השבוע בסלולר: שאפו למוטורולה
בדיוק כשנדמה היה שהסתיימו ימיה של מוטורולה כשחקנית משמעותית בתחום הסלולר, הגיעה גוגל עם מערכת ההפעלה אנדרואיד, וטרפה את הקלפים ● סיפור עלייתה, נפילתה ועלייתה המחודשת של אחת החברות הכי מעניינות שהציגו ב-CES השנה
תערוכת CES שננעלה בתחילת השבוע שעבר בלאס וגאס, משכה אליה יותר מ-127 אלף מבקרים מרחבי העולם. כ-2,700 חברות הציגו בתערוכה את פיתוחיהן בתחומי האלקטרוניקה הבידורית והשימושית, בטווח מכשירים הכי רחב שאפשר לחשוב עליו – החל ממטענים חכמים או סולריים, עבור במכשירי מולטימדיה, טלוויזיות, מכשירי חשמל ביתיים ועד מכוניות מחוברות ומכשירי סלולר.
למרות תערוכת הסלולר הגדולה בעולם, שמתקיימת מדי שנה בברצלונה, בוחרות יצרניות רבות להציג את מכשירי הסלולר החדשים שלהן דווקא ב-CES. בכל זאת, השוק האמריקני הוא הגדול בעולם מבחינת צריכת מכשירי אלקטרוניקה.
ברמה מסוימת, התערוכה לא הייתה הפתעה גדולה, והבאזזים שלה היו ידועים מראש: מחשבי לוח מתחרים ל-iPad, מסכי תלת-מימד, דור-4 סלולרי והאפשרויות שהוא מציע (כולל יישומים ומכשירים) שעובר למרכז הבמה, כמו גם מכוניות מחוברות. אפשר להגיד שאלה הנושאים שייצרו את רוב הכותרות של ההשקות בתערוכה.
למרות ההפתעות הידועות מראש, בכל זאת הייתה הפתעה אחת גדולה, שאיש לא צפה אותה – מוטורולה מוביליטי (Motorola Mobility) החדשה, אחת משתי החברות שמוטורולה (Motorola) פיצלה מעצמה, היא הכוכבת האמיתית של השבוע. כן, זו אותה אחת שלפני כמה שנים עוד הייתה על גג העולם. זו שעוררה גל אדיר של חיקויים אצל כל יצרניות הסלולר העולמיות, שהתחרו ביניהן על "המכשיר הדק ביותר בעולם" – כמעט כמו שעושה היום אפל (Apple) לכל היצרניות, שמנסות לחקות את ה-iPhone וה-iPad. אבל זהו – שם זה נגמר. זו הייתה נקודת השיא, שממנה מוטורולה רק הידרדרה עוד ועוד, עד שמרבית האנליסטים המסקרים את התחום החלו כבר להספיד אותה ולדבר עליה בלשון עבר.
הצלחה בתחום הסלולר, המשתנה כל הזמן תוך כדי תנועה, היא לא דבר מובן מאליו. זה קצת כמו דיאטה – מתאמצים להוריד במשקל, אבל לשמור על המשקל הנמוך – זה כבר האתגר האמיתי. לראיה: ראו מקרה פאלם (Palm), ראו מקרה נוקיה (Nokia), ראו מקרה סוני-אריקסון (Sony-Ericsson). למרבה הצער, מוטורולה לא הצליחה להישאר על הגל הגבוה לאורך זמן. עצוב היה לראות את יצרנית מכשירי הסלולר השנייה בעולם – זו שהמציאה את מכשירי הסלולר, הציגה לעולם את עיצוב הצדפה, היתה הראשונה להכניס את המוסיקה לסלולר (רדיו) והמציאה את המכשירים הדקים – מקרטעת ושוקעת למקום השביעי, ומגיעה לסף מסוכן של היעלמות מהמפה.
ופתאום נפלה מהשמים גוגל (Google) עם מערכת ההפעלה אנדרואיד (Android), והצילה את מוטורולה, או לפחות זרקה לה חבל הצלה. למה הכוונה? מאז ומתמיד הייתה נקודת החולשה של מוטורולה בתחום הסלולר מערכת ההפעלה במכשיריה. זו לרוב היתה מסורבלת, לא אינטואיטיבית, לא חכמה במיוחד, או בקיצור – די זוועתית. מרגע שמנכ"ל חטיבת הסלולר במוטורולה הישנה החליט להשקיע את כל המאמצים שלו באנדרואיד, החל להיראות אור בקצה המנהרה.
מרגע זה, מהנדסי מוטורולה כבר לא היו צריכים "לשבור את הראש" עם מערכת הפעלה שמתחרה ב-iPhone, עם עיצובים שמתחרים ב-iPhone או במכשירי סמסונג (Samsung) ו-LG, שהצליחו מאוד בשוק הבית האמריקני שלה, והחלה להיסלל שוב הדרך למעלה. אפשר היה לפנות זמן ומשאבים לחדשנות ויצירתיות.
בהתחלה בא הדרואיד, ואחר כך הדרואיד X, ואחר כך המיילסטון באירופה (הגירסה ה-GSM-ית של הדרואיד) ועכשיו גם הזום (Xoom) – מחשב הטאבלט החדש, שזכה לתשומת לב אדירה ולביקורות אופטימיות. ויש גם את ה-Atrix 4G – מכשיר הסלולר האנדרואידי, שהציג חדשנות ובידול מדהימים, ותחנות העגינה של מוטורולה, שהציגו תפיסה חדשה לגמרי של מוצרים היקפיים. הרעיון הוא חיבור הטלפון הסלולרי למוצרים היקפיים "טיפשים", שבעזרתם ניתן להרחיב את השימוש במכשיר הסלולרי גם כמחשב נייד, בזכות כוח המיחשוב החזק שלו.
מוטורולה מוביליטי הציגה ב-CES שתי תחנות עגינה – האחת עם שלט רחוק, המאפשרת את חיבור טלפון האטריקס לטלוויזיה והצגת התכנים על מסך הטלוויזיה (תכנים המאוחסנים בו, או תכנים אינטרנטיים), והשנייה – תחנה הכוללת גם מסך "טיפש", מקלדת וסוללה חזקה, שהופכת את הטלפון למחשב נייד.
עזבו עכשיו את המפרט הטכני של הזום והאטריקס, המצוין בפני עצמו. עזבו גם שאיש עוד לא יודע אם הרעיון החדש "יתפוס" או לא. אבל אם זו אינה החדשנות במיטבה – אז מה כן?
תגובות
(0)