השבוע שהיה והשבוע שיהיה

אז מה היה לנו השבוע? בצד החיוב: מפגן עוצמה מרשים של הענף, בכנס איגוד תעשיות האלקטרוניקה והתוכנה ● בצד הטעון שיפור: ההשקעה ב-IT במזרח התיכון תגדל הדשנה ב-12.8%, עיקרו יהיה בערב הסעודית ובאיחוד האמירויות, כל אחת מהן ב-15%. לידיעת הקורא בנימין (פואד) בן אליעזר ● בצד השלילה: המזוויע בהתעצמות הרשתות החברתיות - ילדה בת 12 נאנסה על ידי צעירים שהכירה בפייסבוק, ונער התאבד לאחר שסבל מהצקות חבריו ברשת החברתית

השבוע שחלף הוא הראשון לעבודה בשנה החדשה האזרחית, אחרי חגיגות הסילבסטר וחג המולד. עדיין לא עובדים במלוא הקיטור, לא כולם סיימו את חופשותיהם. זו הסיבה שמרבית הידיעות שסוקרו בשבוע שחלף עסקו בשני נושאים מרכזיים: האחד, סיכומים של 2010 ותחזיות לשנה שהחלה, והנושא השני, מקומי וישראלי לכל דבר: הכנס השנתי של איגוד תעשיות האלקטרוניקה והתוכנה.

דומה כי לא הייתה יכולה להיות פתיחה חגיגית ועוצמתית יותר לשנה החדשה, מאשר כנס זה. היו שם כל המי ומי של תעשייית ההיי-טק הישראלית; המנכ"לים שאחראים למחצית מהיקף היצוא של המשק הישראלי; כל ראשי ההנהגה הכלכלית של ישראל, למעט ד"ר יובל שטייניץ, שר האוצר, שנאלץ להישאר בכנסת בירושלים; ורבים מהעובדים והמנהלים בענף. המסרים בכנס היו חדים וברורים: יש תעשיה, יש עשייה, יש לה את המשאב היקר ביותר שיש לעם היהודי מאז ומעולם: הון אנושי משובח. ויש לה גם מדינה וממשלה שהתחילה בשנתיים האחרונות להפנים שכדי שלסיפור הזה יהיה המשך טוב, עליה להכניס את היד לכיס ולהשקיע: יותר במו"פ, יותר בחינוך, והעיקר בתשתיות שיצמיחו פה שוב תעשייה כחול לבן, שתהווה משקל נגד מאזן לתרבות האקזיטים והסטארט-אפים שפשטה עלינו.

במסגרת התחזיות, הייתה אחת של חברת המחקר IDC, לפיה ההשקעה ב-IT במזרח התיכון, טורקיה ואפריקה תגדל ב-2011 ב-12.8%, כאשר עיקר הגידול יהיה במדינות ערב הסעודית ואיחוד האמירויות, כל אחת מהן בשיעור של 15%. לידיעת הקורא בנימין (פואד) בן אליעזר.

מה עוד למדנו השבוע? שהמידע בתוך ה-IT בארגונים גדל בשנה האחרונה ביותר מ-50%. הנתון בוודאי ישמח את ספקיות האחסון למיניהן. קיבלנו טעימה גם לגבי התוכניות של גוגל (Google) ב-2011. דיווחנו על שמועות שהחברה עומדת להעלות סרגל כלים להתמודדות מול פייסבוק (Facebook), וכן שהיא תחשוף את אסטרטגיית תדרי הטלוויזיה שלה ותתיידד עם הוליווד.

רשתות מסוכנות

השבוע גם קיבלנו המחשה לתחזיות לשנת 2011, שעסקו בהמשך ההתעצמות של הרשתות החברתיות והשפעתן על חיינו. למדנו גם שיש דברים לא טובים ברשת החברתית שאנחנו כחברה חייבים לטפל בהם. בצירוף מקרים נדיר קראנו פרסומים על אונס ילדה בת 12 על ידי שני צעירים שהכירו אותה דרך הפייסבוק ועל התאבדות של נער בן 15 שסבל מהצקות של חבריו באותה רשת חברתית.

בתחילת השבוע, ועדת הכלכלה אישרה להגיש לקריאה ראשונה הצעת חוק שמחייבת את ספקיות האינטרנט לסנן אתרים פוגעניים, המכילים תכנים מיניים, אלימים ועוד, ומהווים סכנה לילדים. הצעת החוק הזו עברה גלגולים שונים: הדיון בה החל עוד בכנסת הקודמת, ועכשיו היא שבה בלבוש חדש, כפי שניסח יוזם ההצעה, ח"כ אלכס מילר (ישראל ביתנו). למרות זאת, השאלות שהועלו בכנסת הקודמת, נשארו פתוחות גם הפעם. לחוקק חוק זה טוב, אבל מי יאכוף אותו? האם למשרד התקשורת יש מספיק כלים ומשאבים שיוכלו לוודא שאכן החוק מיושם? וגם אם הוא ייושם, מי ערב לכך שאכן הלקוחות שייחשפו לאזהרות על תוכן פוגעני יתייחסו להן ברצינות? ואם לא תהיה היענות – אז לשם מה חוקק החוק? נראה כי החוק שיועלה לקריאות בכנסת ייכנס תחת המסגרת של ההיבט הפופוליסטי בעבודת הפוליטיקאים. בקורות החיים שלהם יהיה כתוב שהם העבירו הצעת חוק שכזו. האם היא תמנע את ההתאבדות של הנער הבא? הדבר אינו מעניין איש.

שנינו ביחד וכל אחד לחוד

תחילת השנה גם הביאה לדיווחים על פרויקטים שנעשו בשוק הארגוני. כך, למשל, דיווחנו כי כלמוביל, שהתפרסמה בשנה שעברה בזכות פרויקט ERP שאפתני שעשתה באופן עצמאי, חתמה על חוזה עם חברת דיקומנו שתבצע עבורה את התחזוקה של מחלקת הפיתוח. הטמעה וישום הם סיפור אחד, וכעת, כשרוצים לתחזק את כל העסק המוצלח הזה, יש חברות שמתמחות בכך. כלמוביל פורצת דרך במידה רבה ויש לא מעט ארגונים שלוטשים עיניים לפרויקט זה ויעקבו לראות האם באמת המודל הזה מצליח, למרות שאף חברת אינטגרציה לא הייתה מעורבת בו במימד ניכר.

והיה עוד פרויקט מעניין: טופ סולושנס הטמיעה מערכת לניהול ולמעקב אחר תהליכים חוצי ארגון בשטראוס, בהיקף 400 אלף שקלים. המערכת תסייע לקונצרן המזון הענק לנהל טוב יותר את דרישות המשתמשים, את הקטלוגים ותבצע מעקב משימות של אגף המכירות.

והייתה לנו השבוע גם מערכת בחירות בזעיר אנפין: ביום ב' דיווחנו על סיום ההתמודדות בהנהלת One1 על תפקיד מנכ"ל חברת התוכנה, אחת משתי הזרועות החדשות שעדי אייל, מנכ"ל הקבוצה, הקים במסגרת תוכנית התייעלות שהוא מיישם בה. הזוכה הוא שי אוזון, שגבר על ארז גולדשטיין, שלא הסתיר את אכזבתו במסרים שקופים בפייסבוק ובמכתבים אישיים לחבריו.

מה צפוי לנו בשבוע הבא?
הכנס המקצועי הראשון לשנת 2011 יהיה ב-13 בינואר, והוא יעסוק בתחום שנחשב במשך שנים לרדום, ובשנתיים האחרונות חוזר למרכז הבמה – בסיס הנתונים. 19 מרצים, 15 חברות וסדנאות מיוחדות – כל אלה יספקו למשתתפים שהבטיחו את מקומם את החידושים האחרונים בתחום מסדי הנתונים . הם יגלו שעולם בסיסי הנתונים כבר מזמן אינו רק אורקל (הרשמה לוועידה).

יום קודם לכן, ב-12 בינואר, תיחנך שנת הפעילות של הפורומים המקצועיים של אנשים ומחשבים. פורום מנהלי שיווק יתכנס בכפר המכביה, כדי לשמוע כמה הרצאות על הדילמה של "איך לבלוט בתוך ההמון". הם ייפגשו עם עופר מרום, סגן יו"ר מעריב, שמבטיח לספר בגילוי לב את הנעשה מאחורי הקלעים של העיתון, ואת תוכניות ההבראה שלהם בעתיד. הרצאה נוספת תינתן על ידי פרופסור צבי סגל,
מומחה לאסטרטגיה ותפיסות ארגוניות, שינפיק למנהלי השיווק את הפן האקדמי בנושא. כרגיל, ינחה את המפגש איתן לסרי, מרצה ומומחה לשיווק בעצמו (הרשמה לוועידה).

שבוע טוב לכולם.

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים