פרופ' מיכאל רבין, זוכה פרס דן דוד: "האינטרנט יצא בקרוב מהמרחב הווירטואלי וישתלב בעולם הפיזי"
"רוב המכשירים יהיו קשורים לאינטרנט, ויתחברו לתשתית, כמו רשת החשמל של היום", אמר פרופ' רבין מאוניברסיטת הארווארד בטקס חלוקת פרסי דן דוד ● לדבריו, "האינטרנט יהיה תשתית שקופה, רשת עצבים גלובלית שתחבר אנשים ותהליכים על פני כל כדור הארץ" ● פרופ' רבין זכה בפרס על שיטות שפיתח להצפנת נתונים ולהגנה על הפרטיות, וכן על שיטות לעיבוד כמויות אדירות של נתונים תוך שימוש בפונקציות אקראיות ● הזוכים הנוספים הם פרופ' לאונרד קליינרוק וגורדון מור, ממייסדי אינטל
"האינטרנט יצא בקרוב מהמרחב הווירטואלי וישתלב בעולם הפיזי. רוב המכשירים יהיו קשורים לאינטרנט, ויהיו מחוברים לתשתית, כמו רשת החשמל של היום", כך אמר פרופ' מיכאל רבין מאוניברסיטת הארווארד בטקס חלוקת פרסי דן דוד. לדבריו, "עתיד האינטרנט יאופיין בניידות גבוהה, פרסונליזציה, שימוש נרחב בווידיאו, גישה מכל מקום ושירותים מפתיעים, שלא חשבנו עליהם".
פרופ' רבין זכה בפרס על שיטות שפיתח להצפנת נתונים ולהגנה על הפרטיות, וכן שיטות לעיבוד כמויות אדירות של נתונים תוך שימוש בפונקציות אקראיות. הוא חולק את הפרס ביחד עם פרופ' לאונרד קליינרוק, שתרם להתפתחות רשתות התקשורת ויצר את עקרונות היסוד שעליהם מבוססים רבים מההיבטים החשובים ביותר של תקשורת המידע והאינטרנט, וגורדון מור, שקיבל את הפרס בגין "חוק מור" שהגה, שמנחה את תעשיית המוליכים למחצה, ובגין היותו בין מייסדי אינטל (Intel), חלוצת המיקרו מעבדים. מור נעדר מהטקס, אך הופיע בסרט וידיאו שבו סיפר על הרקע למהפכת השבבים.
בנאומו בשם הזוכים אמר פרופ' רבין, כי "אני חש כבוד שזכיתי בפרס. ווינסטון צ'רצ'יל אמר לפני 60 שנים, כי המאה הבאה תהיה המאה של הידע. ואמנם, במאה ה-21, אוצרן של האומות, עושרה של החברה ורווחת האנשים וכוכב הלכת יהיו תלויים בידע המדעי הרבה יותר מאשר במשאבי הטבע". "כל התקדמות תדרוש מערבות של מדע וטכנולוגיה", הוסיף. "אנחנו יכולים להרחיב את האפיונים של צ'רצ'יל ולהגיד שהמאה הבאה תהיה מאה של ידע, מיחשוב, תקשורת ומידע".
פרופ' רבין אף דיבר על שותפיו לזכייה: "גורדון מור הוא אבי דורות של מעבדים המצויים כיום בכל מחשב", אמר. "הם מספקים את כוח המיחשוב, המאפשר יישומים בהווה ובעתיד של מיחשוב ותקשורת". הוא הוסיף, כי "כלי חשוב בהתקדמות הטכנולוגיה הוא האלגוריתמים היעילים. בשלושת העשורים האחרונים, השימוש באקראיות יצר פתרון טוב לבעיות מסובכות". לדבריו, "פתרון לבעיות מורכבות, כגון: סרטן ואלצהיימר, תלוי בכוח מיחשוב עצום ובאלגוריתמים יעילים. ראינו את הצמיחה של בסיסי הנתונים העצומים ושל מנועי חיפוש שאפשרו פריצת דרך חסרת תקדים. בעתיד, ניתן יהיה להעלות לבסיס נתונים את כל ההיסטוריה הרפואית של חולה ולספק טיפול טוב יותר. ניתוח מצרפים של בסיסי נתונים יאפשר מחקרים סטטיסטיים, שנוכל ללמוד באמצעותם על התפתחות המחלות ויעילות התרופות. נכון שעולה כאן בעיה של פרטיות, אולם כלי קריפטוגרפיה מודרנית יאפשרו שמירה עליה".
על פרופ' קליינרוק אמר פרופ' רבין, כי "הוא טוען שתרבות האינטרנט נולדה עם כמה עקרונות, ובראשם פתיחות וביזור". לדבריו, "סוד כוחו של האינטרנט טמון בעובדה שכולם יכולים כולם לתרום את הרעיונות היצירתיים ואת הידע שלהם ולאפשר לאחרים להשתמש בהם באופן אינטראקטיבי". "לכל אחד יש קול ייחודי משלו – האינטרנט הוא כלי המקדם את הדמוקרטיה", טען פרופ' רבין. "הדרך של כולם ליצור קהילה של אינטרסים היא חלק מהגורמים לחיזוק הדמוקרטיה במאה ה-21".
הוא סיכם באמרו, כי "אני מעריך שהאינטרנט יהיה תשתית שקופה, רשת עצבים גלובלית שתחבר אנשים ותהליכים על פני כל כדור הארץ".
תגובות
(0)