פוג'יטסו וטושיבה ממזגות את חטיבות הסלולר שלהן ביפן
החברות הודיעו על המיזוג נוכח התחרות הגוברת מצד מכשירי ה-iPhone של אפל והמכשירים המבוססים על מערכות אנדרואיד של גוגל ● לאחר המיזוג, יעמוד נתח השוק שלהן ביפן על 18.7% - אחרי שארפ, שלה נתח שוק של 26.1% ● מספר חברות הסלולר במדינה יעמוד לאחר המיזוג על שש - לעומת 10 לפני שלוש שנים בלבד
לאחר שלא הצליחו בתקופה האחרונה להגדיל את מכירות הטלפונים הסלולריים, ונוכח התחרות הגוברת מצד מכשירי ה-iPhone של אפל (Apple) והמכשירים המבוססים על מערכות אנדרואיד (Android) של גוגל (Google), הודיעו החברות פוג'יטסו (Fujitsu) וטושיבה (Toshiba), כי הן ממזגות את פעילות הסלולר שלהן ביפן. הנתח הארי במיזם המשותף, שיחל לפעול ב-1 באוקטובר, יהיה שייך לפוג'יטסו.
המיזוג יסייע לחברות לחלוק בעלויות הכרוכות בפיתוח של מכשירי טלפון חדשים, ויעניק להן נתח משותף של 18.7% מהשוק המקומי – אחרי שארפ (Sharp), שנמצאת במקום הראשון עם נתח של 26.1% מהשוק. כיום נחשבת פוג'יטסו ליצרנית השלישית בגודלה של טלפונים סלולריים ביפן, וב-2009 נמכרו למעלה מחמישה מיליון מכשירים מתוצרתה.
שיתוף הפעולה נועד לסייע לחברות להתמודד עם התחרות הגוברת בשוק הצפוף של הטלפונים הסלולריים. לכך יש להוסיף את העובדה שחברות דוגמת נוקיה (Nokia) וסמסונג (Samsung) מכרסמות בנתחי השוק המסורתיים של החברות היפניות, ואפל זוכה אף היא להצלחה גוברת במדינה.
לפני פחות מחודש השיקה אפל ביפן את מכשירי ה-iPad, והעניקה בלעדיות לחברת Softbank Mobile על הפצתם במדינה. התורים הארוכים של מעריצי אפל שביקשו להיות הראשונים שייהנו ממחשבי הלוח החדשים הבהירו היטב את חומרת האיום על היצרניות וחברות הסלולר המקומיות. יצוין, כי מכשירי אנדרואיד עדיין לא קנו דריסת רגל של ממש בשוק היפני, אך ההערכות הן שבחודשים הקרובים, גם הם יצברו תנופה. טושיבה מצידה הימרה על מערכת ההפעלה חלונות מובייל (Windows Mobile) של מיקרוסופט (Microsoft) – הימור שלא סייע לה לחזק את מעמדה בשוק.
המיזם המשותף של פוג'יטסו וטושיבה ייאלץ להתמודד עם האתגר – או לנצל את ההזדמנות – בעקבות ההוראה של משרד התקשורת ביפן להציע מכשירים עם כרטיסי SIM פתוחים. ההערכות הן שחלק משמעותי מרוכשי המכשירים במדינה יבחרו במכשירים עם כרטיסים אלה.
אם המיזוג אמנם ייצא לפועל, יעמוד מספר יצרניות הטלפונים הסלולריים ביפן על שש – בהשוואה ל-10 אך לפני שלוש שנים. בתחילת החודש מיזגו החברות NEC, קסיו (Casio) והיטאצ'י (Hitachi) את פעילותן בתחום הטלפונים הסלולריים, ויצרו את החברה הממוזגת NEC Casio Mobile.
תגובות
(0)