ארט קוביילו, יו"ר RSA, בביקור בישראל: "בעידן ה-Big Data הגיקים ישלטו בעולם"
"יותר מדי ארגונים מקבלים החלטות מבוססות הנחות, בעוד שהן צריכות להיות מבוססות מידע ונתונים", אמר קוביילו - שהגיע לישראל במיוחד כדי לקחת חלק בכנס השנתי של איגוד תעשיות האלקטרוניקה והתוכנה ● לדבריו, "Big Data לא עובד ככה: צריך לדעת לשאול את השאלות הנכונות" ● וגם: "סיוטה הייתה מהרכישות הטובות שלנו, אך המנכ"ל, נפתלי בנט, לא ניהל עימנו משא ומתן קל. שמעתי שבנט הלך לפוליטיקה - זה יהיה אתגר למי שיעמוד מולו"
"בעידן ה-Big Data הגיקים ישלטו בעולם. העידן הזה טומן בחובו סכנות אבטחת מידע וחשיפת פרטיות – אבל גם הזדמנויות לשיפור טכנולוגי ולשיפור היבטים שונים בעולם", כך אמר ארט קוביילו, יו"ר RSA – חטיבת האבטחה של EMC. לדבריו, "עידן ה-Big Data הוא בעל פוטנציאל והזדמנות חשובה ביותר לשנות את חיינו, לשפר את איכותם, ובעיקר לעשות זאת בעולם ה-IT הבריאותי, שם לטיפול במידע רחב היקף יש משמעויות של חיים ומוות".
קוביילו, שהגיע לישראל במיוחד כדי לקחת חלק בכנס השנתי של איגוד תעשיות האלקטרוניקה והתוכנה, אמר את הדברים במהלך נאומו באירוע. בכנס, שנערך היום (ה') במלון דיוויד אינטרקונטיננטל בתל אביב בהפקת אנשים ומחשבים, השתתפו יותר מ-900 איש. את האירוע הנחה פלי הנמר, נשיא ויזם קבוצת אנשים ומחשבים.
כיום, אמר קוביילו, "יותר מדי ארגונים מקבלים החלטות מבוססות הנחות, בעוד שהן צריכות להיות מבוססות מידע ונתונים. Big Data לא עובד ככה: צריך לדעת לשאול את השאלות הנכונות". הוא העריך, כי בקרוב יהיה מקצוע חדש – מדעני מידע, שיסייעו לטיפול בתחום הצומח. אז הגיקים ממש ישלטו בעולם".
"נפתלי בנט גרם לנו להתעייף"
"רכישת סיוטה (Cyota) הישראלית במחצית העשור הקודם הייתה מהרכישות הטובות שלנו", אמר קוביילו, "המנכ"ל, נפתלי בנט, לא ניהל עימנו משא ומתן קל. הוא גרם לנו להתעייף, עד שהסכמנו לשלם 145 מיליון דולרים, אבל בסוף זה השתלם. שמעתי שבנט הלך לפוליטיקה – זה יהיה אתגר למי שיעמוד מולו".
בהמשך דבריו שרטט קוביילו בפני משתתפי הכנס את ששת העשורים האחרונים בעולם המיחשוב. לדבריו, שנות ה-60' התאפיינו בעידן המיינפריים והמיני-מחשב, שנות ה-80' היו עידן ה-PC, המיקרו-מעבדים והקליינט-סרבר, שנות ה-90' היו עידן האינטרנט, והעשור האחרון הוא זה הנעטף במיחשוב ענן.
"מיחשוב ענן, Big Data ומיחשוב נייד הן המגמות החשובות ביותר בעולם ה-IT כיום", קבע, "וטרם הבנו לאשורן ולעומקן את המשמעויות הגלומות בניצול הטכנולוגי שלהן. באופן עקבי אנו לא מעריכים מספיק את השינויים ואת פוטנציאל של השינוי. הבנת המכשולים היא לעיתים קרובות יכולה לשמש כהזדמנות".
בשנת 2001, אמר קוביילו, "כמות המידע המאוחסן בעולם עמדה על אקסה-בייט, ואילו כיום הכמות עומדת על זטה-בייט. לפני יותר מעשור כמות משתמשי האינטרנט עמדה על 513 מיליון, ואילו כיום הנתון עומד על 2.1 מיליארד. לפני כעשור היו בעולם 940 מיליון טלפונים ניידים, ואילו כיום – 5.9 מיליארד. אז העבירו מסרים מיידיים עם AOL, והיום פייסבוק (Facebook) היא המדינה השלישית בגודלה בעולם, אחרי הודו".
"יש להביט על הצדדים החיוביים של ה-Big Data"
"Big Data זה יותר מאשר הרבה מידע", התעקש קוביילו, "זו היכולת לפשט משמעויות, למצוא דפוסים נסתרים, לקבל הקשרים מפתיעים, ליצור קשרים לא ידועים". לדבריו, "Big Data הוא מפחיד בשל הפוטנציאל שבחשיפת פרטיות והיבטי 'האח הגדול', אולם יש להביט על הצדדים החיוביים: התועלות הטכנולוגיות שיכולות לשנות מגוון היבטים בחיי האנושות ולקדם תחומי חיים רבים, ובראשם IT בעולם הבריאות".
"בעולם מקושר וממוכשר", אמר, "חשיבות היבט אבטחת המידע הולכת וגדלה. פתחנו את עצמנו לפני עשור ומאז אנו חשופים לבעיות אבטחת מידע ופרטיות. קיים חוסר יעילות גלובלי של ממשלות ומשטרות וחוסר קשר ביניהן לטובת תפיסת ההאקרים".
"האנושות הולכת להיות גיקית", סיכם קוביילו, "ואבטחת המידע תהיה קשה. לא נפתור את בעיות הפשע הקיברנטי, כמו שלא פתרנו את הפשע בעולם הפיסי – אבל תמיד נצטרך להילחם באי-הוודאות. על מנת לצמצם מימד זה, נבנה מודל אבטחת מידע מבוסס בינה, עם ניהול סיכונים מובנה, אג'ילי, בתוך הקשר ופרואקטיבי. במודל זה, ל-Big Data יהיה מרכיב מפתח. הטכנולוגיה החדשה אמנם עוזרת לנו בהיבטים רבים, אבל טומנת בחובה בעיות רבות – ועליהן יש לתת מענה".
תגובות
(0)