משרד האוצר הכריז על הטבות מס להיי-טק ושדרוג החינוך הטכנולוגי
שר האוצר שטייניץ ומנכ"ל המשרד שני, הציגו הבוקר (ג') תוכנית לקידום תעשיית ההיי-טק הישראלית, שבמסגרתה תעודד המדינה פורשים מהתעשייה ללמד מקצועות טכנולוגיים, "בכדי להבטיח את כוח האדם הדרוש לענף" ● בנוסף, חברות היי-טק ישראליות שיבחרו להישאר בשוק המקומי ולעשות אקזיט בבורסה בתל אביב יקבלו הטבות מס ● "בעשר השנים האחרונות לא הוקמה אף חברה טכנולוגית גדולה בישראל", אמר שטייניץ; "אני רוצה עוד טבע, עוד צ'ק פוינט ועוד אמדוקס, וגם נוקיה ישראלית"
המדינה צפויה לתת הטבות מס לחברות היי-טק לחברות ישראליות, בניסיון לעודד אותן להשאיר את פעילותן במדינה, וליזום תוכנית שתעמיק את החינוך הטכנולוגי – כך הכריזו הבוקר (ג') שר האוצר – יובל שטייניץ, ומנכ"ל המשרד – חיים שני.
השניים הציגו במסיבת עיתונאים את התוכנית שלהם לקידום תעשיית ההיי-טק של ישראל. שטייניץ אמר, כי "מדובר בתוכנית ארוכת שנים שתטפל בכל הבעיות של התעשייה בצורה כוללת". לדבריו, "ניזום תכנית שתשדרג את החינוך הטכנולוגי בישראל, בכדי להבטיח את כוח האדם הדרוש לענף". שני אמר, כי "נעודד פורשים מהתעשייה להפוך להיות מורים בתחומים טכנולוגיים".
משרד האוצר מתכוון להתמודד במסגרת התוכנית גם עם בריחת המוחות בתעשיית ההיי-טק הישראלית. "אנחנו רוצים להחזיר ארצה את המדענים המוצלחים ביותר, כאלה שפיתחו רעיונות וטכנולוגיות שניתן למסחר", אמר שני. "נציע להם הטבות מס מפליגות, ובמידת הצורך – נסייע להם להקים מעבדות".
שטייניץ אמר, כי "עד עכשיו, תעשיית ההיי-טק בישראל הייתה מבוססת על ההון האנושי המקומי. אנחנו רוצים שהיא תתבסס גם על כספים כחול לבן". "למשקיעים המוסדיים של ישראל יש הון בסך כ-800 מיליארד שקלים", פירט. "נשכנע אותם להשקיע בקרנות הון-סיכון ישראליות על ידי מתן רשת ביטחון. נערוב להם באופן שבמידה שהם יפסידו – נכסה להם את ההפסדים. אם המדינה ערבה להשקעה שלהם, אין סיבה שהם לא ישקיעו בהיי-טק בישראל, במקום להשקיע בנדל"ן בחוץ לארץ. אין שום סיבה שהפנסיונר של קליפורניה יהיה מושקע בהיי-טק הישראלי והפנסיונר הישראלי יהיה מושקע בנדל"ן במוסקבה". הוא הוסיף, כי בגלל הערבויות, "אני בטוח שהתוכנית תצליח. פעם היו הרבה הדיבורים בנושא ומעט מעשים. הפעם אנחנו מציעים כסף".
לדברי שטייניץ ושני, בניסיון להשאיר חברות ישראליות בשוק המקומי, יינתנו להן הטבות מס. המטרה שלהם היא שהחברות הללו יעשו אקזיט בשוק המניות של תל אביב. כמו כן, מעוניין משרד האוצר לשכנע חברות מקומיות לרכוש חברות סטארט-אפ ישראליות, ועל ידי כך ליצור "מסה של חברות טכנולוגיות גדולות".
מטרה נוספת של משרד האוצר במסגרת התוכנית היא לעודד פריצות דרך לשווקים ולתחומים חדשים. "תעשיית הפיננסים העולמית היא צרכן הטכנולוגיות הגדול בעולם – 200 מיליארד דולרים לשנה, ואנחנו לא שם", אמר שני. "אנחנו צריכים לשכנע בנקים גדולים שיש להם מרכזי מחקר משלהם לפתוח מרכזים שכאלה בישראל".
"התוכנית תעלה מאות מיליוני שקלים", ציין. "היא תתפרס על פני כמה שנים, ונמצא לכך תקציבים. הגדלנו את הגרעון התקציבי, ומשום כך – מסגרת התקציב תגדל".
שני אף אמר "שאין אמת בדברים שנכתבים בקשר לקיטון תקציב המדען הראשי. המדען יקבל את התקציב שהוא ראוי לו".
"בעשר השנים האחרונות לא הוקמה אף חברה טכנולוגית גדולה בישראל", סיכם שטייניץ. "אני רוצה עוד טבע, עוד צ'ק-פוינט ועוד אמדוקס. למה שלא תהיה לנו נוקיה (Nokia) ישראלית, כשיש לנו את היכולות להקים חברה בסדר גודל כזה ובמצוינות טכנולוגית כמו של נוקיה?"
תגובות
(0)