הבכיר לשעבר ביבמ שהסתבך בהונאת הענק: "חיפשתי בהירות עסקית – לא סקס או כסף"
"מה שהניע אותי להסתבך היה מחסור במידע עסקי", אמר רוברט מופט, לשעבר מספר 2 בענק הכחול, בראיון למגזין פורצ'ן ● לדבריו, "לא חיפשתי סקס כאשר הייתי בקשר עם אחת המעורבות בפרשה"
רוברט מופט חושף את הגרסה שלו לפרשת הונאת הענק: מופט, לשעבר סגן נשיא בכיר ביבמ (IBM), שהסתבך בפרשת ההונאה והמסחר במידע פנים, אמר, כי הסתבכותו נבעה מרצונו לדעת יותר מה קורה בשוק, ולא בשל הצורך בכסף או בסקס. מופט אמר את הדברים בראיון למגזין פורצ'ן (Fortune), לאחר שניהל רומן עם בכירה בחברת השקעות, שהעבירה לו מידע פנים אסור אודות מצב חברות בשוק. הוא תיאר בראיון את גרסתו לאירועים במה שהוגדר על ידי אנשי התביעה בארצות הברית כ-"פרשת העברת המידע מבוסס מסחר הפנים הגדולה בהיסטוריה".
בראיון, שהוגדר על ידי העיתונות הטכנולוגית כ-"תמוה ומוזר", אמר מופט, כי המניע העיקרי לרומן שאותו ניהל עם דניאל צ'ייסי, בכירה בחברת ההשקעות ניו-קאסל (New Castle) "היה עסקי. חיפשתי בהירות עסקית, רציתי להיות מעורה היטב במה שקורה בנבכי התעשייה. לא חיפשתי מין או כסף, החלפתי מידע תוך כדי הרומן".
"כל אחד רוצה להפוך את הסיפור שלי כקשור ומונע על ידי סקס", אמר מופט, "אבל מה שקרה באמת, הוא שלדניאל (צ'ייסי) הייתה רשת חברתית-עסקית נרחבת של אנשים. היא סיפקה לי נראות ובהירות לגבי מה שקורה בעולם העסקי. אני יודע בעמקי ליבי שזה מה שהיה – הצורך בהבנת הסביבה העסקית בעולם".
במרץ האחרון מופט הודה בכך שעבר עבירות של הונאות ומסחר במידע פנים. על פי החשד, מופט ובכירים נוספים בתעשיית ההיי-טק וההון-סיכון בארצות הברית גרפו רווחים של 20 מיליון דולרים כתוצאה מהונאה בתחום ההשקעות והקרנות, שבמסגרתה העבירו מידע פנימי וסחרו על בסיסו במניות. מופט הוא הנאשם ה-11 בפרשה שהודה באשמה.
במסגרת הפרשה, סיפק מופט מידע חסוי על עסקי יבמ, ובמקביל קיבל מידע על פעולות ארגון מחדש שבוצעו ב-AMD. הוא עשה זאת במסגרת פעילות בלתי חוקית שנועדה להניב לו רווח כספי בשל מסחר במידע פנים במניית ענקית המעבדים. הוא גם סיפק מידע בדבר הרווח הנמוך הצפוי מרכישת מניות לנובו (Lenovo). בניגוד לנאשמים אחרים בפרשה, מופט לא שיתף פעולה עם חוקרי ה-FBI.
גזר דינו של מופט במשפט הפלילי יינתן בהמשך השנה. במקביל, הוא נתבע בתביעה אזרחית על ידי הרשות האמריקנית לניירות ערך (SEC). אף על פי שהודה בעבירות, הוא ממשיך לטעון שלא הפיק מהמסחר האסור במידע רווח כספי.
מופט, בן 53, נעצר באוקטובר 2009. עד להשעייתו בשל הפרשה שימש כסגן נשיא בכיר ומנהל חטיבת המערכות והטכנולוגיות ביבמ, כמו גם כמזכיר הדירקטוריון של החברה. הוא היה אחראי על מכירות שנתיות של שרתים וחומרה בהיקף של 19 מיליארד דולרים, לצד פיתוח התחום. שמו הוזכר לא פעם כאחד המועמדים לרשת את סם פלמיסאנו, יושב ראש יבמ.
עצורים נוספים בפרשה שכבר הוגשו נגדם כתבי אישום, וחלקם כבר הודו, הם צ'ייסי ומארק קורלנד – בכירים בניו-קאסל, ראג' רג'אראטנאם מהנהלת הקרן האמריקנית גלאון (Galleon), אניל קומאר – בכיר בחברת הייעוץ מקינזי (McKinsey) ורג'יב גואל – מנהל קרן ההשקעות האסטרטגיות של אינטל (Intel). הם הואשמו בכך שניהלו רשת של מסחר במידע פנים שבו השתמשו לתועלתם במניות של AMD, גוגל (Google), פוליקום (Polycom) וחברות נוספות. רג'אראטנאם מואשם, כי היה "המוח" מאחורי הפרשה.
התובעים עבדו על חקירת הפרשה חודשים ארוכים, תוך הפעלת חוקרי ה-FBI. הנאשמים הוקלטו וצותתו בהאזנות סתר על ידי הסוכנים. אלה העלו, כי הם העבירו את המידע הפנימי האסור באותן שיחות, כחלק מהתנהלותם בשוק ההון ובבורסות. כך, באחת השיחות הוקלט מופט כשהוא מעביר מידע לצ'ייסי בדבר הצורך לבצע פעולות מסחר במניות AMD ולהעביר אותן למשקיעים מאבו-דאבי, מה שיניב למעבירים רווחים. כאשר שאלה צ'ייסי את מופט האם יש סיכוי שהעסקה תיכשל, הוא ענה: "יש אפס סיכויים לכך". למרות הקלטות הסתר, צ'ייסי ממשיכה לכפור באישומים נגדה.
תגובות
(0)