דו"ח נוסף מוכיח: ספקיות של אפל מעסיקות פועלים בתנאי עבודה לא אנושיים

ארגון זכויות עובדים סיני פרסם דו"ח ממנו עולה, כי עובדים בשלוש ספקיות של אפל במדינה אולצו להישאר שעות נוספות רבות מעבר למותר בחוק ובמקרים רבים אף לא קיבלו שכר עבור עבודתם ● על פי הדו"ח, אפל אמנם העלתה את מספר הביקורות שערכה בחברות הללו ב-72%, אולם נכשלה בפיקוח עליהן בנושא ● אפל מכחישה את הטענות

הזמן לומר די לתנאי העבודה המחפירים במפעלים במזרח. צילום אילוסטרציה: אימג'בנק

שלוש ספקיות סיניות שמייצרות עבור אפל (Apple) לא מעניקות לעובדיהן תנאי עבודה אנושיים בסיסיים והחברה נכשלה בפיקוח עליהן בנושא – כך עולה מדו"ח חדש שפורסם באחרונה.

SACOM, ארגון זכויות עובדים סיני מהונג קונג, שנושא את השם "סטודנטים ואקדמאים המנטרים תאגידים המתנהגים שלא כראוי", פרסם דו"ח שמותח ביקורת על תנאי העבודה כמו גם על אפל, שלדבריו לא טרחה לפקח על שיטות העבודה של ספקיה באופן ראוי.

הדו"ח נערך בעקבות ראיונות שקיים הארגון עם 130 עובדים משלוש ספקיות סיניות של אפל. הוא מעלה שלמרות עלייה של 72% בכמות הביקורות שערכה החברה אצל היצרניות, בעקבות ביקורת של FLA, "החברות לא עומדות בנהלי עבודה אנושיים בסיסיים".

הספקיות שנבחנו – פגטרון (Pegatron), פוקסלינק (Foxlink) ו-ווינטק (Wintek) – מייצרות רכיבים שונים עבור מכשירי iPad ,iPhone ו-Mac. בין היתר, העובדים התלוננו על מקרים בהם לא קיבלו כלל שכר עבור עבודתם, עבודה ללא שכר במסגרת "תוכניות השתלמות", שעות נוספות מופרזות, חוסר יכולת לעמוד במכסות הייצור הנדרשות ועלייה בהעסקת סטודנטים ותלמידים. כמו כן, עובדים דיווחו על עבודה עם כמויות מוגזמות של כימיקלים מזיקים, העדר "צרכים אנושיים בסיסיים", כגון שירותים שבורים, התעללות מילולית ואיומים מצד מנהלים ואנשי צוות במפעלים.

בנוסף, ציינו מחברי הדו"ח, "יש בחברות נהלי עבודה לא אנושיים, שלילת צרכים אנושיים בסיסיים של העובדים, מניעת מנוחה מספקת ומניעת יכולת להשיג תזונה נכונה".

"שעות עבודה ארוכות ומוגזמות הן לעתים דבר שבשגרה, במיוחד בעונות השיא של הייצור", כתבו אנשי SACOM. "העובדים עלולים להישאר ארבע שעות נוספות ביום, מה שהופך את ימי העבודה שלהם לכאלה של 14 שעות. זאת, כאשר מספר ימי החופש המוקנים לעובדים בחודש הם אחד או שניים. משמעות הדבר היא שבתקופות לחץ, שבוע עבודה מונה 70-100 שעות עבודה – הרבה מעבר לתקופה הנדרשת על פי החוק הסיני (49 שעות) או התקן של אפל (60 שעות)".

"גילינו מקרים רבים של עבודה ללא תשלום, באמצעות מנגנונים כגון קיצור זמני הארוחות, חיוב עובדים להגיע למפעל לפני שעת העבודה הרשמית שלהם לצורך 'פגישות עבודה' וללבוש מדים מכבידים נגד אבק, שדורשים זמן לבוש והתפשטות רב", הוסיפו מחברי הדו"ח. "התלונה הנפוצה ביותר של העובדים בהקשר לשעות נוספות שלא שולמו הייתה שהם אולצו להישאר במפעל עד שהם הגיעו למכסות ייצור הגבוהות שיועדו להם".

על פי SACOM, "המפעלים של החברות שנסקרו מנוהלים בסגנון צבאי. כך, למשל, מנהלים איימו על עובדים שהם לא יוכלו לאכול או ללכת לשירותים אם לא יעמדו במכסות הייצור, התעללו בהם והטילו עליהם מגוון רחב של קנסות ועונשים שרירותיים. עובדים מרגישים מאוימים ואמרו להם לשתוק, תוך איום ששכרם יקוצץ".

העיתון South China Morning Post דיווח, כי בעקבות פרסום הדו"ח קיימו אנשי SACOM, יחד עם אנשי איגודים מקצועיים, הפגנה מחוץ לאחת מחנויות אפל בהונג קונג.

דובר אפל הכחיש את הטענות שהועלו בדו"ח של SACOM.

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים