נתניהו: "לראשונה, הכנסנו את פרויקט קליטת מדענים עולים לתקציב המדינה"
ראש הממשלה אמר את הדברים בטקס הענקת אותות הוקרה לעשרה מדענים עולים, שהתקיים באוניברסיטת תל אביב ● פרופסור סימון ליצין אמר בשם הזוכים, כי "טוב לראות שהמדענים העולים לא רק עובדים כמנקי רחובות, וכי חלק מהם הצליחו להרים את הראש מעל המטאטא ולתרום למדע ולתעשייה הישראלית"
פרויקט קמ"ע (ר"ת קליטת מדענים עולים) הוכנס לראשונה לתקציב המדינה, כך אמר ראש הממשלה, בנימין נתניהו. מדובר בפעם הראשונה שבה הוכנס הפרויקט לבסיס התקציב, שאושר שלשום (ב') בקריאה ראשונה, ולא לאחר ויכוח. נתניהו אמר את הדברים בכנס שהתקיים אתמול באוניברסיטת תל אביב לרגל הענקת אותות הוקרה מטעם המשרד לקליטת העלייה לעשרה מדענים עולים שהגיעו לארץ ב-20 השנים האחרונות.
מאז התפרקות ברית המועצות היגרו ממנה לישראל כ-15 אלף מדענים. מחציתם הוכרו על ידי המדינה כבעלי תואר שלישי, ומאז הם מהווים את היסוד בכל המוסדות להשכלה גבוהה, בחברות ההיי-טק ובתעשיות האחרות, בפרט בזו הביטחונית. רבים מהם נקלטו בזכות פרויקט קמ"ע, שבו הממשלה משתתפת בשכרם, בהעדר תקנים באוניברסיטאות.
מלבד פרויקט קמ"ע הוצג באירוע פרויקט משותף למפא"ת, למוסדות להשכלה גבוהה ולתעשיות האזרחיות, שבמסגרתו מממנת מפא"ת פיתוחים בתחומים שבהם מתמחים העולים ואשר דרושים לשיפור הביטחון של מדינת ישראל. הפרויקט הוקם ב-1999, ביוזמתו של ח"כ יורי שטרן ז"ל.
השרה לקליטת העלייה, סופה לנדבר, אמרה בכנס, כי המשרד נותן עדיפות לקליטת מדענים. לדבריה, אלפי המדענים העולים שנקלטו בשני העשורים האחרונים בתעשייה, באקדמיה ובמערכת הבריאות הציבורית "הקפיצו את הרמה של האקדמיה והרפואה בישראל".
שר החוץ, אביגדור ליברמן, המשמש גם כיושב ראש ועדת השרים לענייני עלייה, אמר, כי "אין מי שיחלוק על תרומת המדענים מחבר העמים ומהמערב. הם תרמו לשגשוגה של מדינת ישראל ולהצבתה במקומות הראשונים בפיזיקה, כימיה, מדעי המחשב, החלל ועוד."
פרופ' יוסף קלפטר, נשיא אוניברסיטת תל אביב, אמר, כי מדינת ישראל חבה חוב ענק למדענים העולים, שהשתלבו בה בצורה יוצאת מן הכלל, העשירו אותה ושינו את פניה ללא הכר. לדבריו, "אוניברסיטת תל אביב נטלה תמיד חלק פעיל בקליטת העלייה. ב-20 השנים האחרונות הועסקו באוניברסיטה 500 מדענים, וחלקם נקלטו בה כחברי סגל מן המניין".
יצוין, כי ארבעה מבין המדענים שזכו בפרסים הם מאוניברסיטת תל אביב. אחד מהם, פרופסור סימון ליצין, ראש המחלקה להנדסת חשמל ומערכות בפקולטה להנדסה באוניברסיטת תל אביב והמדען הראשי של סנדיסק (Sandisk), אמר בשם מקבלי הפרסים, כי "טוב לראות שהמדענים העולים לא רק עובדים כמנקי רחובות, וכי חלק מהם הצליחו להרים את הראש מעל המטאטא ולתרום למדע ולתעשייה הישראלית". הוא הוסיף, כי "פרויקט קמ"ע הוא האחראי העיקרי לכך שהמדענים מצליחים לתרום מניסיונם ומהתמחותם למדינת ישראל".
תגובות
(0)