דו"ח רבעוני של קספרסקי: משתמשים ישראלים נחשפו ליותר ממיליון איומים פעילים באינטרנט

30% מהגולשים בישראל הותקפו על ידי איומים מקומיים במהלך החודשים יולי עד ספטמבר, כך קובעת ענקית האבטחה הרוסית ● כ-650 אלף מהמקרים היו התקפות קוד זדוני

מנהלי אבטחת המידע עונים על סוגיות שונות. צילום אילוסטרציה: אימג'בנק

1,195,638 איומים מקומיים על מחשבים של משתמשים בישראל זוהו ברבעון השלישי השנה על ידי חוקרי קספרסקי (Kaspersky Lab). על פי ענקית האבטחה הרוסית, 30.7% מהמשתמשים בישראל הותקפו על ידי איומים מקומיים במהלך החודשים יולי עד ספטמבר השנה, מה שמעמיד את ישראל במקום ה-108 בעולם בכל הקשור לאיום זה.

בתקופה האמורה זיהתה מעבדת קספרסקי 649,777 התקפות קוד זדוני דרך האינטרנט על משתמשים ישראלים. נתון המשקף כי 27.5% מהמשתמשים הותקפו על ידי איומים אלה במהלך התקופה, ומדרג את ישראל במקום ה-47 בעולם בכל הנוגע לסכנות הקשורות בגלישה באינטרנט.

אך ישראלים אינם רק נדבקים באיומים, הם גם מפיצים אותם במידה לא פחותה. כאשר לקוח של קספרסקי מותקף ברשת, מתועד מקור ההתקפה. בהתבסס על מידע זה, מתגלה כי שיעור ההתקפות שמקורן בישראל עומד על 0.03%, כלומר 128,917 אירועים במהלך הרבעון האמור – נתון המעמיד את ישראל במקום ה-52 בעולם.

על פי חוקרי קספרסקי, גלישה באינטרנט באמצעות דפדפן מהווה את האפיק העיקרי להפצת תוכנות זדוניות. אחת הדרכים המרכזיות של עברייני הרשת היא הדבקה המתרחשת כאשר המשתמש מבקר באתר נגוע ומודבק שלא בידיעתו. זאת, על ידי ניצול פרצות בדפדפן ובתוספים שלו, פעולה הנקראת גם drive-by download, שההגנה עליה דורשת מערכת הגנה על גלישה שמזהה את האיומים כאשר הם מנסים לחדור למחשב דרך הפרצה, וכן עדכון רציף של הדפדפן.

שיטה נוספת להדביק מחשבים, כך על פי ענקית האבטחה, היא הורדה פעילה של הקוד הזדוני מצד המשתמש. הדבר מתרחש כאשר עברייני רשת מצליחים לגרום לקורבן להאמין כי הוא מוריד תוכנה תקינה. "הגנה מפני התקפות אלה דורשת פתרון המסוגל לזהות בזמן אמת קוד זדוני העובר למחשב, גם כאשר המשתמש אישר זאת", נכתב.

על פי קספרסקי, תולעים וקבצי וירוסים אחראים לרוב אירועי אבטחת המידע המתגלים במחשבי המשתמשים, המותקפים בתדירות גבוהה על ידי קוד זדוני המופץ באמצעות כונני USB ניידים, DVD ושיטות הדבקה אחרות מחוץ לרשת. "הגנה מאיומים אלו אינה מסתפקת בפתרון אנטי-וירוס, אלא דורשת פיירוול וניטור התקנים ניידים", נכתב.

לעומת מדינות מובילות בהפצת ספאם כמו סין, שאחראית על הפצת 22.2% מדואר הזבל בעולם, או וארה"ב שאחראית על 18.4% מהתעבורה, ישראל נמצאת במקום סביר. כך, דואר הזבל כחול לבן היווה 0.32% מתוך כלל התעבורה, נתון המציב את ישראל במקום ה-31 בעולם.

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים