נשים ומחשבים: גלי סלע וולפמן, BDO

מדור מיוחד על נשים בתפקידים שונים בתעשייה: מיהן? מה הביא אותן לעולם הטכנולוגיה? והאם הן חושבות שיש בענף אפליה? ● והפעם: גלי סלע וולפמן, מנהלת תחום הפרטיות במרכז להגנת הסייבר של BDO

עו"ד גלי סלע וולפמן, מנהלת תחום הפרטיות במרכז להגנת הסייבר של BDO

שם ותפקיד: גלי סלע וולפמן, מנהלת תחום הפרטיות במרכז להגנת הסייבר של BDO.

במסגרת תפקידי אני מלווה, מייעצת ומנחה חברות לעמידה ברגולציה של חוקי הפרטיות בארץ ובעולם, תוך מתן כלים פרקטיים ושיטות עבודה מקובלות ליישום. לכל חברה יש את התרבות הארגונית הייחודית לה, ולכן אני מאמינה שצריכה להיות גמישות מחשבתית ושיש לתת מקום ליצירתיות, פיתוח פתרונות ועיצוב תהליכים מותאמים, אשר מסייעים לעסקים לעמוד ברגולציה.

ותק בתפקיד: שנה.

מצב משפחתי: נשואה + 2.

תפקידים קודמים: בשנת 2017, עם התחלת ההיערכות ליישום ה-General Data Protection Regulation (GDPR) ותקנות הגנת הפרטיות (אבטחת מידע), החלטתי לחשב מסלול מחדש ולהשקיע את זמני בתחום חשוב זה. בין השנים 2019-2021 הייתה לי הזכות לקחת חלק בהקמת תחום הפרטיות בבנק גדול ומשמעותי (דיסקונט), שהיו בו תהליכים רבים ומגוונים. במסגרת תפקידי כתבתי ויישמתי תוכנית אכיפה, הקמתי ויצרתי תהליכים, הגדרתי תפקידים וממשקי עבודה וסייעתי לקבוע מדיניות וכתבתי נהלים. בין השנים 2011-2019 עסקתי בייעוץ משפטי, ליטיגציה, כתיבת הסכמים, מענה למכרזים וניהול צוות של עו"ד בקבוצת שלמה SIXT, כאשר תמיד הייתה לי משיכה לתחום הטכנולוגי והדיגיטלי, המשלב בתוכו את נושא הפרטיות בצורה מובהקת.

השכלה ושירות צבאי: תואר ראשון במשפטים, המסלול האקדמי של המכללה למינהל, שירות צבאי במשרד הביטחון.

מה הביא אותך לתחום הטכנולוגיה?

ההבנה שיכולת קבלת ההחלטות שלנו בנושאים שונים מבוססת על טכנולוגיה והנדסת תודעה. לצד הרצון לחדשנות בלתי פוסקת והקצב המהיר שבו זורם מידע בין מערכות השונות, שווה להתעכב על תחום הפרטיות ולוודא שהוא נשמר ולא נשחק. בשנים האחרונות, ובמיוחד עם כניסתן לתוקף של תקנות ה-GDPR והעלאת המודעות הגלובלית לפרטיות, הרגשתי שאני רוצה לקחת חלק ולהוביל תפיסה של PRIVACY BY DESIGN, שנועדה לסייע באיתור, הערכה וניהול של סיכונים לפרטיות בתהליכים, פרויקטים ופעילויות עסקיות, הכוללות עיבוד של מידע אישי.

האם את חושבת שיש אפליה נגד נשים בתעשייה?

קיימת התקדמות משמעותית בנושא של שילוב נשים בתעשייה, ואכן התחום "נפתח" לנשים, אך עם זאת, יש סיבה שבחרתם שהמדור יעסוק בנושא זה. אני חושבת שאם נשים יבינו שהתחום הטכנולוגי הוא רחב ומציע מגוון של תפקידים ברמות טכנולוגיה שונות, הן יתעניינו וירגישו שהן רוצות ויכולות להשתלב. יש לנו כחברה עוד דרך לעשות, והעלאת המודעות בהחלט מסייעת לקדם ולצמצם פערים, והייתי שמחה לפגוש נשים נוספות בתחום הן בתפקידי מטה וניהול והן בתפקידים תפעוליים.

האם נתקלת אישית באפליה נגדך בתעשייה על רקע היותך אישה?

אם אני מסתכלת אחורה וחושבת על הקריירה שלי, ההתחלה באמת התאפיינה בעיקר בעבודה מול גברים שניהלו את התחום ונתנו את הטון. במרוצת השנים, אני רואה שינוי מסוים ופתיחת שערים לנשים בתפקידים שונים. באופן אישי לא חשתי באפליה על בסיס מגדרי בצורה ישירה, אך העובדות מדברות בעד עצמן – ולצערי יש פחות נשים בתחום הטכנולוגיה.

תגובות

(2)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

  1. שירי

    כל הכבוד הכי מקצועית שיש אין ספק שתגיעי רחוק גאה בך.

אירועים קרובים