מומחית לבדיקות באג'ייל: "על מפתחי ובודקי תוכנה לעבוד יחד כמו חותרים בספינת דרקון סינית"

ג'נט גרגורי אמרה, כי "בדרך זו ניתן להגיע להצלחה מירבית ומהירה יותר בפרויקטי IT" ● "בעבר, נהגו ארגונים שלא לחבר בין אנשי הפיתוח ואנשי הבדיקות", הוסיפה ● לדבריה, "מצב זה הביא לכך שכאשר הייתה מתגלה בעיה, הצוות שגילה אותה היה 'משליך' אותה מעבר לקיר, לצוות השני, וכך היה לוקח זמן רב עד שבסופו של דבר, הבעיה הייתה נפתרת"

"בספינות דרקון סיניות, המפתח להצלחה בחתירה הוא שילוב כלל החותרים בקצב אחד, כשהם מקשיבים למתופף שבחרטום. באופן דומה, נדרש לשלב בצוותי הפיתוח העובדים בתפיסה אג'ילית, גם את הבודקים. בדרך זו ניתן להגיע להצלחה מירבית ומהירה יותר בפרויקטי IT", כך אמרה ג'נט גרגורי, מומחית בינלאומית לתחום בדיקות תוכנה בתפיסה אג'ילית – זריזה, גמישה ומסתגלת בקלות.

גרגורי הגיעה לישראל לצורך הנחיית סמינר בן שלושה ימים בנושא. הסמינר, "Testing on Agile Projects: A RoadMap for Success", נערך במלון דניאל בהרצליה על ידי AgileSparks – חברה העוסקת בתחום ייעוץ והטמעת אג'ייל, והופק על ידי אנשים ומחשבים. גרגורי מאמנת ארגונים בתחום הבדיקות על פי התפיסה האג'ילית, והיא מחברת משותפת של רב-המכר "Agile Testing: A Practical Guide for Testers and Agile Teams".

לדבריה, בעבר, באופן מסורתי, ארגונים נהגו שלא לחבר בין אנשי הפיתוח ואנשי הבדיקות. מצב זה הביא לכך שכאשר הייתה מתגלה בעיה, "הצוות שגילה אותה היה 'משליך' אותה מעבר לקיר, לצוות השני, וכך היה לוקח זמן רב עד שבסופו של דבר, הבעיה הייתה נפתרת". גרגורי ציינה, כי "היה נוצר מצב שבו בודקי האיכות ובודקי התוכנה היו מצויים בסוף התהליך". כיום, אמרה, "כאשר צוותי פיתוח עובדים בשיטה האג'ילית, העבודה נעשית במשותף, יש יעדים משותפים ואחריות משותפת, ובגלל שהתקשורת בין שני אנשי המקצוע רבה יותר, מתקבלת אפקטיביות גבוהה יותר והבעיות באות על פתרונן מהר יותר". היא הוסיפה כי "העבודה המשותפת מניבה כמה תועלות: קיצור תהליכים, הבנה טובה יותר של הדרישות, קבלת מוצר תוכנה איכותי יותר כיוון שהליך הבדיקה משולב בו מבעוד מועד, ובכלל – מענה טוב יותר עבור הלקוחות, אשר משולבים בתהליך במעורבות עמוקה יותר". לדברי גרגורי, "צוותי הפיתוח לא יכולים להצליח אם הם לא ישלבו את צוותי הבודקים באופן אינטנסיבי בתהליך, בצורה שתאפשר ייצור של תוכנה אשר עובדת כהלכה בכל מקטע (איטרציה) של עבודה".

"הצורך בהטמעת תהליכי פיתוח חדשניים דוגמת אג'ייל גדל בשנתיים האחרונות, בין השאר בגלל המשבר הכלכלי, שכן יש בידי הארגונים פחות משאבים כספיים", אמרה גרגורי. לדבריה, "במהלך השנים האחרונות, ארגונים רבים במגזרים שונים – ייצור, שירותים וממשלה – בחרו לאמץ גישות פיתוח חדשניות, דוגמת אג'ייל. הסיבה לכך היא שהם הפנימו והשכילו להבין את התועלות הגלומות בהן, בהיבטי הפיתוח והזמן. הגישות הללו מתפשטות במהירות ופועלות כבר במדינות רבות. יותר ויותר ארגונים משתמשים במתודולוגיה זו, על מנת להימנע מגלישה בלוחות הזמנים ולא לרדת באיכות המוצרים המסופקים, ועדיין – לממש את האתגרים עסקיים-תחרותיים, משמע צמצום הבזבוז, שיפור זמני התגובה וקיצור זמני הגעה לשוק".

"קיים שוני מהותי בפיתוח במודל האג'ילי, לעומת פיתוח במודל הקלאסי", סיכמה גרגורי. "המאפיין של פרויקט אג'ילי הוא פריסתו לפרוסות דקות, מה שמביא לכך ששלב הבדיקות אינו 'מקופח' לקראת סופו".

ארז טצ'ר, ממייסדי AgileSparks, אמר בסמינר, כי "אגי'ל נמצא כבר במיינסטרים. אנחנו בפירוש מזהים עלייה במסר החברות הרוצות להטמיע מתודולוגיות פיתוח וניהול חדשניות, על מנת לשפר תהליכים". הוא הוסיף, כי החברה עוסקת בהטמעה ובלווי של פרויקטי פיתוח במתודולוגיה זו ביותר ממאה ארגונים בישראל. לדבריו, "אנחנו בפירוש מזהים גל שני של התעניינות בתחום, לא רק אצל חברות תוכנה, כבעבר, אלא גם אצל ארגונים פיננסיים וחברות טלקום. המגמה בארץ תואמת את המגמה העולמית".

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים