע 'החם' יישב ב-DRAM. מערכת אקסהדטה (Exadata), למשל, מציעה היררכיית זיכרון ומאפשרת להעביר מידע באופן אוטומטי מהדיסק, ל-SSD ולזיכרון. כך, מתקבלות שלוש דרגות מהירות: הדיסק – שהוא האיטי ביותר, כונן ה-SSD בעל המהירות הבינונית וה-DRAM – שהוא כמובן המהיר מבין השלושה".
בסיס נתונים לבסיסי נתונים
בהמשך הציג אליסון מכונה חדשה מבית היוצר של אורקל, ה-M6-32. הוא כינה את המכונה "Big Memory Machine", וציין כי היא מכילה 32 טרה-בייט של DRAM ושבבסיסה משובץ מעבד ה-SPARC M6 החדש, שמציע 12 ליבות ו-96 נימים – פי שניים יותר מקודמו, ה-M5. המעבד, ציין אליסון, זמין בשוק החל מהיום, והדגיש כי ה-M6-32 היא המכונה המהירה ביותר בעולם להרצת בסיס נתונים In-Memory. ה-M6-32, אמר, תוצע גם כמחשב וגם בפורמט Super Cluster, כך שניתן יהיה לחבר אותה באמצעות אינפינבד לאקסהדטה.
מכונה נוספת שהציג היא Oracle Database Backup, Logging, Recovery Appliance. אליסון סיפר, כי הוא היה מי שהמציא את השם ה-"קצר והקולע" והתבדח באומרו, כי "בזכות "הברקות כאלה משלמים לי את הכסף הגדול".
"מכונות הגיבוי של היום לא מעוצבות במיוחד עבור בסיס הנתונים – הן מעוצבות עבור מערכות באופן כללי", הסביר אליסון את הרציונל לפיתוח המכונה. "הבעיה בהתייחסות לבסיס הנתונים כאל אוסף של קבצים, היא שאם צריך לאחזר, מאחזרים את בסיס הנתונים לזמן שבו בוצע הגיבוי האחרון – לפני כמה שעות או אפילו ימים. המשמעות היא שהתהליך הזה מוביל לאיבוד מידע. בנוסף, הגיבוי והשחזור דורשים הרבה מאוד זמן מעבד. זה יקר, בעיקר אם בסיס הנתונים צריך לבצע טרנזקציות במקביל לגיבוי. אם לא די בכך, אז המכונות האלה לרוב הן בלתי אפשרויות להרחבה ושדרוג. השורה התחתונה היא סיוט של ניהול ותחזוקה".
"ה-Database Backup, Logging, Recovery Appliance שלנו פועל אחרת", הסביר. "במקביל לגיבוי ה-'רגיל' של בסיס הנתונים, כמו זה שעושות מכונות הגיבוי הקיימות, אנחנו מגבים גם לוגים (logs). כך, אם צריך לשחזר את בסיס הנתונים, יש לנו לא רק את הגיבוי האחרון, אלא גם את כל השינויים שבוצעו מאז הגיבוי האחרון – ואנחנו לא מאבדים מידע. זה בדיוק ההבדל בין מכונת גיבוי ובין מכונה לגיבוי בסיסי נתונים".
אליסון הוסיף, כי "בגלל שאנחנו רק שולחים לוגים, אנחנו מצליחים לייצר מעט מאוד עומס על הרשת, ולכן מכונת הגיבוי לא חייבת להיות אפילו באותו דטה-סנטר, אלא בכל מקום שהוא – אפילו בענן. המכונה אפילו כוללת קטלוג של גיבויים, כדי שנוכל לגשת לכל הגיבויים שלנו בקלות. אם תרצו, מדובר במעין בסיס נתונים של בסיסי נתונים".
אורקל פלאזה
את הכנס פתחה ג'ודי סים, מנהלת השיווק של אורקל, שציינה כי כנס Open World הראשון נערך לפני יותר מ-30 שנה, ואירח רק כ-50 משתתפים. היא ציינה, כי בנוסף ל-60 אלף המשתתפים שהגיעו למרכז הכנסים של סן פרנסיסקו, ייקחו חלק באירוע עוד כ-2 מיליון משתתפים, שייצפו בהרצאות ובמושבים אונליין. נתון מעניין נוסף שציינה סים הוא, כי 21% מהמשתתפים הגיעו מאזור EMEA. היא סיפרה, כי באירוע השנה נפתחו שישה אזורי תערוכה שונים, שיארחו 515 מציגים – המספר הגדול ביותר אי פעם.
כדי להכיל את כמות האנשים האדירה הזו, סיפרה סים, החליטו השנה באורקל לסגור במשך שבוע את רחוב הווארד במרכז סן פרנסיסקו, בחלק שבין הרחובות 3 ו-4, ולהקים במקומו מתחם אירועים ענק, שבו יוכלו המשתתפים לנוח, לאכול ולקיים פגישות. את המתחם מכנים בחברה "אורקל פלאזה ברחוב הווארד". סים אמרה כי באורקל החליטו שלא לכסות את המתחם בגג, "כדי שהמשתתפים יוכלו להיות קרובים יותר לענן".
כנס Oracle Open World 2013 יינעל ביום ה' הקרוב.
השתתף בהכנת הידיעה: אור יעקב
הכותבים הם שליחי אנשים ומחשבים לארצות הברית
תגובות
(0)