מחקר: אנשים כועסים כשמדברים לידם בסלולרי כי המוח שלהם מתאמץ לנסות ולהבין את השיחה
חוקרים מאוניבסיטת קורנל שבמדינת ניו יורק גילו, כי המוח שלנו צריך להתאמץ כפליים כדי להבין את השיחה ולהשלים את החלקים החסרים, מה שדורש מאיתנו תשומת לב גדולה יותר וגורם לנו אפילו מאמץ גדול יותר להסיט את תשומת הלב ממה שאנו שומעים ● זאת, משום שאנשים אינם יכולים לצפות מה המילים הבאות שיאמר האדם ששומעים אותו משוחח, בגלל שהם לא שמעו את המילים האחרונות שנאמרו לו
מדענים מאוניברסיטת קורנל שבמדינת ניו יורק גילו, כי הסיבה לכך שאנו מתרגזים כל כך למשמע שיחות טלפון של זרים נובעת מכך, שאנשים אינם יכולים לצפות מה המילים הבאות שיאמר האדם ששומעים אותו משוחח, משום שהם לא שמעו את המילים האחרונות שנאמרו לו מן הצד השני של השיחה.
המוח שלנו צריך להתאמץ כפליים כדי להבין את השיחה ולהשלים את החלקים החסרים, מה שדורש מאיתנו תשומת לב גדולה יותר וגורם לנו אפילו מאמץ גדול יותר להסיט את תשומת הלב ממה שאנו שומעים. המסקנה של המחקר, שפורסם במגזין Psychological Science, מראה מדוע כה רבים מאיתנו מתרגזים ומתעצבנים למשמע שיחות קולניות שאנו שומעים במשרד, ברכבת, באוטובוס וכו'.
"לא ייאמן כמה זה מרגיז לשמוע מישהו מדבר בטלפון סלולרי", אמרה לורן אמברסון, בוגרת פסיכולוגיה, אחת מכותבות המחקר. "קשה מאוד להקשיב, אבל קשה גם להסיט את תשומת הלב, ואז אתה מוטרד הרבה יותר מהשיחה שנשמעת. יש לנו פחות שליטה על הסטת תשומת הלב מחצאי משפטים מאשר בהקשבה לדו-שיח. מאחר שחצאי מילים ומשפטים מסיחים את הדעת ואתה לא יכול גם להתמקד בהבנתם, זה יכול להסביר מדוע אנשים כל כך מתרגזים. כשאתה שומע חצי שיחה, אתה מקבל פחות מידע ואינך יכול לצפות את המשפטים הבאים. זה דורש תשומת לב גדולה יותר".
הממצאים שהוצגו מבוססים על מחקר שבדק 41 סטודנטים שביצעו תרגילי ריכוז בעודם מקשיבים לשיחות סלולר מסביבם. הסטודנטים עשו יותר שגיאות כששמעו רק צד אחד של השיחה בהשוואה למצב שבו שמעו את שני הצדדים. המחקר הראה גם, לדברי החוקרת, ששמיעה של שיחות סלולריות משפיעה על תשומת הלב שלנו גם במשימות יומיומיות, כמו נהיגה. "התוצאות האלה מראות, שגם תשומת הלב של נהג יכולה להיות מופרעת על ידי שיחה סלולרית של מישהו בסביבתו", הוסיפה החוקרת.
תגובות
(0)