ESET חשפה פתרונות אבטחת מידע למקינטוש ואנדרואיד

פתרון האבטחה של החברה למערכת ההפעלה הסלולרית של גוגל מאפשר למשתמש לקבל הודעה על גניבה של המכשיר ולדעת היכן הוא נמצא ● כמו כן, הציגה החברה את NOD32 - הגרסה החדשה של פתרון האנטי-וירוס שלה ● ESET, שמרכזה בסלובקיה, אף הודיעה שתשקול לפתוח מעבדת מחקר בישראל

03/07/2011 10:08

חברת אבטחת המידע ESET חשפה את סל הפתרונות החדשים שהיא מפתחת בימים אלה. החשיפה בוצעה במהלך מסיבת עיתונאים שערכה החברה במשרדיה בברטיסלבה, בירת סלובקיה. במהלך הביקור במשרדי החברה אף סיירו העיתונאים במעבדות המחקר שלה.

בין החידושים האחרונים הציגה החברה את NOD32 – הגרסה החדשה של פתרון האנטי-וירוס (AV) מתוצרתה, שהוא בין הפופולריים ביותר בתחום. חידושים נוספים הם המוצרים Security Smart ו-Cybersecurity for MAC.

החברה שמה דגש במוצריה החדשים על מהירות אתחול גבוהה יותר, על יכולת ניטור בזמן אמת ובעיקר על חיבוריות וקישוריות לארכיטקטורת מיחשוב ענן, שעדיין נתפס בעיני רבים בתעשייה כלא מאובטח מספיק. ESET אף הוסיפה יכולות לאבטחת מידע בעולם המשחקים ברשת – עולם שבו נוטלים חלק מיליוני משתמשים ועלול להוות איום רציני ומטרה קלה לכל האקר שלוטש את עיניו לעשות כסף קל ומהיר. אלמנט אבטחה נוסף שהוצג הוא היכולת של התוכנה לבדוק את מהימנות ואמינות כתובות URL שמגיעות באי-מיילים או בהודעות SMS. התוכנה שהוצגה בודקת את הכתובת עוד לפני שהמשתמש נכנס אליה ובכך מוסיפה רובד נוסף של הגנה למשתמשים שאינם בקיאים או מודעים לניסיון החדירה למחשב שלהם.

לתפוס את הגנב של מכשיר האנדרואיד

מעבר לחידושים והכרזות בתחום אבטחת המידע המכונה "קלאסי", ESET מספקת פתרון גם לעולם שעד כה לא זכה לתשומת לב רבה של ספקים אחרים של מוצרי אבטחת מידע – עולם המקינטוש. חברות אבטחת מידע לא רבות נותנות בדיקה והתייחסות מיוחדות לעולם זה. כמו כן, שיתוף הפעולה שקיים בין ESET לאפל (Apple) יאפשר לה לפתח בזמן די קצר פתרונות לסביבת iOS – מערכת ההפעלה של ה-iPhone.

החברה אף הוציאה את EMS – פתרון אבטחת מידע למערכת ההפעלה הסלולרית אנדרואיד (Android) של גוגל (Google). אחת התכונות הבולטות בפתרון זה היא היכולת לחסום הכנסת SIM לא חוקי לתוך מכשיר שנגנב. ברגע שהגנב ינסה לעשות זאת, המכשיר יינעל. במקביל, וללא ידיעת הגנב, תישלח הודעת SMS לכתובת גיבוי שנתן המשתמש במכשיר מראש לעת צרה. ההודעה תתריע בפניו שמישהו מנסה לעשות שימוש לא חוקי בטלפון שלו.

תכונה נוספת היא היכולת לאפשר לבעל המכשיר לדעת היכן נמצא הגנב. הודעת ה-SMS שתישלח כוללת גם מפה עם המיקום המדויק של המכשיר, כך שניתן יהיה לאתר אותו. יתרון נוסף של EMS הוא האפשרות של כל משתמש לבצע גיבוי של המידע החיוני הנמצא בטלפון הסלולרי. בכלל זה, ניתן יהיה לבצע גיבוי מרחוק של המידע ואז פשוט למחוק את הכול, כך שלא ייחשף מאומה מהמידע ששמר המשתמש במכשיר.

הרווח השנתי של ESET – כ-70%-80% ממחזור המכירות

אנשי ESET הציגו בפני העיתונאים את המשאבים שהחברה משקיעה על מנת לשמור על מעמדה בתחום אספקת פתרונות אבטחת המידע. ESET היא בין החברות הוותיקות בתחום והיא פעולת בשוק זה עוד משנת 1992. כיום משווקת החברה את מוצריה ביותר מ-180 מדינות ברחבי העולם. החברה מעסיקה כ-700 עובדים הפרושים בכל רחבי העולם, אולם מרכז העשייה שלה הוא בברטיסלבה, שם היא הוקמה ושם חיים מייסדי החברה, המהווים את מועצת המנהלים שלה עד היום.

EST היא חברה פרטית, ועל אף שהיא מדורגת בין 500 החברות הצומחות במהירות בעולם במדד פורצ'ן 500 (500 Fortune), מדובר בחברה עצמאית. היא מנוהלת על ידי ריצ'רד מרקו, אחד המייסדים שלה. השאיפה של החברה להמשיך ולצמוח מחייבת אותה להרחיב את פריסת מעבדות המחקר שלה. כיום מחזיקה ESET מעבדות ומרכזי מחקר בפולין, סלובקיה, סינגפור, קנדה, ארגנטינה וארצות הברית, שם מחזיקה החברה, בנוסף למעבדה, מטה פעילות עסקית שמועסקים בו 100 עובדים.

הרווח השנתי של החברה עומד על כ-70%-80% ממחזור המכירות שלה, וב-2010 הוא הגיע לכ-120 מיליון דולרים. הגידול שהחברה חוזה לעצמה צפוי להתבטא גם בשולי הרווח הכספי, מאחר שמדובר בחברת תוכנה שמוכרת מוצרים ולא מספקת שירותים, כך שכל הכנסה מעבר להוצאות על שיווק, מכירות ותמיכה טכנית מהווה רווח נקי של החברה.

הגידול המהיר לא צפוי להיעלם מעיניהן של חברות ענק כגון גוגל או אפל, וייתכן שהן אף תבענה עניין ברכישתה. בתשובה לשאלה בנושא העדיפו בהנהלת חברה להתייחס לשיתוף הפעולה בינה לבין אפל אולם מסרה, כי אין מדובר בתחרות או בהתנגשות עסקית בין החברות. לכן, מקווה ההנהלה שהמצב יישאר כמות שהוא כיום.

בראיון שנערך עמו העדיף מרקו שלא לענות ישירות על השאלה האם ESET עתידה לגייס בקרוב כספים או שהיא נמצאת על המדף כהזדמנות למכירה ומסר תגובה לקונית שלפיה "במחיר מסוים, כל עסק ניתן למכירה. אולם, יחד עם זאת, לא אני ולא שאר חברי הדירקטוריון בודקים כרגע את האפשרות למכור את החברה – אפילו אם שמועות כאלה רצות כבר כמה זמן". יצוין, כי מזה יותר מחודש קיימת שמועה שלפיה פייסבוק (Facebook) הביעה התעניינות בקניית ESET, אולם שמועה זו הוכחשה נמרצות על ידי מנהלי החברה.

כך או כך, הוא סיפר שהחזון של ESET הוא להיות בין חמשת ספקי פתרונות אבטחת המידע המובילים בעולם .מדובר באתגר לא פשוט, בעיקר כשמדובר בתחרות מול ענקים כמו סימנטק (Symantec). לכן, חברה ששמה לעצמה מטרה גבוהה כל כך חייבת שיהיה לה גיבוי פיננסי לא קטן.

פבל לוקה, ה-CTO של ESET, אמר שהחברה תשקול להקים מעבדת מחקר בישראל. "ישראל היא מקום עם תדמית מצוינת של כוח אדם מקצועי ומיומן באופן כללי ובתחום אבטחת המידע בפרט. האפשרות לפתוח מעבדת מחקר בנוסף על המעבדות החדשות שנפתחו באחרונה בהחלט תישקל ברצינות, בהתאם למדיניות ההתרחבות של החברה".

במענה לשאלה האם נגיע יום אחד למצב שבו אבטחת המידע תהיה נושא שיעסיק רק את ספקי הטכנולוגיה והמידע ולא את משתמשי הקצה, בעיקר עקב כניסת ארכיטקטורת הענן, ענה לוקה ש-"על אף ארכיטקטורת הענן, שאינה חדשה כל כך, משתמשי הקצה ימשיכו להזדקק לפתרונות הגנה מקומיים. זאת, גם אם פתרונות אלה יותקנו בטאבלטים, טלפונים חכמים או כל אמצעי קצה חדש שיומצא בעתיד, ולא במחשבים. תמיד יהיה צורך בהנגנה מקומית על המשתמש".

הכותב הינו שליח אנשים ומחשבים לסלובקיה

תגובות

(1)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים