רוסיה: חוק חדש מצמצם עוד יותר את החופש של הרשת
החוק מחייב בלוגרים להיות נתונים לפיקוח של הרגולטור ואוסר עליהם להביע "עמדות קיצוניות" ● פעילי זכויות אדם כינו אותו "דרקוני"
איום נוסף על חופש האינטרנט ברוסיה: חוק חדש שנכנס לתוקף מחייב בלוגרים שיותר מ-3,000 איש קוראים את הבלוג שלהם בכל יום להירשם ולהיות כפופים לרגולטור על התקשורת. בכך יהיה עליהם לציית לכללים החלים על אמצעי המדיה הגדולים במדינה, שחלק גדול מהם נשלט על ידי הממשלה. עוד קובע החוק כי חברות האינטרנט ברוסיה מחויבות לספק לשלטונות גישה למידע על משתמשים.
החוק הוצע וקודם על ידי נשיא רוסיה, ולדימיר פוטין, והפרלמנט אישר אותו עוד באפריל האחרון. הוא אוסר על הבלוגרים לפרסם דברי שנאה, להביע "עמדות קיצוניות" ולהשתמש בשפה פוגענית. כמו כן, הוא מכיל דרכים שיבטיחו שבלוגרים לא יהיו אנונימיים ומחייב רשתות חברתיות לשמור מידע על המשתמשים בהן חצי שנה אחורה. המידע יהיה חייב להיות מאוחסן על גבי שרתים הממוקמים ברוסיה, כדי שתהיה לממשלה במוסקבה גישה אליהם.
בלוגר שיפר את החוק יהיה צפוי לקנס בשווי של בין 1,000 שקלים ל-50 אלף שקלים והבלוג שלו ייחסם לגישה ברוסיה.
פעילי זכויות אדם במדינה הביעו תרעומת על החוק החדש וכינו אותו "דרקוני".
לפי האתר איזבסטיה, הבלוגרים הראשונים שהרשויות רשמו אותם תחת החוק הם סאטיריקן, צלם טבע וטיולים וסופר של ספרים העוסקים בעולם הפשע.
רוסיה היא המדינה בעלת שיעור חדירת האינטרנט הגבוה ביותר באירופה, עם 61 מיליון גולשים. הרגולטור הרוסי אמר לפני חודשים אחדים כי הוא עומד להדק את הפיקוח שלו על האינטרנט, ופרשנים טוענים כי המגבלות על החופש ברשת ברוסיה הן "צעד אחד מתחת לסין". לפני חודשים אחדים ניצל הקרמלין את המשבר בין רוסיה לאוקראינה וחסם את הגישה לשישה בלוגים המזוהים עם האופוזיציה ברוסיה. לפני כחודשיים ביקשו השלטונות במוסקבה מטוויטר (Twitter) לחסום חשבונות של 12 "גורמים קיצוניים" רוסיים. פוטין אף כינה בעבר את האינטרנט "פרויקט של ה-CIA".
תגובות
(0)