מינהל הרכש הממשלתי ירכוש רישיונות מיקרוסופט בהיקף של עד 300 מיליון שקלים
המינהל חתם על הסכם עם החברה, שתוקפו הוא לשלוש שנים ● ההסכם מיועד לכלל משרדי הממשלה ויחידות הסמך, והוא נערך במתכונת של רכישת רישיונות ● לדברי משרד האוצר, השינוי במתכונת יחסוך למדינה עשרות מיליוני שקלים
מינהל הרכש הממשלתי באגף החשב הכללי במשרד האוצר חתם על הסכם עם מיקרוסופט (Microsoft) לרכישת רישיונות למערכות הפעלה ואופיס (Office) בתחנות העבודה, רישיונות לשרתים ומוצרים נוספים. ההיקף הכספי של ההסכם, שיהיה בתוקף לשלוש שנים, עומד על 300 מיליון שקלים.
ההסכם שנחתם נערך במתכונת של רכישת רישיונות לכלל משרדי הממשלה ויחידות הסמך. זאת בשונה מהסכם קודם, שנערך במתכונת של חכירה. ממשרד האוצר נמסר, כי המחירים שנקבעו בהסכם מגלמים הנחה משמעותית עבור משרדי הממשלה ויחידות הסמך. להערכת כלכלני מינהל הרכש הממשלתי, השינוי במתכונת ההסכם יביא לחיסכון משמעותי בהוצאה הממשלתית, בהיקף של עשרות מיליוני שקלים.
טל הרמתי, סגן בכיר לחשב הכללי במשרד האוצר, אמר, כי "ממשלת ישראל רואה במיקרוסופט שותף אסטרטגי. ההסכם שנחתם משקף את צרכיהם של כלל משרדי הממשלה ויחידות הסמך, והוא יביא ליישור קו של הממשלה עם הטכנולוגיות החדישות ביותר, בד בבד עם היכולת לבחון חלופות נוספות בעתיד".
ליאור אגאי, מנהל מינהל הרכש הממשלתי, אמר, כי "המינהל פועל בשיתוף עם חטיבת הטכנולוגיה באגף החשב הכללי, ליצירת סטנדרטיזציה בתחום המיחשוב בממשלה. זו תחייב את משרדי הממשלה לשדרג את המערכות הקיימות. הסכם מרכזי זה הוא אחד מני רבים שהממשלה מתעתדת לחתום בשנה הקרובה עם חברות התוכנה הגדולות".
האם אצלך במשרד מוטמעת תשתית לינוקס על כלל המחשבים או שאתה עדיין מפרנס את מיקרוסופט כמו כולם? בכל מקרה כרגע אין תשובה הולמת לתשתיות מיקרוסופט, לדעתי כל ניסיון לעבור לתשתיות אחרות יהיה כרוך בהוצאה כספית ניכרת שתתבטא ביעילות מופחתת לתקופה לא קצרה והרווח יהיה בסופו של דבר הפסד ומדובר כמעט בכל הארגונים העסקיים. לפחות עד למעבר לטכנולוגיה הבאה.
בחלק מזערי מהסכום הזה אפשר לבצע פרויקט מתמשך של בדיקת ומיפוי שיטתיים של יישומים להמרה מלאה או חלקית לאופן אופיס ואפילו ללינוקס. אפילו הסבה של אחוזים בודדים מהמשתמשים מוצדקת כלכלית תוך זמן קצר. מעבר לכך יש השפעה של כדור שלג וזו תהיה דחיפה להקמת מערכות פתוחות כחלק ממהלכים שוטפים של רענון יישומים כל 10-20 שנה. למרבית המשתמשים הממשלתיים אופן אופיס הינו די והותר, ומעבר אפילו חלקי אליו יגרור גם את משתמשי מיקרוסופט אופיס להפיק מסמכים תואמים במקום לגרד תכונות מטורללות של גירסת 2010. כל יישום כזה שימצא ויוסב יעלה חד פעמית אבל יחסוך הון עתק בעתיד. אצל כותב שורות אלה רצים יישומים בני 15 שנה ללא נגיעה בכלל על לינוקס עתיק, שמשודרג רק כאשר החומרה שובקת חיים וזו שטות להתקין לינוקס ישן. למותר לציין שמעולם לא היו בעיות תאימות... נסו את זה במיקרוסופט. מובטח לכם שזה לא פשוט להריץ אופיס בן 15 על חלונות עדכני ולהיפך.
משהו... אחלה צעד ... ממש... למה לא להתקין UBUNTU על כל המחשבים הממשלתיים ... ולחסוך את ה300 מליון שקלים האלו ? מערכת הפעלה חינמית , מדהימה, יציבה, כוללת את כל אפליקציות האופיס כוללת תוכנטות צריבה וגישה מרחוק.... אבל חינם בשבילנו זה לא מספיק טוב ... מישהו מוכן להרים את הכפפה ולהסביר לי למה? דורון