דיוויד קמרון: "אוניברסיטאות בבריטניה עובדות על התשתית לדור החמישי בסלולר"
"שינינו לחלוטין את סדרי העדיפויות של תקציבי ה-IT הממשלתיים, ואנחנו נותנים הרבה יותר מקום לחברות סטארט-אפ", אמר קמרון, ראש ממשלת בריטניה
"אוניברסיטת דרזדן מגרמניה, ואוניברסיטאות קינגס קולג' וסאריי מבריטניה, מפתחות בימים אלה את התשתית לדור הסלולרי החמישי. בטכנולוגיה החדשה ניתן יהיה להוריד סרט באורך מלא ובמשקל 800 מגה-בייט בפחות משניה, לעומת 40 דקות כיום", סיפר ראש ממשלת בריטניה, דיוויד קמרון.
קמרון דיבר בטקס הפתיחה של תערוכת CeBIT בהנובר שבגרמניה. יש לציין שעד כה הודיעה רק מדינה אחת, דרום קוריאה, על הכנת התשתיות להפעלתה בעוד שנתיים של רשת הדור החמישי.
"אנו חיים בעולם שנמצא בהילוך מהיר קדימה ואסור שבריטניה תישאר מאחור בלא רשת פס רחב אולטרה מהירה", הוסיף ראש הממשלה הבריטי.
קמרון הכריז על השקעה של 73 מיליון ליש"ט בפיתוחים הקשורים לאינטרנט של הדברים, שיאפשר לעצמים בשימוש יום יומי לתקשר זה עם זה ועם סביבתם, ונתן דוגמאות על מונים חכמים ואף מקררים שיזמינו חלב כאשר המלאי שבהם יאזל, או קוצב לב שידווח לרופא בזמן אמת על תקלות וליקויים".
"מטרתי להפוך את בריטניה למדינה הדיגיטלית ביותר בקרב מדינות ה-G8 (מועדון הכולל את שבע המעצמות הכלכליות הגדולות בעולם וכן את רוסיה, א.ב.), וזו משימתי להראות לעולם שאנו נגיע לכך."
קמרון שטח את משנתו לגבי הקידום הטכנולוגי של הממלכה המאוחדת: "מאז נכנסתי לתפקידי אני פועל כדי לקדם את תעשיית הטכנולוגיה שלנו. כך למשל, הקלנו על רישום חברות בצמיחה מהירה בבורסת לונדון, השארנו על כנו את תקציב המדע למרות הקיצוצים בכל שאר התחומים, ואפילו נתנו הטבות במס על פטנטים – אנו מטילים 10% מס בלבד על רווחים מפטנטים שנרשמו בבריטניה.
"ממשלת בריטניה נתנה בעצמה דוגמה, כאשר שינינו את סדרי העדיפויות של תקציבי ה-IT הממשלתיים. בעבר ההוצאה עמדה על 15 מיליארד ליש"ט, שהופנו כמעט לחלוטין למספר מצומצם של ספקים גדולים, אך לאחרונה פרסנו את השטיח האדום לחברות סטארט-אפ כדי שיציעו חדשנות לממשלה.
"בנוסף, הקלנו על הוצאת ויזות עבודה ליזמים, אפשרנו לאוניברסיטאות לגדול ב-30 אלף סטודנטים החל משנת הלימודים הבאה, כשלאחר מכן לא תוטל עליהם כל מגבלה, ואף הקצינו 200 מיליון ליש"ט ללימודי מדעים בבתי הספר. במזרח לונדון קמה עיר היי-טק חדשה, ובערים אוניברסיטאיות כמו קיימברידג', אוקספורד ואדינבורו, רואים מקבצים של חברות היי-טק הממסחרות את הידע שנוצר באקדמיה".
"ההצלחה של בריטניה בתוכנה, שירותים ותכנון והמצוינות הגרמנית בהנדסה ובייצור תעשייתי יכולים ביחד להוביל מהפכה חדשה" סיכם קמרון.
תגובות
(0)