אמיר אמיתי, סלקום: "יש להכניס תהליכים מובנים על מנת לטפל בהקטנת שטחי האחסון"

"סלקום רואה במערך המידע שלה נכס יקר מכל, שיש להשקיע בו ולשמור אותו", אמר אמיתי, מנהל יחידת האחסון במערך ה-IT בסלקום ● לדבריו, "הענן הוא תצורת מיחשוב בעייתית; הדבר דורש בדיקה, בשל היבטי אבטחת המידע, שטרם נפתרו עד הסוף; אנחנו שמרנים, ואני בספק אם נלך לשם" ● אמיתי העריך, כי אחת המגמות שתשלוט בעולם בעתיד הקרוב היא "אחסון מבוסס פלאש; זו תהיה דרך לשיפור ביצועים"

"סלקום רואה במערך המידע שלה נכס יקר מכל, שיש להשקיע בו ולשמור אותו. כמו בשאר הארגונים הגדולים, גם אנחנו מתמודדים עם הגידול בנפחי המידע, ומנגד – עם הרגולציות הכופות על שמירתו של מידע זה. על מנת להתמודד עם הצורך להקטין את שטחי האחסון, נדרש להכניס תהליכים מובנים לעולם זה", כך אמר אמיר אמיתי, מנהל יחידת האחסון במערך ה-IT בסלקום.

אמיתי דיבר במסגרת פאנל לקוחות שנערך בסיום של כנס Storage 2010, שנערך אתמול (ב') במרכז הכנסים אבניו בקרית שדה התעופה. הכנס, המתקיים זו השנה העשירית ברציפות, הופק על ידי אנשים ומחשבים, בהשתתפות מאות מנהלי תשתיות ואחסון. מנחה הפאנל היה יהודה קונפורטס, העורך הראשי של אנשים ומחשבים.

בדבריו, תיאר אמיתי את הפעולות שבהן עוסקת היחידה שבראשותו. הוא אמר שהמרכזית שבהן היא שיפור הביצועים של כל מערכות האחסון. פעולה נוספת, ציין, היא בחינה של נושא הגיבוי לתחומיו.

לדברי אמיתי, אחד התחומים הצפויים להעסיק אותו בתקופה הקרובה הוא הגידול בכפל המידע והטמעת טכנולוגיה למניעת תופעה זו. הוא ציין את היחס בין נפח המידע הגדל לבין כמות כוח האדם המטפל במידע המאוחסן כבעיה נוספת שנדרש להתייחס אליה.

בהתייחסו לנושא מיחשוב הענן, אמר אמיתי, כי "מדובר בתצורת מיחשוב בעייתית. הדבר דורש בדיקה, בשל היבטי אבטחת המידע, שטרם נפתרו עד הסוף. אנחנו שמרנים, ואני בספק אם נלך לשם". להערכתו, אחת המגמות שתשלוט בעולם בעתיד הקרוב היא "אחסון מבוסס פלאש. זו תהיה דרך לשיפור ביצועים".

דורון יצחקי, CTO שירותי בריאות כללית, מנה מספר מגמות בעולם האחסון. "אחת מהן היא גידול מטאורי בנפחי האחסון. ה-CPU (מעבד, יחידת העיבוד המרכזית, Central Processing Unit) כבר אינו נושא לדיון, רוחב הפס משתפר, אלא שבשל הגידול בכמויות האחסון, תחום ה-I-O הוא זה ההופך לצוואר הבקבוק בתהליך". יצחקי ציין, כי בשירותי בריאות כללית ממשיכים לחפש אחר פתרונות אחסון מתקדמים, בין השאר בתצורת "In-memory". "אתגר נוסף העומד בפנינו הוא הטיפול בארכוב, שכן 60% מהמידע שבבסיסי הנתונים הופך למידע ארכיוני, ואז אנחנו נאלצים לשמור מידע מאורכב", הוסיף. עוד אתגר, אמר, הוא "היכולת לקרוא את המידע הזה אחרי שנים. האם המדיה ששמרנו המידע עליה היא קריאה? האם משהו יש דרייבר לקרוא את המידע? האם המידע אמין ולא עבר שינויים? אנחנו מחפשים לנושא זה פתרון".

"חלק מהמערכות בהחלט יכולות לעבור למיחשוב ענן", הוסיף יצחקי. "כבר כיום אנחנו עורכים בענן פגישות וירטואליות בין רופאים ומטופלים". בכל מקרה, אמר, "לדעתי, הענן יותר מתאים לארגונים קטנים. לגבינו הענן בעייתי, בשל מחסום אבטחת המידע, מה שיביא לכך שבחלק גדול מהמקרים – לא נוכל להוציא דברים החוצה".

דובר נוסף בפאנל היה פיני כהן, אנליסט בכיר וסגן נשיא ב-STKI, שאמר, כי עולם האחסון עבר מהפך. "עד לפני כמה שנים, המגמות השולטות בתחום היו גידול בכמויות המידע וירידת מחירי הרכיבים", ציין. "לצד שני אלה, הגיעו טכנולוגיות חדשות, הצפויות לזעזע את עולם האחסון, כגון: FCOE, דה-דופליקציה, הקצאה רזה ואחסון מבוסס דיסקים פלאש (Flash)".

כהן צפה, כי מיחשוב הענן צפוי לתפוס וארגונים עתידים להוציא מידע החוצה, כשהוא מוצפן ומעורבל. "מיחשוב הענן יביא מהפכה בעולם ה-IT, כולל בתחום האחסון", סיכם. "נראה שדברים שלא היינו מאמינים כיום שייעשו בענן – הופכים למציאות. הארכיטקטורות הקיימות כיום בעולם האחסון צפויות להשתנות בשנים הקרובות".

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים