EMC חשפה את נילוס – מערכת שתאפשר רכישת ותפעול שירותי IT ישירות על ידי משתמשי הקצה

השירות, שיימכר כמוצר החל מהמחצית הראשונה של 2014, נועד להתמודד עם תופעה הולכת ונפוצה בארגונים של הזמנת שירותים מאמזון או מחברות ענן אחרות, תוך עקיפת המנמ"ר ● אנשי ה-IT כמעט שלא יעורבו בתהליך, וכל חלקם בו יהיה להקצות את קיבולת האיחסון הפיזית

EMC הציגה בסוף השבוע את פרויקט נילוס – מערכת שתאפשר רכישת ותפעול שירותי IT ישירות על ידי משתמשי הקצה, כמעט מבלי לערב את אנשי ה-IT. למעשה, תפקידם היחיד בתהליך הוא להקצות את קיבולת האיחסון הפיזית.

המערכת צפויה להיות זמינה כמוצר במחצית הראשונה של 2014. היא פותחה לאחר שהתברר שמנהלי יחידות עסקיות התייאשו מזמן התגובה של המנמ"רים וכתוצאה מכך, החלו לעקוף אותם ולהזמין שירותי IT מאמזון (Amazon) ומספקי ענן אחרים.

את היוזמה הציג בכנס ג'רמי ברטון, סגן נשיא בכיר ב-EMC. הוא הסביר שלקוחות פנימיים בארגון יוכלו לבחור במסגרתה מתוך תפריט שירותי איחסון לקבצים, בסיסי נתונים, שירותי אינטרנט וכדומה, ולקבל את המערכת השלמה בתוך 48 שעות.

"לפי IDC, מחירי האיחסון ירדו ב-22%, אבל באמזון, המחירים ירדו רק 9% עד 19%, וגם זה רק ללקוחות כבדים", תקף ברטון את המתחרים. לדבריו, "אנשים משתמשים באמזון על אף שהם יותר יקרים מאחר שהמערכת שלהם פשוטה. אנחנו פועלים לפישוט השימוש במערכת שלנו, כדי לספק למשתמשים חוויה דומה, אצלם בארגון, בעלות הרבה יותר נמוכה".

הדרך שבה פועל פרויקט נילוס היא הפרדה בין מישור הבקרה למישור הנתונים. הבקרה תתומחר במחיר אחיד, של סנט אחד לג'יגה-בייט. כאשר גם תוכנת האובייקטים תעלה אותו המחיר, ובעתיד עוד פחות. הדבר יאפשר לארגוני ה-IT הפנימיים לספק שירות במחיר נמוך מזה של ספקים חיצוניים.

ברטון אמר, כי חברות מחפשות אחר דרכים לאחסן נתונים שנוצרו בידי יישומי אינטרנט המריצים טרנזקציות, מאחסנים תוכן ומבצעים ניתוחי נתונים לצורך משימות אלה. "בעוד ספקים דוגמת אמזון ומיקרוסופט (Microsoft) מציעים שירותים מקוונים שאינם מלווים בניהול מסובך, לא היה עד כה מוצר שיאפשר ללקוחות פנימיים להזמין ולנהל שירותי ענן פנימיים באותה הקלות וביתרונות הניהול של שירותים מבוססי אינטרנט", ציין. הוא הוסיף, כי "ספקי ענן מאפשרים ללקוחות לבחור ארבעה סוגים שונים של איחסון מבלי לנהל ארבע מערכות לא תואמות. EMC מבקשת לספק את אותו הדבר".

לדברי ברטון, נכון לעכשיו, EMC לא מפסידה מכירות לספקי ענן, אף כי ברור שאם מגמת צריכת שירותי הענן באופן עצמאי תימשך, היא תפגע בה בעתיד.

הכותב הוא שליח אנשים ומחשבים למילאנו

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים