נשים ומחשבים: אפרת אטס, בלו-וין

מדור מיוחד על נשים בתפקידים שונים בתעשייה: מיהן? מה הביא אותן לעולם הטכנולוגיה? והאם הן חושבות שיש בענף אפליה? ● והפעם: אפרת אטס, מנהלת פיתוח של תשתיות להנדסת נתונים ולמידת מכונה בחברת הפינטק, בלו-וין

אפרת אטס, מנהלת פיתוח של תשתיות להנדסת נתונים ולמידת מכונה בחברת הפינטק בלו-וין.

שם: אפרת אטס.

תפקיד: מנהלת פיתוח של תשתיות להנדסת נתונים (Data Engineering) ולמידת מכונה (Machine Learning) בחברת הפינטק בבלו-וין (Bluevine).

ותק בתפקיד: שמונה חודשים.

תפקידים קודמים: התחלתי את דרכי בחברת אמדוקס (Amdocs), שם רכשתי ניסיון כמפתחת בקאנד במסגרת פרויקט 'דפי זהב' (אותם מדריכי טלפונים עבי כרס צהובים, זוכרים?). משם התקדמתי לחברת מטריקס (Matrix), כמתכנתת בכירה במערכת דוקומנטום. בשבע השנים האחרונות טרם הצטרפותי ל-בלו-וין, עבדתי בחברת וויקס (Wix), שם נחשפתי לראשונה לעולם האוטומציה וצמחתי כמנהלת צוותי פיתוח בארץ ובחו"ל.

השכלה/שירות צבאי: בעלת תואר B.Sc במדעי המחשב ותעודות הוראה במתמטיקה ומחשבים לחטיבות ביניים ותיכונים. שירות בחיל המודיעין – יחידה 8200.

מה הביא אותך לתחום הטכנולוגיה? מצד אחד, מאז שאני זוכרת את עצמי הייתה לי חיבה עזה לאמנות ויצירה. אהבתי (ועדיין אוהבת) לצייר, לצלם, לבשל, לאפות, לפרק ולהרכיב מכשירים, וכל דבר שבו יכולתי להיות יצירתית. מצד שני, בבית הספר תמיד התחברתי לאותם מקצועות ריאליים עם המון חוקיות, לוגיקה ומספרים. המקצוע האהוב עליי היה מתמטיקה. מהרגע שבו התוודעתי לראשונה לאותו מחשב יבמ (IBM) עתיק, שהביא לי אבי בהפתעה אי שם בסוף שנות ה-80, גיליתי עולם ומלואו של יצירה חדשה והקדשתי מזמני להכרת המחשב.

לימים, כשהגיעה השעה לבחור מסלול אקדמי, חיפשתי מסלול שיבטיח לי עתיד יציב, בעל משמעות ואופק ויחד עם זאת יאפשר לי לגלות תשוקה, יוזמה ויצירתיות. שקלתי אדריכלות, אך לבסוף נרשמתי להנדסה אזרחית בטכניון. לאחר שנת לימודים אחת החלטתי, ובעידוד הוריי, לשנות מסלול, ונרשמתי ללימודי מדעי המחשב במכללה האקדמית של תל אביב. היום אני יכולה להעיד כי זו הייתה הבחירה הנכונה לי. אני מרגישה כי בחירה זו מאפשרת גם לצד האמנותי והיצירתי שבי לקבל את המקום הראוי לו.

האם את חושבת שיש אפליה נגד נשים בתעשייה? אני רוצה להאמין שכיום יש פחות אפליה בין גברים לנשים בתעשייה. אמנם עדיין ישנו פער משמעותי בין יחס הגברים והנשים, בפרט בתפקידי ניהול ועמדות מפתח, אך בשנים האחרונות אני עדה לשיפור ניכר בתחום. אני רואה יותר ויותר נשים המצטרפות לתעשייה בתפקידים טכנולוגיים ומהוות מודל לחיקוי והשראה עבור נשים אחרות בתעשייה ומחוצה לה. כמו כן, ישנן יותר ויותר חברות טכנולוגיות שקבעו להן כיעד גיוס נשים מתוך מודעות, רצון ונכונות לשנות זאת. אני באופן אישי חשופה ליוזמות רבות, בחברת בלו-וין ומחוצה לה, הקוראות להעצמה נשית וקידום השוויון, ומעודדות נשים, נערות וילדות להיחשף לעולם הטכנולוגי, להשתלב ולהתפתח בתעשייה כבר מגיל צעיר וללא חשש.

האם נתקלת אישית באפליה בתעשייה על רקע היותך אישה? הלוואי שיכולתי לומר שאפליה כלל אינה קיימת, אך לצערי לאורך הקריירה שלי נחשפתי לאפליה, גם אם מדובר במקרים בודדים. היו פעמים בהם הרגשתי זלזול והתנשאות, וכי מידרו ושפטו אותי על עצם היותי אישה חזקה וקרייריסטית. לצד זה חוויתי גם רגעים רבים בהם הייתי האישה היחידה בחדר, ולמרות זאת קולי היה שווה ערך לקולם של הגברים והרגשתי כי החלטות, הערכה וקידום נקבעו על בסיס מקצועי ולא מגדרי.

כאמור, כיום יש יותר מודעות ויותר פירגון וקבלה, אך עדיין לפנינו כברת דרך עד למיגור התופעה לחלוטין. אציין כי ב-בלו-וין אחוז הנשים בתפקידים טכנולוגיים ותפקידים ניהוליים הינו מהגבוהים שראיתי, וזה נותן תחושה מאוד טובה וגאווה גדולה לעבוד בחברה אשר מעודדת שילוב וקידום נשים ושמה לה כמטרה גם איזון של בית-עבודה.

תגובות

(1)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים