אבי שלום, גרטנר: "שילוב המידע מבוסס ה-BI עם התהליכים העסקיים וניהולם יניב רווחיות לארגונים"
"תחום המיחשוב הארגוני הולך לכיוון הזה; מדובר בתהליך בעל משמעות בכל מימד שהוא - עסקי, טכנולוגי וכלכלי", אמר אבי שלום, מנהל תוכניתEXP בגרטנר המזרח התיכון ● לדבריו, המטרה בשילוב זה היא שהמידע המנותח יעטוף את הארגון בכל רבדיו, וכך הוא יהיה אקטיבי ויאפשר למנהלים לטייב את קבלת ההחלטות שלהם ולהגיב בזמן אמת
"תחום המיחשוב הארגוני הולך לכיוון של חיבור בין עולמות ה-BI וה-BPM – בינה עסקית וניהול תהליכים עסקיים. חיבור שכזה הוא בעל הגיון עסקי, ויניב לארגונים שיממשו אותו רווחים נוספים. זה תהליך בעל משמעות בכל מימד שהוא – עסקי, טכנולוגי וכלכלי", כך אמר אבי שלום, מנהל תוכנית EXP בגרטנר (Gartner) המזרח התיכון.
שלום היה דובר המפתח בכנס 3D שערכה SRL מקבוצת מלם-תים. הכנס, בהפקת אנשים ומחשבים, נערך הבוקר (ג') באולמי אקסודיה בתל אביב, בהשתתפות לקוחות החברה ושותפיה העסקיים. עמוס מגור, מנהל חטיבת המוצרים ו-CCO ב-SRL, היה המנחה של חלקו הראשון של הכנס.
לדברי שלום, "מגמת השילוב בין BPM ו-BI בארגונים מתחילה לצמוח בשל התובנה, כי שילוב זה יוצר עבורם עוצמה חזקה. הנהלות של ארגונים מבינות, כי תחום ניהול התהליכים הוא בעל משמעות כספית, ולכן – שילובו עם המידע יכול להניב ערך עבורם". הוא ציין, כי המטרה היא שהמידע המנותח יעטוף את הארגון בכל רבדיו, לרבות רובד התהליכים העסקיים. כך, המידע יהיה אקטיבי ויאפשר למנהלים לטייב את קבלת ההחלטות שלהם ולהגיב בזמן אמת, הסביר.
שלום הוסיף ש-"השילוב בין שני עולמות ה-IT הללו מתאפשר כבר כיום, והוא נובע בשל התפתחות טכנולוגית והתקדמות דורית של ה-BI. מבינה עסקית מסורתית, עבר התחום ל-BI העוסק בהדמיות, במיטוב המידע, בניתוחו לעומק ובכריית מידע לצורך חיזוי. המידע המנותח אינו סטטי כבעבר, אלא נייד, מצוי בכל מקום ומאפשר לדרגי ההנהלה השונים להגיב ולהחליט באופן מושכל ומיידי".
"בעבר, ארגון היה מקבל שיחה מלקוח שבה הוא היה מבקש הנחה על מוצר או שירות, והארגון היה מסרב", אמר. "כיום, בניגוד לעבר, הארגון אינו יכול להשיב בשלילה באופן מיידי, אלא עליו לדעת מיהו הלקוח, האם כדאי להעניק לו הנחה ובאיזה גובה. לארגון יש יותר אינטרס להיענות לדרישות הלקוח, והתשובה חייבת להיות מבוססת BI ו-BPM".
עוד אמר שלום, כי "המידע כיום, שהוא אקטיבי ונייד, הוא ללא ספק נכס, ויש לנהל אותו בצמוד לניהול התהליכים העסקיים. כך יטוייבו התהליכים, והארגון יקבל הורדת עלויות ועליה ברווחיות שלו".
הכנס נפתח בהרצאתו של ברק בן אליעזר, לשעבר מפקד תלפיות וכיום יזם היי-טק. לדבריו, ההמצאות הכי גדולות של מדע טכנולוגיה קורות לאנשים עד גיל 28. בן אליעזר תיאר את הרציונל שעמד לפני שנים מאחורי פרויקט תלפיות – "הצורך לפתח ולשמור על ההיבט האיכותי בכוח האדם במדינה בכלל ובצה"ל בפרט". הוא סיים את דבריו באומרו, כי "נדרש לייצר קהילות של אנשים איכותיים. המדינה מצטיינת בכך, ואם רק נעשה זאת – ישראל תגיע רחוק".
רון שני, סגן מנהל אגף המיחשוב בעיריית תל אביב-יפו, הציג את הטמעת כלי ה-BPM בעירייה. המושב הראשון בכנס הסתיים בסדרת הרצאות מקצועיות, שבהן הוצגו מוצרי Information Builders ו-AgilePoint, שאותן מייצגת SRL בישראל.
תגובות
(0)