אלון בן-צור, מנכ"ל בינת: "הענן קורם עור וגידים סביבנו"

"הענן הוא בבחינת תפיסה חדשה של הארכיטקטורה של התשתיות, ומאפשר גמישות בתפעול ובקבלת שירותי מיחשוב", אמר בן-צור ● הוא הוסיף, כי "כך, יכולים הלקוחות הארגוניים לנצל לטובתם את הצד העסקי של הפתרונות השונים ולהימנע מהוצאות גדולות, מה שמאפשר להם להתמקד בעסקי הליבה שלהם"

"הווירטואליזציה מאפשרת ליצור מיחשוב בתצורת ענן. מדובר במעבר חשוב ממיחשוב פיזי ללוגי, והוא משנה את כל האופן שבו נביט על הדטה סנטר הארגוני ונתפעל אותו. אנחנו מתחילים לראות את מיחשוב הענן – הן הפרטי והן הציבורי – תופס תאוצה ומתחיל לקרום עור וגידים", כך אמר אלון בן-צור, מנכ"ל בינת תקשורת ומחשבים. בן-צור פתח את הכנס שערכה החברה בסוף השבוע במלון דניאל בהרצליה. הכנס דן בנושאי מיחשוב ענן ועתיד הדטה סנטר.

לדברי בן-צור, "הענן הוא בבחינת תפיסה חדשה של הארכיטקטורה של התשתיות. הוא מאפשר גמישות בתפעול ובקבלת שירותי מיחשוב. כך, יכולים הלקוחות הארגוניים לנצל לטובתם את הצד העסקי של הפתרונות השונים ולהימנע מהוצאות גדולות, מה שמאפשר להם להתמקד בעסקי הליבה שלהם".

בן-צור תיאר את בינת כ-"דבק", בהיותה אינטגרטור של פתרונות IT שונים, שמספק ללקוחות הארגוניים את מיחשוב הענן ההולם אותם, לדבריו. "בינת ערוכה בצורה טובה לספק מגוון שירותי מיחשוב בענן. הענן אינו מחייב הוצאה החוצה של כל השירותים הארגוניים, אלא על פי בחירה. הדבר ייעשה בצורה הדרגתית, ויהדק את הקשר בינינו לבין הלקוחות".

מנחה האירוע, עופר ביתן, מנהל תחום הנדסה ושירותים מקצועיים בבינת תקשורת ומחשבים, דיבר על טכנולוגיות מניעת שכפול הנתונים (דה-דופליקציה) של EMC. הוא אמר, כי אלה מבוססות על שתי רכישות שאותן ביצעה החברה – של דאטה-דומיין (Data Domain) ושל אוואמאר (Avamar).

הוא הוסיף, כי הצורך של הארגונים בשימוש נרחב בטכנולוגיה נובע מהרצון לערוך גיבוי מחד, אולם שלא להגדיל את נפח הנתונים המגובה, שכבר כך גדל ללא הרף, מאידך. לדברי ביתן, המגמה כיום היא מעבר מגיבוי בקלטות לגיבוי בדיסק, שיתרונו הוא בצמצום המשמעותי בנפח האחסון אל מול הגידול בנפח הנדרש בעת גיבוי בקלטות. ביתן סיכם את דבריו בציינו, כי "בגיבוי לקלטת, הסיכוי לאבד נתונים גבוה יחסית, ואילו בזה המבוסס על דיסק – זמין וקל לשלוף אותם בכל רגע נתון, מבלי לחשוש כמעט לאובדנם".

איתן סגל, יועץ טכנולוגי ב-EMC ישראל, הציג מספר פתרונות של החברה לעולם מיקרוסופט (Microsoft) בענן הפרטי, ביניהם PowerPath – פתרון המספק זמינות, איזון עומסים וביצועים בסביבה הווירטואלית. הוא אף תיאר את טכנולוגית האחסון הווירטואלית FAST (ר"ת Fully Automated Storage Tiering), שלדבריו, מטרתה היא "לשנות את מערכי האחסון באותו אופן שבו וירטואליזציית שרתים שינתה את השרתים הפיזיים – ממכונות ייעודיות חד-תכליתיות למשאבים מצטברים, גמישים ויעילים, המאפשרים שיתוף של כמה סביבות הפעלה על פני מרחקים גיאוגרפיים".

דיאנה נבו, מנהלת שיווק מוצרי Servers במיקרוספט ישראל, ועידן יונה, מנהל מכירות מיקרוסופט אזורי בבינת תקשורת ומחשבים, הציגו את פתרונות החברה לדטה סנטר ולענן הפרטי. לדבריהם, כל המוצרים שהחברה משיקה יוצאים לשוק תוך ראיית מיחשוב הענן כאפשרות לעבוד בו. "סל הפתרונות הכולל של מיקרוסופט בענן ברובד התשתית, הפלטפורמה והיישומים בענן הציבורי ובענן הפרטי", אמרו השניים, "מאפשרים לכל ארגון, בכל גודל, להתחיל ליישם טכנולוגיות ענן וליהנות מחסכון בעלויות ועליה ביעילות והרווחיות הארגונית".

נבו ויונה ציינו כי "הענן הפרטי של מיקרוסופט, המורכב מפתרון הוירטואליזציה Hyper-V  ומערך כלי הניהול של System Center, מביאים את הדטה סנטר של ארגונים לניצולת ולמיכון ברמה גבוהה מאד, ומאפשרים לארגונים להתחיל כבר היום להטמיע פתרון ענן פרטי מתקדם".

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים