ד"ר ברנרד מאירסון, יבמ: "החדשנות היא סם החיים של ארגוני IT; בלעדיה – הם לא ישרדו"

"לחדשנות נדרשת השקעה במו"פ", קבע ד"ר מאירסון - שהיה דובר המפתח בכנס יבמ השנתי ● המאה ה-20', אמר, התאפיינה בשינויים טכנולוגיים רבים, ואלה באו לעולם בשל החדשנות וההעזה של עובדים בארגונים, או יוזמות של אנשים פרטיים ● סיכם: "החדשנות יכולה להבטיח מימוש הישגים טכנולוגיים נוספים"

"ארגונים לא יכולים לקפוא על השמרים, ולהתנהג עסקית מחר כפי שפעלו שלשום. הזרקה של היבטים של חדשנות היא מוטיב חיוני עבור ארגוני IT – היא סם החיים שלהם. ארגונים שלא יעשו כך, יגוועו אט-אט", אמר ד"ר ברנרד מאירסון – סגן נשיא עולמי לחדשנות ביבמ (IBM).

מאירסון היה דובר המפתח בכנס יבמ השנתי שנערך היום (ג') במרכז הכנסים אווניו שבקריית שדה התעופה. לכנס, בהפקת אנשים ומחשבים, הגיעו כ-2,000 איש – מקצועני IT, לקוחות ושותפים עסקיים של הענק הכחול. את הכנס הנחה השחקן יובל סגל ובין הנאומים במליאת הפתיחה שולבו קטעי צילום קומיים בהשתתפות השחקן יובל סמו ועובדי יבמ ישראל.

המאה ה-20', אמר מאירסון, התאפיינה בשינויים טכנולוגיים רבים, ואלה באו לעולם בשל החדשנות וההעזה של עובדים בארגונים, או יוזמות של אנשים פרטיים. יבמ, אמר, היא חברה בעלת מסורת של 70 שנות חדשנות, וכך, בעשור האחרון היא השקיעה במחקר ופיתוח מאה מיליון דולרים. "לחדשנות נדרשת השקעה במו"פ, אנו ביבמ איננו 'ג'וני בא מאוחר', אנו מצויים בשדה הזה זמן רב מדי כדי להוכיח שאנו לא רק מדברים אלא גם עושים. לא רק זאת, אנו גם משתפים את הקהילה במה שאנו עושים, ובשנים האחרונות שחררנו לקהילה יותר מ-500 פטנטים מבוססי קוד פתוח", אמר.

צילום ועריכת וידיאו: עדי רמלר

אלא, סייג ד"ר מאירסון, "לצד ההצלחות יש גם כישלונות. אלה תודה לאל, אינם רבים, אבל הם מחויבי המציאות, כי הם חלק אינטגרלי מעשייה של ניסוי וטעייה. יש לנו בהיסטוריה שגיאות, כי עשינו רבות בהיבט החדשנות והיזמות. אם תראו לי ארגון בלא שגיאות, ישר אומר שזה ארגון שלעולם לא יימצא בעמדת הובלה וחלוציות. כל שארגונים נדרשים כדי להצליח, הוא לתת לחדשנים לעבוד בשקט ולא להפריע. התוצרים של החדשנות יביאו עימם עוד חדשנות, ובסופו של דבר – לתועלת עסקית עבור ארגוני ה-IT".

"תעשיית הטכנולוגיה מצויה כיום במצב של שינוי דרמטי", אמר ד"ר מאירסון, "נגמרו כדורי הכסף הקסומים, אין יותר פתרונות בזק. כל שנותר הוא לשים דגש על פתרונות נקודתיים ועל אינטגרציה בין מערכות ה-IT השונות. פה הוא המקום עבור החדשנים – לממש את האתגר לעשות דברים אחרת".

ד"ר מאירסון ציין כמה אתגרים הניצבים במשותף לפתחם של המנמ"רים בארגונים וספקיות ה-IT. האחד, אמר, הוא התפוצצות המידע, לצד קצב גידול גבוה יותר של מכשירים לסוגיהם המתחברים לרשת. "האתגר הוא לתכנן וליישם מערכות IT אשר מעבדות את המידע, מנתחות אותו ומנפיקות עבור המשתמשים השונים את התובנות הרצויות עבורם, וכל זאת בזמן אמת".

בתוך כלל המידע העולמי, נתח ניכר ממנו, העומד על כ-30% תופס מידע רפואי, רובו חזותי, אמר ד"ר מאירסון. בעולם הבריאות, אמר, יש הרבה מה לשפר, על מנת לייעל את הטיפול בחולים ואת תעבורת המידע הרפואי. כך, אמר, חוסר היעילות של מערכות הבריאות מצד אחד, לצד העובדה שאין לעולם זה מספיק יכולות חיזוי תחלואות לצורך מניעתן, גורם להוצאות גבוהות על הטיפול בחולים. לכן, אמר הדובר, "נדרשות מערכות שיאפשרו זרימה שוטפת של המידע שיסייע במניעת מחלות".

סגן נשיא יבמ לחדשנות הביא נתונים הממחישים את הצורך ביישום תפיסת העולם החכם של יבמ. לדבריו, "העולם עובר בשנים האחרונות תהליך מואץ של עיור, מבלי שהערים תוכננו להכיל את כמות האוכלוסין שגרים בהן. ערים מודרניות מתמודדות עם אתגרים חברתיים, דמוגרפיים, כלכליים וטכנולוגיים. יותר מ-50% מאוכלוסיית העולם מתגוררת כיום בערים".

לכן, אמר ד"ר מאירסון, יבמ פיתחה את תפיסת עולם חכם יותר, הבנויה על ארבעה אבני יסוד: בינה חדשה, עבודה חכמה, ירוק ותשתית דינמית. ד"ר מאירסון הסביר שהתפיסה נובעת מהצורך בטיפול בגלובליזציה, התפוצצות המידע, בעיות האנרגיה, היבטי אבטחת מידע ופרטיות, ומורכבות מערכות ה-IT. "חשוב שתהייה ראייה מערכתית כוללת, המטפלת במידע ביעילות ומביאה אותו לצרכנים", אמר, "כדי להפוך את כדור הארץ בכללו, ובתוכו מערכות חשמל, מים וייצור, וכן ערים – לחכמות יותר, צריך לאסוף, להשוות, לנתח ולשלב נתונים ממקורות שונים. צריך ליהנות מחדשנות בתהליכים, כדי להביא לתהליכים משופרים בקבלת החלטות באותם מגזרי פעילות".

לדבריו, "קיים צורך חדש וביקוש חדש למיטוב וליעילות – בכל רמה ובכל שדה פעילות. תשתיות ה-IT הן כלי מרכזי בדרך לפתרונות: מספר החיישנים והמכשירים המקושרים שבשטח, המאפשרים איסוף נתונים בחתכים שונים הולך וגדל. כל טלפון סלולרי מייצר מידע מהשטח: מיקום המשתמש, כיוון התנועה שלו, מהירותו. העולם הופך ממוכשר יותר, מקושר יותר וחכם יותר".

ד"ר מאירסון הביא שתי דוגמאות למימוש התפיסה. כך, משטרת ניו-יורק הקימה מרכז המיחשוב לטיפול בפשיעה בזמן אמת, שהתבסס ברובו על כלי יבמ, שהביא לפיצוח יותר מ-6,000 מקרי פשע קשים, רצח ושוד אלים. זאת, בזכות חיבור ממוחשב בין נתונים שנמצאו במקומות שונים, או מידע שלא הגיע בזמן, או שלא הגיע כלל. בשטוקהולם, בירת שוודיה, אמר, הוטמעה מערכת ממוחשבת לוויסות עומס התנועה וגביית מס גודש. המערכת הביאה להפחתה של 25% בעומסי התנועה בעיר ולתוספת של 40,000 משתמשים בתחבורה הציבורית מדי יום. מערכת דומה, אמר, הוטמעה בעיר-מדינה סינגפור. בבסיס הרעיון, אמר ד"ר מאירסון, עומד הצורך לצפות בבעיות דוגמת זיהום אוויר ופקקים ולטפל בהם בטרם הופעתן. הדגש על ה-IT עובר לפרואקטיביות ולחיזוי מבוסס ניתוח", אמר.

בהתייחסו לשוק המקומי, אמר ד"ר מאירסון, כי "הסיבה לריבוי הרכישות שלנו בישראל ביחס לכמות האוכלוסיה של המדינה, היא שזו מדינה עם אווירה של חדשנות ויזמות. יש פה חברות הזנק וארגוני IT יוצאים מן הכלל ביכולת שלהם לחשוב מחוץ לקופסה. הסיבה שרכשנו את XIV הישראלית היא בשל תפיסתה החדשנית בעולם האחסון".

"כבר ראינו בעבר מקרים של איסוף רעיונות חדשניים למימוש מטרה", סיכם, "בתחילת שנות ה-60' הנשיא ג'ון קנדי המנוח הבטיח כי עד סוף העשור האדם יטוס לירח, ואכן הדבר קרה. החדשנות יכולה להבטיח מימוש הישגים טכנולוגיים נוספים".

תגובות

(1)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

  1. דורון חיות

    חדשנות הכרחית להצלחה עסקית של עסקים. חדשנות במתן ערך ללקוח פירושה, יותר תועלת במחיר נמוך. לא פשוט אך אפשרי.

אירועים קרובים