Cebit: "ה-CTO של דרום קוריאה" הציג את חזון ה-"סמארטופיה – המדינה הדיגיטלית"
על פי החזון, מגוון יישומים שיתבססו על רשת הדור הרביעי ופיתוחים ייעודיים יאפשרו, בין היתר, לעבוד מכל מכשיר, לגלוש בפס רחב גם מרכבת במהירות 350 קמ"ש ולבצע ישיבות באמצעות הולוגרמות ● הוא כינה את החזון "המפץ הגדול השלישי" ואמר, כי הוא כולל פלטפורמה משולבת של יכולות המיחשוב, המוזיקה, הסרטים ויכולות נוספות
"המפץ הגדול השלישי" – כך כינה ד"ר צ'אנג-גיוט הוואנג, לשעבר נשיא סמסונג (Samsung) וכיום מזכ"ל המשרד לתכנון IT וכלכלת הידע של דרום קוריאה, את חזון ה-"סמארטופיה" של המדינה. לדבריו, חזון זה כולל פלטפורמה משולבת של יכולות המיחשוב, המוזיקה, הסרטים ויכולות נוספות.
ד"ר הוואנג, שמכנה את עצמו "ה-CTO של דרום קוריאה", הציג את החזון בתערוכת Cebit שהסתיימה בסוף השבוע בהנובר, גרמניה. לדבריו, "הפס הרחב אפשר מעבר מיישומים חד ממדיים, כגון: אי-מיילים, לסרטים תלת ממדיים. לפי חוק למור, המעבדים נעשים חזקים יותר וצפופים יותר בכל שנה וחצי. הגענו כיום להתפוצצות בתוכן. אנשים רוצים מידע בכל מקום ובכל זמן. זה הביא למפץ הגדול השני – העידן הנייד. אין יותר גבול בין אונליין ואוף ליין. פעם היו לטלפון הסלולרי תכונות בודדות. כיום אפשר לשים הרבה דברים על שבב יחיד, וזה אפשר את המפץ הגדול הזה".
הוא הוסיף, כי "כיום, כל ההתקנים הללו הולכים לעבר פלטפורמה משולבת – פיוז'ן. אנחנו מתקרבים למיזוג של יכולות המיחשוב, המוזיקה, תמונות, טלמטיקה (ביצוע יישומים מרחוק – א.ב.), סרטים ועוד, שמתרכזים למכשיר אחד – הטלפון החכם או מחשב הלוח".
"אנחנו בפתחו של עידן חדש", אמר ד"ר הוואנג. "הטלפונים החכמים של היום הם רק השלב הראשון של המפץ הגדול השלישי, אחרי מהפכות הטרנזיסטור והאינטרנט. הכול יהיה בהם: טלוויזיות, משרד חכם ועוד. השלב הבא הוא שירותי מיחשוב ענן, שיהיה להם קישור מכל המכשירים הצרכניים".
לדבריו, "הדבר מביא אותנו לחזון הסמארטפוניה – החזון להפיכת דרום קוריאה כולה למדינה דיגיטלית וחכמה. בליבו של החזון נמצא ה-IT, שיאפשר למדינה ולחברות פרטיות לספק שירותי בריאות, שירותים חברתיים – והכול בדרך ידידותית לסביבה".
חזון הסמארטופיה, אמר, יהיה ממוקד באדם. "עד היום, פיתוח התוכנות היה ממוקד עסקים, אך למדנו שהתקדמות טכנולוגית אינה מספיקה – צריך להוסיף לכך את המגע האנושי". כדוגמה לכך הביא ד"ר הוואנג את הטלוויזיה החכמה. "מסכי תלת ממד יהיו נפוצים בלי משקפי תלת ממד", אמר. "נוכל אפילו להריח את הפרחים דרך הטלוויזיה ונוכל לפגוש את האוואטר שלנו במציאות מדומה".
"שבבים – המניע העיקרי של ה-IT"
עוד הוא אמר, כי "שבבים הם המניע העיקרי של ה-IT. בין היתר, ניתן יהיה להשתמש באופן נרחב במעבדות על שבבים. חיישנים יהיו בכל מקום".
החלק החשוב השני בסמארטופיה הוא, לדברי ד"ר הוואנג, הבריאות. "אנשים תמיד חלמו על חיים ארוכים ללא מחלות. נראה יישומים רבים של טכנולוגיות רפואה חכמה – ננו-רובוטים רפואיים ישלבו את טכנולוגית הרובוטיקה והשירותים הרפואיים. נשתמש במראה רפואית כדי לבדוק את מצב בריאותנו".
"צגים חכמים יהיו בכל מקום, וגם הרובוט הביתי יהיה אפליקציה נפוצה", הוסיף. "במשרד חכם נשתמש בטכנולוגיית הולוגרמה כדי להיפגש עם בני שיחנו, נוכל להציג מצגות המאפשרות פידבק באמצעות מגע בהולוגרמה שבה הן מוצגות. בנוסף, מצלמות אבטחה מעופפות יספקו ביטחון לתושבים ומכוניות חשמליות יוסעו על ידי מערכת ממוחשבת".
"באשר לסביבה – הטכנולוגיה יכולה לספק פתרונות לשינויי האקלים. אם כל הטלוויזיות בעולם פתוחות – מתבזבז הרבה מאוד חשמל. כדאי לשים בהן חיישן שירגיש אם צופים בהן. כמו כן, אם נעבור לחשמל המופק מהשמש, נוכל להוריד 40% מפליטות הפחמן", אמר. ד"ר הוואנג ציין, כי "בשלב הבא נעבור גם ליישום עיר ירוקה. ננצל את החום שמפיצים אנשים העוברים במקומות הומים, ניצור אנרגיה מדלתות מסתובבות".
"יש לדרום קוריאה פוטנציאל להיות חלוצה"
מדוע דווקא דרום קוריאה? שאל ד"ר הוואנג והשיב: "דרום קוריאה היא חדשנית גלובלית. אנחנו גם מובילים בהרבה תעשיות שונות ומגוונות – מרכב דרך אלקטרוניקה ועד למערכות תעשייתיות. יש לנו פוטנציאל להיות חלוצים".
"בדרום קוריאה הושק הדור הרביעי של הטכנולוגיה הסלולרית – LTE – המאפשר גלישה במהירות 600 מגה-ביט לשניה. לכן, אפשר להעביר סרטים בשניות גם ברכבת המהירה של דרום קוריאה.יש לנו גם את KMEG (ר"ת Korea Micro Energy Grid), שבמסגרתו מייצרים בבתים חשמל מאנרגיית השמש, והמטרה היא לעבור לבניית בתים בעלי מאזן אנרגיה אפס".
לדברי ד"ר הוואנג, בוועדה המייעצת של הפרויקט יושבים מדענים מכל העולם, בהם שני זוכי פרס נובל. הוא לא נקב במועד לביצוע החזון, אך ההערכה היא שמדובר בשנים ספורות, משום שכל הטכנולוגיות קיימות, לפחות בשלבים ראשוניים או ניסיוניים, ומה שצריך הוא לאחד את כולן.
הכותב הינו שליח אנשים ומחשבים לגרמניה
תגובות
(0)