אבי שלום, גרטנר: "הטמעת הענן בארגונים תיקח שנים; הכלה לא מוכנה והחתן יחכה"

הפער להגירה של ארגונים למיחשוב ענן נובע לא רק מסיבות טכנולוגיות, אלא גם מסיבות עסקיות וארגוניות-תרבותיות, אמר שלום - מנהל תוכנית ה-EXP בגרטנר המזרח התיכון, בכנס CloudCon ● לדבריו, ארגונים אינם מוכנים לעבור לענן בשל היבטי אבטחת מידע, הצורך בהלימה לרגולציות, החשש מאי עמידה ברמת שירות נדרשת, והטלת ספק בכך שיצומצמו עלויות המיחשוב

"למרות ההייפ, ארגונים עדיין לא בשלים להגר לסביבת ענן. לעיתים רק התכנון, בלא הטמעה כלשהי, יכול לארוך שנתיים. יש פער בין הדיבורים לבין המעשים בתחום הענן. הכלה, משמע הלקוחות, עדיין לא מוכנה והחתן – משמש ספקי ה-IT – יאלץ לחכות". כך אמר אבי שלום, מנהל תוכנית ה-EXP בגרטנר (Gartner) המזרח התיכון.

שלום חתם את המליאה המרכזית בכנס CloudCon. הכנס, בהפקת קבוצת אנשים ומחשבים נערך היום (ד') במרכז הכנסים אבניו, קריית שדה התעופה, והנחה אותו פלי הנמר – נשיא הקבוצה. לכנס הגיעו מאות מנהלי תשתיות ומיחשוב בארגונים בארץ.

לדברי שלום, הפער להגירה של ארגונים למיחשוב ענן נובע לא רק מסיבות טכנולוגיות, אלא גם מסיבות עסקיות וארגוניות-תרבותיות. כך, אמר שלום, במחקר שערכה החברה בסוף 2010 עלה, כי 70% מהארגונים הגדולים, המונים יותר מאלף עובדים, עדיין לא החליטו, או לא החלו לתכנן הגירה למיחשוב ענן.

"אתמול סיימתי תחקיר בחברה גדולה בארץ והגענו למסקנה, כי הארגון מצוי מרחק של שנתיים מהתכנון לענן. כך גם ארגון מקביל לו באופיו בארה"ב", אמר, "לכן המדובר בתהליך שיארך שנים רבות ולא משהו שיקרה תוך חודשים או שנה אחת".

אריאל לנדא, טלדור. צילום: קובי קנטורארגונים אינם מוכנים לעבור לענן, אמר שלום, מכמה סיבות: אבטחת מידע, הצורך בהלימה לרגולציות, החשש מאי עמידה ברמת שירות נדרשת, והטלת ספק בכך שיצומצמו עלויות המיחשוב. המניע כן לעבור לענן, ציין, הוא הרצון לקבל IT כשירות, להרחיב גמישות המיחשוב, לשתף באופן נרחב, לשלם לפי שימוש ולא על בסיס מודל הרישוי הקיים, והיכולת להשתמש בכל מקום ובכל עת, צמצום עלויות, חסכון בכוח אדם וקבלת יכולת המשכיות עסקית.

שלום סיים בציינו, כי "יש לתכנן ולטפל בדברים הדרגתית, לבנות תוכנית עסקית וטכנולוגית. רוב הארגונים מעדיפים ענן פרטי בשל החששות שיש בענן ציבורי של אובדן נתונים וגניבתם. בשנים הקרובות נראה מודלים של עננים בני-כלאיים".

מני צרפתי, מנהל טכנולוגי שירותי ענן ודטה-סנטר ב-HP ישראל. צילום: קובי קנטוראריאל לנדא מטלדור, הציג מוצר אותו מייצגת החברה בארץ, כלי Websource CPQ של Webcom. המדובר, אמר, במוצר לניהול הצעות מחיר בענן, מוצר היכול להתחבר לכל מערכת CRM ו-ERP, שהתשלום עליו הוא חודשי. יתרונותיו, אמר לנדא, הם בכך שאין צורך בחומרה, המחיר כולל תמיכה ותחזוקה, ויש אפשרות לגשת אליו בכל מקום. הוא ציין כי לכלי יש יכולות אוף ליין, ניתן לבצע הטמעה והתאמה שלו באופן מהיר. "המוצר מביא לצמצום טעויות, שיפור במכירות ויעילות", סיכם לנדא.

מני צרפתי, מנהל טכנולוגי שירותי ענן ודטה-סנטר ב-HP ישראל, אמר, כי "אנו מרוכזים בענן הפרטי, כי שם יכול להתקבל ערך. הענן הציבורי יכול להיות חלום ענק או נפילה גדולה". הוא ציטט מחקר של פורסטר, לפיו עננים רבים ייכשלו.

דן פלד, מנהל פעילות אמזון. צילום: קובי קנטורהמניע לענן, אמר צרפתי, הוא שעסקים רצים מהר יותר מאשר ה-IT, וזה נדרש לספק שירותים ותוצאות באופן מהיר יותר מעבר. צרפתי הציג את פתרונות החברה לתחום הענן, הכוללים תשתיות אחודות, מערכות לשדרוג ולחידוש יישומים, מיטוב מידע, אבטחת מידע ואספקת ענן בן כלאיים. הוא סיים בציינו, כי ל-HP יש שירותי ייעוץ מלאים עם אסטרטגיה למעבר של מיחשוב ענן.

דן פלד, מנהל פעילות אמזון (Amazon), אמר, כי בעברו הוא היה לקוח של החברה. "הייתי זקוק ל-IT, לאחסון ולאבטחת מידע, ומצאתי באמזון מקור אמין וזמין", אמר פלד. כלקוח, אמר, הוא אהב את העובדה ששילם לפי דרישה ויכול היה להגדיל את כמויות שירותי ה-IT שצרך, בהתאם לנדרש. שרתי מיחשוב הענן של אמזון, ציין פלד, נמצאים באירופה, ארה"ב ובסינגפור. "בכל שנה מתווספים שרתים נוספים וגם שירותים נוספים".

דורון רוזנבלום, מנכ"ל טרה-סקיי. צילום: קובי קנטורפלד סיים בציינו, כי "ישנן חברות ענק שכל הביזנס שלהן הוא עלינו, אנו מספקים להן יכולת גידול מהירה בעוצמות ובכוח המיחשוב". לדבריו, "אנו לוקחים האחריות על הכל – עד מערכת ההפעלה", אמר, "יתרוננו הוא שאנו עובדים עם כל יצרני תוכנה הגדולים בעולם, והופכים  להיות עוד סוג של חומרה של הלקוח שניתן להשתמש בה".

דורון רוזנבלום, מנכ"ל טרה-סקיי, אמר, כי החברה חדשה בשוק אך אנשיה פועלים בעולם התשתיות משך שנים רבות. "אנו מציעים סדרת שירותים בתחום, תוך הידוק הקשר בין ההיבטים העסקיים והטכנולוגיים".

שלומי פנאן, אחראי תחום מיחשוב ענן, !We. צילום: קובי קנטוררוזנבלום תיאר כיצד החברה הקימה ענן לספקית תשתיות באירופה. טרה סקאי, אמר רוזנבלום, המליצו להם לספק ענן רק בהיבט התשתיות ולא להיכנס לעולם היישומים. "הם רצו להיכנס לשירותי ענן אך לא ידעו כיצד לעשות", סיכם, "התבקשנו להרים את הפרויקט תוך חצי שנה עד לעלייה לאוויר. למדנו יחד עימם את השוק. ראינו איפה יש צורך איפה לקוחות יסכימו ללכת איתם צעד הנוסף מי יוכל וירצה לצרוך שירותים נוספים. המלצנו להם להיכנס לתשתיות ולא ליישומים, וכיום הם מציעים שירותי גיבוי בענן".

שלומי פנאן, אחראי תחום מיחשוב ענן, !We, הציג את פתרון החברה לתחום. "התחלנו מווירטואליזציה", אמר פנאן, "שזה הבסיס לענן מיחשוב. כיום אנו מציעים תשתית IT מלאה כשירות, העברה של חדר השירותים לענן, תשתית DR מלאה כשירות באתר גיבוי מנוהל".

הוא ציין, כי בהיבט הטכנולוגי, העבודה במיחשוב ענן נעשית על בסיס הטכנולוגיות של VMware, סיסקו (Cisco) ונט-אפ (NetApp).

תגובות

(2)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

  1. נ

    סטף סוף מישהו שאומר את האמת !!!! נאמס כבר מכל כתבות היחצניות הללו מטעם ספקי הענן למיניהם. אבי שלום מגרטנר קורע את המסכה ואומר את האמת ! והאמת פשוטה, אף אחד, היום 2011 לא צריך מחשוב ענן ! יתר על כן מחשוב ענן לא יכול לספק את רמת האמינות, ואבטחת המידע שארגון יכול לספק. מעבר למחשוב ענן היום זה הימור !

  2. אופיר

    מחשוב ענן תופס תאוצה רצינית בעולם. אני יכול רק להניח כי עם הזמן, גם בישראל זה יגיע ויתקבע, אבל לבנתיים, נשאר באופליין... אחלה מאמר.

אירועים קרובים