סיסקו תסייע לחברות מיקור-חוץ ברשות הפלסטינית
החברה תפעל בגדה המערבית וברצועת עזה על מנת לסייע לחברות להתמודד עם הסכמים למיקור-חוץ עם חברות מארצות הברית וממדינות נוספות ● גם גוגל, מיקרוסופט ו-HP משקיעות בשטחים, מתוך ציפייה לצמיחה של חברות ההיי-טק הפלסטיניות ● יושב ראש הרשות, אבו מאזן, אמר, כי אמר, כי ההשקעה של סיסקו תסייע לממשלתו לקדם את היעד שעליו הכריזה - פיתוח של כלכלת שוק "בשיתוף פעולה הדוק עם המגזר הפרטי"
סיסקו (Cisco) תשתף בחודשים הקרובים פעולה עם הרשות הפלסטינית על מנת להבטיח שחברות היי-טק בגדה המערבית וברצועת עזה יוכלו להתמודד עם הסכמים גדולים למיקור-חוץ עם חברות מארצות הברית וממדינות נוספות. בפרויקט משתתפות גם הרשות האמריקנית לפיתוח בינלאומי וחברת הייעוץ Carana.
במסגרת הפרויקט, ישתפו סיסקו והרשות פעולה עם אנשי פרויקט USAID בחצי שנה עד שנה הקרובה "על מנת להבטיח שהחברות המשתתפות יוכלו לקבל על עצמן בסיום התוכנית הסכמים למיקור חוץ מרחבי העולם", נמסר מ-USAID.
חברות מישראל מובילות אמנם בענף ההיי-טק במזרח התיכון, אך בשנים האחרונות התפתחה גם בשטחי הרשות הפלסטינית תעשייה של מיקור-חוץ, בסיוען של חברות מיחשוב מארצות הברית. בין החברות המשקיעות בשטחים נמצאות, מלבד סיסקו, מיקרוסופט (Microsoft), גוגל (Google) ו-HP.
אחת החברות האמריקניות שמפתחות תוכנה ברשות הפלסטינית היא אלקטל-לוסנט (Alcatel Lucent). היצרנית של ציוד התקשורת פנתה לחברה הפלסטינית Exalt Technologies, שמספקת שירותי מיחשוב, על מנת לפתח מערכת לניתוח שיחות ותוכנות נוספות למוקדי שירות. גם חברת ASAL מרמאללה משרתת לקוחות מרחבי העולם, בהם וולבו (Volvo), אינטל (Intel), סיסקו ו-NIIT.
סיסקו הודיעה לראשונה על כוונתה להשקיע ברשות הפלסטינית ב-2008, והקצתה אז 10 מיליון דולרים למימון חברות סטארט-אפ בגדה המערבית וברצועת עזה. "החינוך והאינטרנט תורמים תרומה חשובה לכלכלה יצרנית ובת קיימא, ומשפרים את איכות החיים של כולם", אמר אז ג'ון צ'יימברס, מנכ"ל סיסקו.
יושב ראש הרשות הפלסטינית, אבו מאזן, אמר, כי ההשקעה של סיסקו תסייע לממשלתו לקדם את היעד שעליו הכריזה – פיתוח של כלכלת שוק "בשיתוף פעולה הדוק עם המגזר הפרטי". יצוין, כי לוועידת המיחשוב של הרשות הפלסטינית, שנערכה בחסות USAID בנובמבר האחרון, הגיעו 30 אלף משתתפים מהאזור.
תגובות
(0)