אלכס פינצ'ב, רד-האט: "מודל הרישוי בתוכנה מקולקל לחלוטין"
"מודל זה לא מביא למנמ"רים את הערכים שלהם הוא נדרש", אמר פינצ'ב, נשיא רד-האט לשיווק, תפעול ומכירות גלובליות ● לדבריו, "המנמ"ר הממוצע מוצא את עצמו כשהוא עם פחות תקציבים בארנק, ומנגד - עליו לספק יותר ויותר יישומים עסקיים, שיביאו ליותר ביצועים ויותר מהר"
"שוק ה-IT מצוי כיום בפני סוג של שוקת שבורה. דפוס הפעולה של שוק המיחשוב הארגוני בעולם עובד ברובו על בסיס מודל הרישוי בתוכנה. הבעיה היא שמודל זה פגום לחלוטין, והוא לא מביא למנמ"רים את הערכים שלהם הוא נדרש", כך אמר אלכס פינצ'ב, נשיא רד-האט (Red Hat) לשיווק, תפעול ומכירות גלובליות.
פינצ'ב היה דובר המפתח ב-Red Hat Symposium, כנס שערכו הסניף הישראלי של רד-האט ומטריקס (Matrix). הכנס, בהפקת אנשים ומחשבים, נערך במלון דיוויד אינטרקונטיננטל בתל אביב, והגיעו אליו יותר מ-700 לקוחות החברה, מומחי ומפתחי קוד פתוח. מנחי הכנס היו צמד שדרי הרדיו טל ברמן ואביעד קיסוס.
לדברי פינצ'ב, "העולם השתנה, ועימו השתנה גם עולם המיחשוב. יש יותר איומי אבטחת מידע, יש יותר דרישה להפוך את מרכזי המיחשוב לירוקים, יש צורך לחסוך בעלויות התחזוקה והתפעול, לרבות ההוצאות על אנרגיה ונדל"ן. כך, מוצא עצמו המנמ"ר הממוצע כשהוא עם פחות תקציבים בארנק, ומנגד – עליו לספק יותר ויותר יישומים עסקיים, שיביאו ליותר ביצועים ויותר מהר". לדבריו, את ההוכחה לפשיטת הרגל של מודל הרישוי בתוכנה הביא המשבר הכלכלי, כאשר ארגוני ה-IT סבלו ממצוקה תקציבית, אולם עלויות הרישוי שלהם לא צומצמו.
צילום ועריכת וידיאו: עדי רמלר
"אנחנו שינינו את המצב הזה לפני שמונה שנים, כששחררנו את מערכת ההפעלה הארגונית שלנו, שהיא על בסיס מנויים, משמע – התשלום נעשה לפי שימוש, לטובת התחזוקה והתמיכה", אמר פינצ'ב. "כיום, יותר מאשר אי פעם, לקוחות אינם מוכנים להיפרד ממיליוני דולרים לטובת תשלום על רכישת מערכת בטרם היא עובדת בצורה מושלמת ולאחר שהסתיימה הטמעתה. הם רוצים לשלם על הצריכה, ועל פי המידה של השימוש".
רד-האט, הוסיף, "הייתה חברת ה-IT הראשונה שהבינה שיש לבצע שינוי במודל התמחור, וההוכחה לצדקת דרכנו היא קצב הגידול שלנו בעשור האחרון, לרבות בשנות המיתון הכלכלי. בעוד שבשנים 2008-2009, רוב עסקי ה-IT נעו בין ירידה, קיפאון או גידול בן אחוזים בודדים, הרי שמחזורי המכירות שלנו במקומות רבים בעולם נעו בין 20%-57%. זו הסיבה שיש לנו כיום חצי מיליון לקוחות ארגוניים, שלושה מיליון מנויי תמיכה, תחזוקה ושירות, עם גידול שנתי של 40 אלף לקוחות חדשים בכל אחת מהשנים האחרונות".
בראש סדר העדיפויות של המנמ"רים: ערך עסקי באמצעות IT
פינצ'ב אמר, כי הנושא שעומד בראש בסדר העדיפויות של המנמ"רים הוא הבאת ערך עסקי באמצעות ה-IT, ולכן – הם שמים דגש חזק על החזר השקעה מרכישות IT. הוא ציטט מחקר של השבועון CIO שלפיו רד-האט עומדת בראש טבלת חברות התוכנה המניבות את הערך העסקי עבור לקוחותיה, על פי המנמ"רים. "ההחלטה על קבלת התוכנה, בגרסתה החינמית, היא הקלה ביותר", הסביר. "לכן, אנחנו עומדים בכל פעם מחדש למבחן על הרצון לבחור בנו בתמיכה והשירות – ועוברים אותו בהצלחה".
הוא הוסיף, כי לקוחות ארגוניים אוהבים קוד פתוח מכמה מניעים. הראשון מביניהם, לדבריו, הוא המחיר. "זה מניע חזק. אחריו נמצאת העובדה שהקוד הפתוח עטוף בקהילה תומכת ומסייעת. יתרון נוסף הוא האקו-סיסטם שנותר סביבנו, אנחנו שניים למיקרוסופט (Microsoft) בתחום זה. לא רע להיות שניים למיקרוסופט…".
לדברי פינצ'ב, 90% מלקוחות רד-האט משתמשים במערכת ההפעלה גם להרצת יישומים קריטיים, "וזה מה שנוסך בנו ובלקוחות ביטחון לגבי הבשלות שלה. למרות זאת, יש לנו עוד הרבה לאן לגדול".
הוא התייחס לרכישת קומראנט הישראלית לפני יותר משנתיים על ידי רד-האט תמורת יותר מ-100 מיליון דולרים, ואמר, כי "אנחנו מאוד מרוצים מהרכישה. אנחנו כבר לא רק חברת לינוקס (Linux), אלא מספקים כיום פתרונות לכל אורך מערך המיחשוב הארגוני. הרחבנו את הפעילות שלנו מעבר לעולם מערכות ההפעלה, ואנחנו פועלים בעולם הווירטואליזציה, שבאמצעותה הרחבנו פתרון משמעותי וחשוב לסביבת לינוקס. הווירטואליזציה מספקת ערך לא רק לעולם השרתים, אלא גם מוסיפה יכולת לביצועים ולארכיטקטורות החדשות שיכולות להתאפשר על ידה".
פינצ'ב, ישראלי לשעבר, מדורג מספר 2 ברד-האט העולמית. הוא עלה לארץ ב-1974 מברית המועצות, ושירת שש שנים בממר"ם. בטרם הגיע לרד-האט, לפני שמונה שנים, הקים ומכר שתי חברות. הוא מקפיד לבקר בישראל, שבה גרים הוריו, לעתים קרובות.
לדברי פינצ'ב, הקמת נציגות רד-האט בארץ על ידי מטריקס לפני שש שנים קרתה בשל היכרותו רבת השנים עם לייזי אורן, נשיא וסגן יושב ראש דירקטוריון החברה, שעימו שירת בממר"ם. "חברויות מהצבא לא מסתיימות לעולם", ציין. על השוק הישראלי אמר פינצ'ב, כי "זה מקום נהדר עבורנו בשל האומץ לבחון מוקדם טכנולוגיות, ובשל הפתיחות לקוד הפתוח".
הוא סיים את דבריו בצטטו מחקר של גרטנר (Gartner) שלפיו ב-80% מהארגונים יימצאו פתרונות קוד פתוח כבר ב-2011. "רד-האט והקוד הפתוח הן המענה המיטבי למשבר הכלכלי שהסתיים", אמר פינצ'ב.
תגובות
(0)