עשרת הטרנדים הטכנולוגיים שאסור להחמיץ – חלק א'

שלומי אנג'י מדבר היום על הדברים שכולכם תדברו עליהם מחר

להיות טרנד או להיות טרנד? צילום אילוסטרציה: BigStock

אלברט איינשטיין אמר פעם: "לעולם איני חושב על העתיד, הוא מגיע מהר מדי". מעניין מה היה אומר איינשטיין אילו היה חי כיום, כשהקדמה האנושית "טסה" בקצב הולך וגובר, ומביאה אלינו את העתיד במהירות מסחררת. הערכה נכונה של העתיד תאפשר לנו להתכונן לקראתו בצורה מיטבית. על כן, על סמך המידע וההתרחשויות סביבנו כבר כיום, אפשר לנסות למפות לפחות 10 מגמות טכנולוגיות שישלטו בחיינו עד שנת 2020.

כימות עצמי

שימוש בטכנולוגיות Big Data וניתוח נתונים מאפשר לצבור, להתאים ולנתח כמויות אדירות של מידע. חוקרים ממעבדות בל (Bell Labs), זרוע המחקר של אלקטל-לוסנט (Alcatel-Lucent), ניתחו באחרונה 66 מיליון נסיעות ברכבת התחתית של לונדון והעריכו את ההשפעה של התנהגות הנוסעים על תזמון מועדי הנסיעות ותכנון אורבני. יחד עם זאת, הודות למידע אישי שנאסף גם ממכשירי קצה וממחשוב לביש, התגלתה תופעה חדשה הקרויה "הכימות העצמי" (The Quantified Self) – שימוש בנתונים הנאגרים באמצעות מחשוב, על מנת לשפר את איכות החיים שלנו במגוון תחומים, כשהפופולריים שבהם בימינו הם תזונה, כושר ושינה.

Big Data בשירות הגוף. צילום: BigStock

Big Data בשירות הגוף. צילום: BigStock

חיזוי

ניתוח נתונים, אלגוריתם חוזה עתיד ולמידה חישובית עמוקה יעצימו את ההתאמה האישית של יישומים, יתמכו בתהליך קבלת החלטות ויהוו חלק משלים לאינטלקט האנושי. כיום, בין 75% ל-80% מהתוכן הנצפה בנטפליקס (Netflix) מגיע מספק התוכן ולא מחיפושי הגולשים. יצוין כי כבר ב-2011 זכתה מערכת הבינה המלאכותית של יבמ (IBM), ווטסון (Watson), בפרס הגדול בסך מיליון דולר בחידון הטלוויזיה האמריקני ג'פרדי (Jeopardy), תוך שהיא מביסה את המתחרים הטובים ביותר שהיו אי פעם בתוכנית.

הדבר הגדול הבא? ווטסון של יבמ.

הדבר הגדול הבא? ווטסון של יבמ.

הדמיה

תצוגות בעלות הבחנה אולטרה גבוהה (Ultra-high definition) של K4 ו-K8, בנוסף לטכנולוגיות לכידת תמונות, כגון תלת מימד, 360 מעלות והולוגרפיות, משנות את הצורה בה אנחנו צורכים ויוצרים תמונות סטטיות ותוכן וידיאו. אמנם, העולם מדבר על הטכנולוגיות האלה כבר זמן רב, אולם הדורות הבאים של מכשירי ההדמיה יאפשרו לצרכנים ולארגונים לנצל את עוצמות מדיית ההדמיה בעלויות מתקבלות על הדעת.

וירטואליזציה

רובנו מכירים את הסרט אוואטאר, שיצא ב-2009, ועל אף שעלילתו מתרחשת באמצע המאה ה-22, קרוב לוודאי שרוב תחזיות המדע הבדיוני של ג'יימס קמרון עשויות לא להתרחש לעולם. עדיין, מכשירים פורצי דרך כמו משקפי המציאות המדומה אוקולוס ריפט (Oculus Rift) ופלטפורמת המחשוב ההולוגראפית הולולנס (HoloLens) של מיקרוסופט (Microsoft) צפויים להגיע לשוק הקמעוני בקרוב. מציאות מוגברת, מציאות מדומה ועולמות וירטואליים עשויים, אם כך, להיות הרבה יותר קרובים אלינו מפנדורה, הירח החוץ שמשי של אוואטאר.

כבר לא מדע בדיוני. איור: BigStock

כבר לא מדע בדיוני. איור: BigStock

האינטרנט של הדברים

האינטרנט של הדברים עמד בראש רשימת הטכנולוגיות העולות במעגל ההייפ שפרסמה באחרונה גרטנר (Gartner), עם צפי הגעה לבגרות במהלך 5-10 השנים הקרובות. הודות להתכנסות תעשיית התקשורת בין מכונות (M2M), טכנולוגיות Big Data ומוצרי צריכה אלקטרוניים, אנחנו בתחילתו של השלב הבא באבולוציה של האינטרנט. אף על פי ש-"דברים" כמו מברשת שיניים אלחוטית, מכונת קפה חכמה וקולר מתקשר לכלב, עדיין נמצאים בקטגורית הגאדג'טים. האינטרנט של הדברים בסופו של דבר יספק לנו שירותים ויישומים שיעשירו לנו את החיים, העבודה, יכולות התקשורת וחוויית הצריכה שלנו, בנוסף להעצמת הקשר שלנו עם הקהילה והסביבה, וכן ישפרו את הבריאות שלנו.

המשך יבוא…

הכותב הינו מנהל הטכנולוגיות הראשי של אלקטל-לוסנט (Alcatel Lucent) ישראל.

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים